Diğer Haberler
Yüzeyi Sıcak Ortamlarda Çalışmak
Yüzeyi Sıcak Ortamlarda Çalışmak

İşçileri Isı Stresinden Koruma

 

Yüksek sıcaklık, yüksek nem ve ağır fiziksel çalışma tehlikeli bir kombinasyon olabilir. Sıcak ortamlarda çalışmak, sıcak kramplarından sıcak çarpmasına kadar değişen ısıya bağlı hastalıklara neden olabilir.

 

Sıcak işlemlerden veya sıcak havadan kaynaklanan ısı stresi tehlikeleri hakkında çalışanları bilgilendirmek ve bu tehlikelerin nasıl kontrol edileceği konusunda onlara talimat vermek süpervizörlerin görevidir. Buna sıcak ortamda güvenli çalışma prosedürlerinin geliştirilmesi de dahildir.

 

Bu yazı, ısı stresinin belirti ve semptomlarının nasıl tanınacağını ve bunların nasıl önleneceğini açıklar ve işçi bilinci ve yeterli kontrol önlemlerinin uygulanması yoluyla süpervizörlere ve işçilere ısı stresini önleme konusunda rehberlik eder.

 

Sıcak Hava Müdahale Planı

Sıcak havaya müdahale için oluşturulacak bir protokolün olması gereklidir ve sıcak hava koşulları nedeniyle ısı stresini yönetmek için uygun önlemleri almaları için ısıyla ilgili hastalık riski taşıyanları uyarmanız gerekmektedir.

 

Halihazırda yürürlükte olan ısı maruziyetlerini azaltmak için genel uygulamalar/kontroller:

 

  • İşçiler, ısı stresinin nasıl önleneceği hakkında bilgi alır
  • Çalışanlar, ısı stresinin belirti ve semptomlarını tanıyabilir
  • İşçilerin yeterli miktarda soğuk içme suyuna erişimi vardır

 

Sıcak havaya müdahale planı geliştirirken, süpervizörler, ısı sağlığı etkilerini azaltmak için ek önlemler/kontroller uygulamak için uygun olan adımları atmalıdır. Kontroller, işyerinin türüne, işin türüne ve diğer faktörlere bağlı olarak değişecektir.

 

Kapalı Çalışma Alanlarında Isı Maruziyetleri

Mutfaklarda ocak veya fırın gibi radyant ısı kaynaklarının, fırınların ve fabrika veya atölyelerdeki ısının bulunabileceği kapalı çalışma alanlarında da ısıya maruz kalma meydana gelebilir.

 

Güvenli Koruyucu Ekipmanın Sağlanması

İş kıyafetinden iş ayakkabılarına, kumaş türlerine ve ayakkabı taban özelliklerine bakılarak ısı maruziyetlerini azaltmak için çalışanlara güvenli koruyucu ekipman sağlanmalıdır.

 

Güvenli Koruyucu Ekipman Nedir?

Hepimiz işyerinde koruyucu giysiler giymenin önemini biliyor ve anlıyoruz ve mevcut koşullar KKD'nin önemine olan takdirimizi artırdı.

 

Güvenlik, inşaat, depolama ve imalat başta olmak üzere tüm sektörlerde çalışanlar için bir sorundur.

 

Her şeyden önce, KKD giyerek kendinizi koruyorsanız, herhangi bir kişisel yaralanmadan da kendinizi korumuş olursunuz.

 

Çalışanların yapabileceği en büyük hatalardan biri, kendilerine yalnızca birkaç dakika sürecek bir iş için KKD giymelerine gerek olmadığını söylemektir. KKD giymekten muafiyet yoktur.

 

Bir çalışan olarak, hangi ekipmanın hangi görevlerde gerekli olduğu ve nelerin korunması gerektiği konusunda tamamen eğitimli olmalısınız. Maskelerin önemini son bir yılda çok gördük. Maskeler, ağza toz, sprey vb. girmesini önlemek için idealdir.

 

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için galerimizi ziyaret edin.