Diğer Haberler
İş Yerinde İkaz Yeleği Giymenin 9 Faydası
İş Yerinde İkaz Yeleği Giymenin 9 Faydası

Bir depoda, şantiyede, trafik noktalarında veya görünürlüğün güvenliğinizin kalkanı olduğu herhangi bir yerde çalışıyorsanız, ikaz yelekleri sizin için bir zorunluluktur.

 

Sadece bu değil, ikaz yeleklerinin sizi bir aracın çarpmasından kurtarmaktan size bir kimlik kazandırmaya ve işyerinde bir dekoru sürdürmeye kadar güvenliğinize sunacakları çok şey var. Ayrıca, her işyerinin güvenliğini sağlamak için ikaz yeleklerinin yasalarca her işyerinde bulundurulması gereklidir.

 

İkaz yeleklerinin faydaları;

 

1) İkaz yeleği giymek kolayca farkedilmenize yardımcı olur

Trafik kazası veya herhangi bir doğal afet gibi acil durumlarda, insanlar ikaz yeleğinin kullanıcısını kolayca tespit edebilir ve yardım için size ulaşabilir. İkaz yeleklerinin arkasında ayrıca, çalışanın hangi kategoriye girdiğini ve insanların bu özel yardım için ona yaklaşabileceğini tanımlamaya yardımcı olan şirketlerin logosu bulunur.

 

2) İkaz yeleği giymek sizi uzaktan görünür kılar

İkaz yelekleri reflektörlü bantlara sahiptir ve floresan renklerden yapılmıştır. Floresan renkler uzak mesafeden gözleri çeker ve geri yansıtıcı bantlar ışığı kaynağa geri yansıtır, böylece her iki durumda da sizi diğer kişi veya tehlikenin kaynağı için görünür kılar. Örneğin yüksek hızda gelen bir araba veya kamyon, ikaz yeleği giyen kişiyi uzak mesafeden tanıyabilir ve kaçınılmaz felaketi önleyebilir.

 

3) Güvenlik yelekleri alanın hızlı bir şekilde çalıştırılmasına yardımcı olur

Farklı işçi kategorilerine farklı ikaz yelekleri atanır. Yöneticinin yanı sıra site ziyaretçilerinin hangi çalışanın hangi kategoriye girdiğini ve nereye dağıldığını belirlemesine yardımcı olur, böylece gerektiğinde belirli bir kategoriyi tek bir alanda çok kısa sürede toplayabilirler. Bu aslında acil durumlarda çok önemli hale gelir.

 

4) İkaz yelekleri kişisel güvenlikte yardımcı olur

İkaz yelekleri tam anlamıyla KKD kategorisine girer ve bir tane giydiğinizde, güvende olduğunuzdan emin olmalısınız. Örneğin, bir demiryolu işçisiyseniz ve geceleri rayların onarımında çalışıyorsanız, tren sürücüsü tarafından uzaktan fark edileceğiniz ve trenin çalışamayacağı konusunda güvende hissederek çalışabilirsiniz.

 

5) Şirketlerin kendilerini tanıtmalarına yardımcı olur

Günümüzde çoğu ikaz yeleği, kullanılacağı şirketin logosu ile üretilmektedir. Birçok şirket de, organizasyonlarının tanıtım işareti olarak insanlara ücretsiz ikaz yelekleri dağıtmaktadır. Ayrıca, bir çalışanın saha dışında çalıştığı zamanlarda, yetkililerin ve kişilerin, logoya bakarak çalışanın şirketle ilişkili olduğunu belirlemelerine yardımcı olur.

 

6) İhtiyaç anında iş arkadaşlarınızı belirlemenize yardımcı olur

Sahadayken, tüm işçiler dağınık kalır ve gün boyunca kendi işleriyle meşgul olurlar. Bu nedenle, işinizde yardıma veya desteğe ihtiyacınız varsa, takım arkadaşınızı (sizinkiyle aynı bölümde çalışan) kolayca belirleyebilir ve işinizde yardımcı olması için destek arayabilirsiniz. Acil durumlarda da takım arkadaşlarınızı belirlemek çok önemli hale gelir çünkü o zamanlarda takım çalışması çok önemlidir.

 

8.) Güven kazanmanıza yardımcı olur

İkaz yeleği giymek kesinlikle size iş yerinde güvende olmanın rahatlığını verir.

 

9.) Size bir kimlik verir

Çalıştığınız şirket veya kuruluş tarafından size verilen bir ikaz yeleği giydiğinizde kesinlikle size bir kimlik kazandırır. Kimliğiniz sizi etkiler, dışarıdan gelenler de sizi üniformanızdan tanır.

 

Firmanız için kaliteli ve sağlam bir ikaz yeleği arıyorsanız, galerimizi ziyaret edin.