Diğer Haberler
HER İŞYERİNİN İHTİYACI OLAN YANGINDAN KORUNMA EKİPMANLARI
HER İŞYERİNİN İHTİYACI OLAN YANGINDAN KORUNMA EKİPMANLARI

Her işletme farklıdır ancak ister ofis ortamında, depo ya da fabrikada olsun, her kuruluşun ihtiyaç duyduğu bazı önemli yangın güvenliği ekipmanları vardır.

 

Yangın Söndürme Tüpü

 

Her çalışma alanı en az bir yangın söndürme tüpüne  ihtiyaç duyar. Gerekli yangın söndürme tüplerinin sayısı ve farklı türleri, binanızın büyüklüğüne ve ayrıca ofisiniz, fabrikanız veya deponuzla ilgili yangın risklerinin türüne bağlı olacaktır, ancak kesinlikle aşağıdakilerden bir veya daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır:

 

  • Karbon Dioksit (CO2) Söndürücü: Hassas ekipman ve malzemelere zarar vermediği için tüm elektrik riskleri, yağ ve alkollü içeceklerin kullanıldığı yerler için idealdir.
  • Köpüklü Yangın Söndürücü: Çok riskli kullanım için iyi bir çözüm.
  • Islak Kimyasal Söndürücü: Yanan yağları soğutur ve alevlerin yeniden tutuşmasını azaltır.
  • Sulu Yangın Söndürücü: İyi performans gösteren, çok amaçlı bir söndürücü.
  • Su Katkılı Yangın Söndürücü: Güçlü bir 'EcoSpray' katkı maddesi içerir ve manuel kullanım kısıtlamalarının geçerli olduğu yerlerde iyi çalışır.
  • Toz Yangın Söndürücü: Odun, kağıt, yanıcı sıvılar ve elektrik içeren yangınların çoğuna müdahale edebilir. Toz yangın söndürücüler araç yangınlarında da kullanılabilir ve otomobillerde veya ticari araçlarda saklanabilir.

 

Yangın Alarm Sistemleri

 

Yangın alarmları, bir işletmedeki her bina için gereklidir ve haftalık olarak test edilmelidir. Hem pille hem de şebeke gücüyle çalışan çok çeşitli yangın alarm sistemlerine sahiptirler. Görsel alarmlar, kırmızı LED teknolojisinin kullanımıyla ikili uyarı ve aynı zamanda menzilindeki tüm çalışanların dikkatini çekmek için sesli bir alarm sundukları için depolar ve fabrikalar için de son derece kullanışlıdır.

 

Yangın Çıkış İşaretleri

 

Yangın çıkış işaretleri, tüm işletmelerin kullanıcıları doğru çıkışa yönlendirmesi için gereklidir. Yangın deposu, yangın durumunda maksimum dayanıklılık için uzun ömürlü LED'ler kullanan acil çıkış kutuları ve çıkış asma işaretleri sağlar.

 

Acil Aydınlatma

 

Bir yangın sırasında, ana güç kaynağının kesilmesi riski artar, bu da çalışanların ve müşterilerin güvenli bir şekilde çıkması için acil durum aydınlatmasının gerekli olduğu anlamına gelir. Yangın deposu tarafından sağlanan acil durum ışıkları, 3 saate kadar acil durum modunda çalışacaktır.

 

Yangın Battaniyeleri

 

Gerektiğinde alevleri boğmak için bir yangın battaniyesi olmadan hiçbir mutfak alanı tamamlanmış sayılmaz. Çeşitli ebatlarda, sert veya yumuşak kılıfta mevcut olan battaniyeye, velcro şeritleri çekilerek kolayca erişilebilir.

 

Yangın Güvenlik Kayıt Defterleri ve Belge Saklama Dolapları

 

Yangın ekipmanı bakım kayıtlarını ve binaya ilişkin planları içeren Yangın Güvenlik Kayıt Defterleri gibi bir itfaiye görevlisinin ihtiyaç duyacağı tüm yangın belgelerini, kilitlenebilir bir yangın güvenliği belge saklama dolabı gibi güvenli bir yerde tutmak esastır.

 

İlk Yardım Kiti

 

Her türlü kaza meydana gelir ve tüm içeriği bozulmamış bir İlk Yardım Kiti veya çantasına sahip olmak önemlidir. Yıllar boyunca, çeşitli parçalar kullanılmış ancak değiştirilmemiş olabilir. Bununla birlikte, yalnızca bir ilk yardım çantası sağlamaktan sorumlu değilsiniz, aynı zamanda kit içindeki son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmış ürünleri değiştirmekten de sorumlusunuz, bu nedenle işinizin hazır olduğundan emin olmak için bir göz atın ve herhangi bir kaza olmadan nelerin eksik olduğunu görmek için bu fırsatı kullanın.

 

Hayat değerlidir, mülk ve varlıklar önemlidir, bu nedenle Beta İş Güvenliği şirketinde kaliteli, onaylanmış yangından korunma ekipmanı sağlamayı ve yangın güvenliği tavsiyeleri ile yangın ekipmanı önerilerini paylaşmayı misyon ediniyoruz. Daha fazla yangın güvenliği ürün bilgisi için galerimizi ziyaret edin veya güler yüzlü uzman ekibimizle konuşmak için (0212) 220 74 42 numaralı telefondan bizi arayın.