Diğer Haberler
İşyeri Güvenliği için Önerilen En İyi Ekipmanlar
İşyeri Güvenliği için Önerilen En İyi Ekipmanlar

Bir işyerinde koruyucu ekipman neden önemlidir? Ne tür bir donanım içerir? Güvenlik tertibatının sadece tavsiye edilmediği, aynı zamanda gerekli olduğu bazı işler vardır. Mümkün olduğunca güvende kalmak için bilmeniz gereken her şey burada.

 

İş Yerinde Koruyucu Ekipman Neden Önemlidir?

 

İş yerleri ve şantiyeler söz konusu olduğunda güvenlik her zaman önce gelmelidir. Kişisel güvenlik, örneğin finansal gibi işin diğer bazı yönleri lehine asla tehlikeye atılmamalı veya reddedilmemelidir. Güvenlik veya koruyucu donanım, tüm projenin daha sorunsuz çalışmasını sağlar ve her şeyin daha verimli ve gereksiz tehlikeler olmadan yapılmasına yardımcı olur. İşyeri yaralanmaları sıklıkla meydana gelir, ancak uygun tedbirler alınırsa önlenebilir ve sayıları azaltılabilir.

 

Örneğin inşaat gibi bunu gerektiren sektörlerdeki tüm işletmeler ve işletme sahipleri kurallara ve güvenlik düzenlemelerine uymalı ve çalışanlarına ilgili kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) sağlamalıdır. Bu şekilde çalışanlar korunur, yaralanma ve hastalık olasılığı önemli ölçüde azalır ve işletmeler ve şirketler olası anlaşmazlıklardan, sorumluluk sorunlarından ve hatta davalardan kaçınabilir.

 

İşyerinde güvenliği sağlayan ve önerilen en iyi donanımlar; baretler veya baş/kafa koruyucular, güvenlik gözlükleri veya göz koruyucular, iş eldivenleri, koruyucu iş ayakkabıları, yüz maskesi, yüz koruması, solunum cihazı, kulaklıklar veya kulak tıkaçları, kulak koruyucular, tulumlar, yelek vb. gibi ekipmanları içerir. İşçiler bunlardan bir kısmını veya çoğunu giymelidir.

 

Baş, Gözler ve Yüz İçin Koruyucu Donanım

 

Vücudunuzun korunması gereken en önemli parçası başınızdır. Ayrıca, güvenlik ve uygun şekilde korunması söz konusu olduğunda öncelik olan gözler ve kulaklar gibi en kritik ve hassas parçalardan bazılarını da içerir. Güvenlik donanımı, baş koruması, işitme koruması, göz ve yüz koruması ve solunum koruması içerir.

 

Baretler/Koruyucu Baretler

 

Koruyucu kasklar, çalışanları bir işyerinde her türlü darbe, uçan veya düşen nesneler gibi olası kafa yaralanmalarından ve yanıklardan ve elektrik çarpmasından korur.

 

Kulak tıkacı/kulaklıklar

 

Bir miktar işitme hasarı olasılığı bulunduğunda, gürültü seviyeleri veya bu gürültüye maruz kalma süresi azaltılamadığında, çalışanların kulakları için kulak tıkacı gibi bir tür korumaya sahip olmaları gerekir.

 

Güvenlik Gözlükleri ve Yüz Maskeleri

Bu KKD parçaları, bazı tehlikeli kimyasallara, uçan partiküllere, gazlara, buharlara ve gözlere veya yüzün ve cildin diğer kısımlarına zarar verebilecek herhangi bir tehlikeli sıvıya maruz kalma riski olduğunda gereklidir.

 

Ayaklar ve Bacaklar İçin Koruyucu Donanım

 

Ayaklarınız ve bacaklarınız için güvenlik ekipmanı da büyük önem taşır, özellikle iş yeriniz dengesiz nesneler, tehlikeli yüzeyler üzerinde yürümeyi veya yüksekte çalışmayı içeriyorsa kullanımları çok önemlidir. Koruyucu iş ayakkabıları düşme ve kayma, elektrik tehlikeleri, keskin nesneler, ayağa düşen ağır nesneler vb. gibi büyük yaralanmaları önlemek için tasarlanmıştır.

 

Örneğin yüksekte çalışma için kaymaz tabanlı ayakkabılar, ayağı düşen nesnelerden koruyan sert malzemeler ve ayak parmakları için metal koruma içermelidir.

 

İşçi sağlığı söz konusu olduğunda, iş ayakkabıları rahat olmalı ve ayaklarınız için yeterli desteği sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Bütün gün ayakta durmak ve çalışmak ayaklarınız için olduğu kadar sırtınız ve duruşunuz için de zor olabilir. Tabanların kalitesi de çok önemlidir. Güçlü ve esnek olmalılar, aynı zamanda şok emici olmalıdırlar. Ayağı taze tutmak ve suyu itmek için ayakkabının tamamı doğal, nefes alabilen malzemeden yapılmalıdır.

 

En iyi iş yeri güvenliği, uygun ve önerilen bir donanım kullanılarak sağlanır. Güvenlik düzenlemeleri, kazaları ve yaralanmaları önlemek veya en azından sayılarının önemli ölçüde azaltılmasını sağlamak için vardır. Hem çalışanları hem de işverenlerini korurlar ve ayrıca maksimum güvenlik ve proje verimliliği sağlarlar. Herhangi bir işyerinin içermesi gereken temel ve en iyi koruyucu ekipmanlardan bazıları, iş sahasının doğasına bağlı olarak baretler, kulak tıkaçları, gözlükler, güvenli iş ayakkabıları, yüz maskeleri ve diğerleridir.

 

İş güvenliği ve sağlığı için ürünlerimize göz atın veya bizimle iletişime geçin, şirketin ihtiyaçlarını birlikte belirleyelim.