Diğer Haberler
KORUYUCU GÖZLÜKLERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTEREN 5 İŞARET
KORUYUCU GÖZLÜKLERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTEREN 5 İŞARET

Standartlar koruyucu gözlükler için belirlenmiş bir değiştirme programı belirtmese de, bir noktada koruyucu gözlüklerinizin değiştirilmesi gerekecektir.

 

İster normal aşınma ve yıpranma, isterse koşullarınızdaki değişiklikler olsun, güvenlik özelliklerinizi değiştirme zamanının geldiğini gösteren beş işaret.

 

1. Yakın zamanda iş değiştirdiniz, yeni bir işe başladınız veya sorumluluklarınızı yeni görevler ekleyerek artırdınız

 

Koruyucu gözlük seçimi , kullanıcının, görevin ve ortamın özelliklerini dikkate alan ayrıntılı bir süreçtir.

 

Başka bir deyişle, herhangi bir eski güvenlik özelliği çiftini alıp, gözlerinizi koruması için aynı performansı göstereceklerini varsayamazsınız. Çalışma ortamınızdaki veya görevlerinizdeki herhangi bir değişiklik, yeni bir çift gerektirebilir.

 

Dikkate alınması gereken faktörler şunları içerir:

 

 

Yanlış gözlük yaralanma riskinizi artırabilir, bu nedenle sahada birkaç ekstra iş yapmadan önce koruyucu gözlüklerinizin sizi tüm tehlikelerden yeterince koruyabildiğinden emin olun.

 

2. Koruyucu gözlüğünüz hasar görmüş

 

Güvenlik özellikleriniz veya gözlükleriniz hasar görürse, gözlerinizi koruma görevini yerine getiremezler.

 

İster merceği kıran bir mermi darbesi, ister görüşünüzü bozan belirgin çizikler olsun, bir tehlike ile aranızda hasarlı bir çift özellik istemezsiniz.

 

Bu, güvenlik gözlüklerinizi uygun olmayan bir görev için kullandıysanız da geçerlidir. Kimyasallara veya ısıya maruz kalmak, ekipmanın bütünlüğünü tehlikeye atabilir ve amaçlarına uygun olsa bile bunları kullanmaya devam etmek akıllıca değildir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanların ömrü, kullanım oranları, UV'ye, kimyasallara, kire ve tere maruz kalma ve uygun temizlik ve saklama gibi birçok faktörden etkilenebilir.

 

Sonuç olarak, koruyucu gözlüğünüzün bakımı, önlenebilir hasarlardan kaçınmanın ve her zaman kullanıma uygun olmasını sağlamanın önemli bir parçasıdır.

 

Ürünün temizlik, bakım ve saklama önerileri için daima üreticinin talimatlarını kontrol edin.

 

3. Koruyucu gözlükleriniz eski

 

Eski bir çift güvenlik özelliği işinize yaramış olsa da, daha fazla koruma sağlayabilecek özellikleri kaçırıp kaçırmadığınızı görmek için piyasadaki yeni ürünleri incelemeye değer.

 

Ek olarak, bir standart her güncellendiğinde, mevcut kişisel koruyucu ekipmanınızın hala uyumlu olup olmadığını iki kez kontrol etmelisiniz.

 

Koruyucu gözlüklerinizi değiştirme zamanı geldi mi?

 

Ürün galerimizi ziyaret etmek için hemen tıklayın.