Diğer Haberler
Ağır çalışma ortamlarında yaygın kazaları önlemenin ve işletmenizi korumanın 10 yolu
Ağır çalışma ortamlarında yaygın kazaları önlemenin ve işletmenizi korumanın 10 yolu

İnşaat gibi bazı endüstriler düzenli olarak potansiyel riskler ve tehlikelerle uğraşır. İşyerinde kazaları ve aksilikleri önlemek için güvenlik önlemleri ve yönergeleri vardır. Ancak, ağır çalışma ortamlarında bir işletmeyi yönetmek, işinizin gerekleriyle yüzleşmek zorunda olduğunuz bazı yaygın durumları da beraberinde getirir. İşte yaygın iş yeri kazalarını önlemek ve işinize yönelik riskleri azaltmak için birkaç ipucu.

 

1- Kayma ve düşmelerden kaçının

Birisinin tökezlemesine ve koridorları dağınıklıktan uzak tutmasına neden olabilecek döşeme hasarını onarın. Dışarıda, kar yağdıktan hemen sonra tüm yürüyüş yollarının kürekle temizlendiğinden ve tuzlandığından emin olun.

 

2- Elektrik tehlikelerinin farkında olun

Masalara takılı birden fazla öğeniz varsa, bilgisayarları korumak ve gücün aniden yükselmesini önlemek için kesintisiz güç kaynağına yatırım yaptığınızdan emin olun. Elektrik sistemlerini içeren tadilatlar yapılıyorsa, personeli güvenli bir çalışma alanına taşıyın.

 

3- Elle taşımayı ve kaldırmayı sınırlayın

İşler, insanların düzenli olarak öğeleri kaldırmasını gerektiriyorsa, ulaşılması zor öğelere yetişmek için sistemin yerinde olduğundan emin olun. Ağır nesneleri kaldırmaları gerekiyorsa, çalışanların ihtiyaç duydukları araçlara sahip olduklarından ve bunları güvenli bir şekilde çalıştırdıklarından emin olun.

 

4- İyi stoklanmış bir ilk yardım çantasını göz önünde bulundurun

Büyük bir ofisiniz varsa, bölgeye birkaç set yerleştirin ve personelden birinin ilk yardım konusunda eğitimli olduğundan emin olun.

 

5- Acil durum eylem planı oluşturun

Acil çıkışların ana hatlarını çizin, yangın tatbikatları uygulayın, güvenli toplantı yerlerini koordine edin ve çalışanların nerede olduğunu açıklayan bir sistem oluşturun.

 

6- Acil bir durumda ekstra yardıma ihtiyaç duyulabilecek olan personeli belirleyin

Güvenliklerini planlamaya onları da dahil edin ve ofisin erişilebilir olduğundan, yangınlar, elektrik kesintileri ve diğer beklenmedik olaylar için hazır olduğundan emin olun.

 

7- Yangın güvenliğini teşvik edin

Ofisinizdeki olası yangın tehlikelerini belirleyin ve personele yangın söndürücülerin nasıl kullanılacağını öğretin.

 

8- Eşyaları güvenli bir şekilde saklayarak yaralanmaları önleyin

Daha ağır eşyaları yere daha yakın yerleştirin ve ağırlığı dolaplara ve raflara eşit olarak dağıtın.

 

9- Sırt ağrısını ve tekrarlayan zorlanma yaralanmalarını azaltmaya yardımcı olun

Masa sandalyelerinin doğru şekilde ayarlandığından ve bilgisayar monitörlerinin her kullanıcı için doğru yükseklikte olduğundan emin olun. Uygun ergonomi, tüm gün masa başında çalışan personelin uzun ömürlü olmasına ve sağlığına yardımcı olacaktır.

 

10- İşletmenizi su hasarına karşı koruyun

HVAC ekipmanının bakımını düzenli olarak yapın. Sistemdeki borular ve diğer bileşenler sızıntı yapabilir, bu da çalışma ortamını olması gerekenden daha nemli hale getirerek küf gibi başka sorunlara yol açabilir.

 

BONUS:  Güvenli koruyucu ekipmanlara sahip olduklarından emin olun. Çalışanlarınızın olası kimyasal tehlikelere karşı iş kıyafetleri, iş ayakkabıları, kafa koruyucu, göz koruyucu ve soluk koruyucu takıp takmadıklarını kontrol edin.

 

Daha fazla ürün bilgisi için iş kıyafetlerimizin olduğu galerimizi ziyaret edin.