Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Ekipman Yemek Hizmeti Güvenliğini Nasıl Artırır?
Kişisel Koruyucu Ekipman Yemek Hizmeti Güvenliğini Nasıl Artırır?

Servise hazır yiyeceklerle çalışan herkesin belirli kişisel koruyucu ekipman formları giymesi gerekir. Bu ekstra önlem düzeyinin alınması, çiğ gıdalardan, hazırlama yüzeylerinden ve çalışanlardan gelen mikropların yayılmasını sınırlamaya yardımcı olur.

 

Kişisel koruyucu ekipman, mutfaklarda ve trafiğin yoğun olduğu alanlarda da kazaların önlenmesine yardımcı olur. Gıda güvenliği için kişisel koruyucu ekipmana yatırım yaparak çalışanlarınızı ve müşterilerinizi koruyun.

 

Gıda Endüstrisinde Kişisel Koruyucu Ekipman Neden Önemlidir?

 

Gıda endüstrisi için kişisel koruyucu ekipman, bir çalışanın derisi ile müşterilerinize sundukları gıda ürünleri arasında bir bariyer oluşturur. Görevler arasında el yıkamak çok önemli olsa da nitril, vinil ve TPE eldivenler hem müşteriler hem de çalışanlar için ek koruma sağlar.

 

Müşterileri Korumak

 

Kişisel koruyucu ekipmanı rutin olarak giymek ve değiştirmek, bir gıda alerjisini tetikleme, gıdaları çapraz bulaştırma ve gıda kaynaklı hastalıkları yayma şansınızı azaltır. İster gıdaları doğrudan işleyin, ister dağıtım veya paketlemeden sorumlu olun, gıda endüstrisi için kişisel koruyucu ekipman ekstra düzeyde sanitasyon ve temizlik sağlar.

 

Çalışanları Korumak

 

Çalışanlarınız günlük görevlerine bağlı olarak kesik, yanık veya cilt tahrişine karşı hassas olabilir. Gıda güvenliği için doğru kişisel koruyucu ekipmana yatırım yapmak, personelinizi işleri daha az tehlikeyle tamamlamak için ihtiyaç duydukları kaynaklarla donatır. Gıda endüstrisindeki eldivenler ve diğer kişisel koruyucu ekipmanlar, ekibinizi keskin aletler, sıçramalar ve daha pek çok tehlikeden koruyabilir.

 

Tek Kullanımlık Yemek Servis Eldivenlerinde Neler Aranmalı?

 

Gıda endüstrisinde faaliyet gösteriyorsanız, seçtiğiniz kişisel koruyucu ekipman türleri uygulamalarınıza uygun olmalıdır. Tek kullanımlık yemek servisi eldivenleri için akılda tutulması gereken ana faktörlerden bazıları   şunlardır:

 

Delinme direnci:  Bu, bir yemek servisi eldiveninin, bir alet malzemeleri yırtmadan önce dayanabileceği stres seviyesini tanımlar.

Dokunma hassasiyeti:  Yemek servisi eldivenleri farklı kalınlıklarda gelir. Dokunsal hassasiyet, parmakları hareket ettirmenin ne kadar kolay olduğu ile ilgilidir.

Nefes alabilirlik:  Yemek servisi eldivenleri uzun süre rahat giyilmelidir.

 

Yaygın Tek Kullanımlık Yemek Servisi Eldiven Türleri

 

Yemek servisi eldivenleri nitril kauçuk, vinil ve termoplastik elastomerler (TPE) gibi dayanıklı malzemelerden yapılmıştır:

 

Nitril eldivenler:  Bunlar, tam oturan daha kalın kişisel koruyucu ekipman biçimleridir. Nitril eldivenler elde yerinde kaldığından ve kullanıcıya bol miktarda el becerisi sağladığından, sebzeleri ve diğer malzemeleri kesmek mümkündür.

Vinil eldivenler:  Bunlar, dökülmeleri ve yapışkan kalıntıları temizlemek için mükemmel olan hafif eldivenlerdir.

TPE eldivenler:  TPE ürünleri hafif işlerin üstesinden gelmenizi sağlar.

 

Kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için galerimizi ziyaret edin.

 

Koruyucu eldivenlerimize göz atmak için buraya tıklayın.