Diğer Haberler
GÜVENLİĞİNİZİ GARANTİ EDEN 7 TÜR KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN
GÜVENLİĞİNİZİ GARANTİ EDEN 7 TÜR KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN

Bir işveren olarak, çalışanlarınız için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamından siz sorumlusunuz. Sektörünüzdeki güvenlik risklerine ve bu risklere karşı alabileceğiniz önlemlere karşı bilgi sahibi olmanız gereklidir.

 

KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN (KKD) NEDİR?

 

KKD, (kendi) güvenliğinizi garanti altına almak için kullandığınız kişisel koruyucu ekipman veya donanım anlamına gelir.

 

KKD'yi her zaman ve gerektiği yerde kullanın. Kullanım talimatlarına uyun, bakımını iyi yapın ve hala yeterli koruma sağlayıp sağlamadıklarını düzenli olarak kontrol edin.

 

Ancak ne zaman ne tür bir koruma kullanmanız gerektiğini bilmiyor musunuz?

 

Bu 7 ipucu bu yolda size yardımcı olacaktır.

 

1. BAŞ KORUMASI

 

Kask takmak koruma sağlar ve kafa yaralanmalarını önleyebilir. Çalışma koşullarına uyarlanmış sağlam bir kask seçin. Bu günlerde birçok zarif tasarım bulabilir ve ayarlanabilir iç kemer ve rahat ter bantları gibi ekstra seçenekleri tercih edebilirsiniz.

 

2. GÖZ KORUMASI

 

Gözler vücudumuzun en karmaşık ve kırılgan kısımlarıdır. Her gün dünya çapında 600'den fazla kişi işleri sırasında göz yaralanmalarına maruz kalıyor. İyi bir koruyucu gözlük sayesinde bu yaralanmalar önlenebilir. Parlak ışık veya kızılötesi radyasyonla temas ediyor musunuz? O halde kaynak gözlüğü veya siper ideal korumayı sağlar!

 

3. İŞİTME KORUMASI

 

Ses seviyesinin yüksek olduğu bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durumda işitme korumasını dikkate almak çok önemlidir. Kulak tıkaçları çok rahattır, ancak bunları hızlıca takıp çıkarabileceğiniz için kulaklıklar çalışma zemininde uygundur.

 

4. İYİ BİR SOLUNUM KORUMASI SAĞLAYIN

 

İşyerinde maske takmak, kesinlikle tehlikeli maddelerle temas halindeyken lüks değildir. AB içindeki çalışanların %15'i işlerini yaparken buhar, duman, toz veya kimyasal madde solumaktadır. Solunum maskeleri, ince toza ve diğer tehlikeli parçacıklara karşı koruma sağlar. Malzemeler gerçekten zehirliyse, tam yüz maskesi kullanın. Bu, burnu ve ağzı zararlı kirliliğe karşı korumak için yüze sıkıca yapışır.

 

5. ELLERİNİZİ DOĞRU ELDİVENLERLE KORUYUN

 

Eller ve parmaklar sıklıkla yaralanır, bu nedenle onları uygun şekilde korumak hayati önem taşır. Çalıştığınız sektöre bağlı olarak farklı uygulamalar için eldivenler arasından seçim yapabilirsiniz:

 

  • Titreşimlere karşı koruma
  • Keskin malzemelerle kesilmelere karşı koruma
  • Soğuğa veya sıcağa karşı koruma
  • Bakteriyolojik risklere karşı koruma
  • Seyreltilmiş kimyasallardan kaynaklanan sıçramalara karşı koruma.

 

6. AYAKLAR İÇİN KORUMA

 

Ayaklarınızın bile sağlam bir korumaya ihtiyacı vardır. Güvenlik iş ayakkabıları ve botlar ayakları ağır yüklere karşı korumak için ideal çözümdür. Kaymaz bir taban, tüm endüstriyel kazaların %16,2'sinin takılma veya kaymadan kaynaklandığını biliyorsanız, nemli bir ortamda çalışırken kullanışlıdır. Kar ve buz gibi kaygan yüzeylerde ayakkabı pençeleri tavsiye edilir. Özel çoraplar ekstra rahatlık sağlayabilir.

 

7. DOĞRU İŞ GİYSİLERİ GİYİN

 

Kalabalık bir atölyede kazaları önlemek çok önemlidir. Bu nedenle işyerinde iyi bir görünürlük şarttır: Güçlü bir kumaştan yapılmış yüksek görünürlüklü bir ceket, ikaz yeleği ve pantolon kazaları önlemeye yardımcı olabilir. Tıpkı el koruması gibi, farklı uygulamalar için versiyonları vardır.

 

EN KÖTÜ DURUM SENARYOSU

 

Korunma tedaviden daha iyidir. En kötüsüne hazırlıklı olmak akıllıca bir şey. Klasik bir ilk yardım çantası lüks değildir, ancak gözler için bir ilk yardım çantası da temel bir ilk yardım olabilir. Çalışan kimyasallarla temas ederse, maddeleri vücudundan her an durulayabilmesi için güvenlik duşu zorunludur.

 

KAZALARIN ÖNLENMESİ

 

İş yerlerinizi kazalara hazırlamak akıllıca bir şey olmakla kalmaz, işyerini ciddi bir kaza olmayacak şekilde organize etmek daha da akıllıca olur. Atölyenizi daha güvenli hale getirmenin basit bir yolu, piktogramları kullanmaktır: yanıcı malzemeleri gösteren, işitme korumasının gerekli kullanımı, göstergeler.

 

Ürün galerimize bakmak için tıklayın.