Diğer Haberler
Silika Tozuna Karşı Hangi Solunum Maskeleri Kullanılmalıdır?
Silika Tozuna Karşı Hangi Solunum Maskeleri Kullanılmalıdır?

Solunabilir kristal silika veya silika tozu, kristal silika içeren malzemelerle çalışmanın neden olduğu havadaki partiküllerin bir çeşididir. İmalat ve inşaat sektörü çalışanları, beton, taş ve tuğla dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri delerken veya öğütürken genellikle bu parçacıklara maruz kalır.

 

Çalışanlarınızı bu potansiyel tehlikeli parçacıklardan korumak ve silika için en iyi toz maskelerini elde etmenizi sağlayacak yazımıza göz atın.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi ve Silika Standartları

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, çalışanları silika tozunun olası yan etkilerinden korumak için çeşitli düzenlemeler ve profesyonellerle  iş birliği yapmıştır. Silika maruziyeti için uygun kişisel koruyucu ekipman, bireyleri silikoz gibi kalıcı akciğer hasarına neden ve bu doğrultuda olan gelişen hastalıklardan koruyabilir.

 

Mevcut silika tozu standartları, izin verilen maruz kalma limitinin sekiz saatte metreküp hava başına 50 mikrogram olduğunu belirtir. Ayrıca işverenlerin havadaki silika tozu seviyesini izlemesini şart koşuyor. Silika tozu çevresinde çalışan her bir çalışanın maruziyetini değerlendirebilir veya düzenli testler planlayabilirsiniz.Böylelikle olası tehlikelere karşı önceden hazırlıklarınızı yapmış olursunuz.

 

Planlı testleri seçerseniz, silika tozu seviyelerini mevcut maruz kalma limitinin altındaysa altı ayda bir, üstündeyse üç ayda bir test edebilirsiniz. Yüksek silika tozu seviyelerinin kaçınılmaz olduğu durumlarda, çalışanlarınızı koruyun ve aşağıdakileri yaparak silika standartlarını takip edin:

 

  • Çalışanlarınıza silika toz maskeleri sağlayın.
  • Çalışma alanlarını havalandırın.
  • Çalışanların yüksek maruziyet alanlarında geçirdikleri süreyi sınırlayın.
  • Çalışanları silika tozu güvenliği konusunda eğitin.
  • Derinlemesine bir maruz kalma kontrol planı oluşturun.
  • Çalışma alanlarında güvenlik gereksinimi hatırlatıcıları yayınlayın.

 

Silika Tozu İçin Gerekli Solunum Cihazları

 

Tesisinizdeki veya çalışma alanınızdaki silika tozu seviyeleri mevcut maruz kalma limitinin üzerindeyse, çalışanlarınızın güvende kalmasını sağlamak için uygun solunum cihazlarını kullanın. Silika için en iyi toz maskeleri aşağıdaki niteliklere sahiptir:

 

  • Yüksek derece: Maskeleri etkinliklerine ve amaçlarına göre derecelendirir. Silika toz maskeleri en azından N95 derecesine sahip olmalıdır. Bu filtreler toz partiküllerinin en az %95'ini yakalayacaktır.
  • Sıkı oturma: Filtrelerin mümkün olduğunca etkili olmasını sağlamak için çalışanların yüzlerine tam oturan maskelere ihtiyacı vardır. İki kayışlı stiller ve tam yüz solunum maskeleri gibi çeşitli seçenekler mevcuttur. Çalışanlarınızın bireysel ihtiyaçlarına göre en iyi korumaya sahip olmaları için çeşitli seçenekler sunun.

 

Etkili Kişisel Koruyucu Ekipman için Beta İş Güvenliği Şirketini Seçin

 

Beta İş Güvenliği Şirketinde, çalışanlarınızı güvende tutmanıza yardımcı olmak için silika maruziyeti için kişisel koruyucu ekipman sağlıyoruz. Kaliteli ve yüksek koruma sağlayan ürünlerimiz, bireyleri sürekli silika tozuna maruz kalmanın neden olduğu zararlı yan etkilerden koruyacaktır.

 

Bugün işinize yarayan ve sizleri olası tehlikelere karşı yüksek koruma sağlayacak silika toz maskelerini bulmak için ürünlerimize göz atın veya silika standartlarını karşılama hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın.

 

Ürün galerimize hemen şimdi göz atın. İş ayakkabısından iş kıyafetine, solunum maskelerinden ikaz yeleklerine ve daha fazlasına ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçin.