Diğer Haberler
Bir Şantiyede Yaralanma Nasıl Önlenir
Bir Şantiyede Yaralanma Nasıl Önlenir

İnşaat dünyası heyecan verici ve hızlıdır, ancak doğru sağlık ve güvenlik endişelerine ve yönetmeliklere uyulmadığı takdirde bir şantiye çok tehlikeli bir yer olabilir.

 

Brezilya'da yeni stadyum yapımında yaşanan son vinç çöküşünü hemen hemen herkes biliyor ve bu sorunları ön plana çıkarmaya hizmet ediyor. Ancak, bir şantiyede mükemmel bir şekilde ve güvenli bir şekilde çalışmak, her işçinin her gece sevdiklerine güvenli bir şekilde geri dönmesiyle yeni binanın daha da yükseldiğini görmek mümkündür.

 

Her şantiye veya inşaat işi, talep eden tüm işçilere sunulması gereken yazılı bir risk değerlendirmesine sahip olmalıdır. Sayfalar dolusu ayrıntıda gezinme zahmetine katlanamayanlar için, yöneticileri ilgili noktaları her bir işçi grubuna ayırmalıdır: örneğin, iskele işçileri, yükseklerde çalışırken emniyet kemeri takma ihtiyacını kabul etmelidir. Her çalışan, belirli tavsiyelerin kendilerini sahada nasıl ve neden güvende tutacağını anlarsa, onlara sadece "bunu giymeleri" söylendiğinde işbirliği yapma olasılıkları daha yüksektir.

 

Ölümcül Yaralanmalar

 

Bir şantiyede meydana gelebilecek yaralanmaların bir kısmı yüksek yerlerden düşmekten kaynaklanır. Bir kat düşüş öldürmeyebilirken, yedi kat yükseklikten düşme neredeyse kesindir. Ciddi yaralanmaları ve hatta ölümü önlemek için işçiler, yerden yüksekte çalışırken risk almanın sonuçlarını öğretmek için eğitimden geçmelidir.

 

İnşaat alanlarındaki diğer yaygın yaralanmalar, beklenmedik bir şekilde düşen şeylerden kaynaklanır - bir iskele parçası, bir tahta yığını, hatta bir çekiç veya tek bir tuğla, altına biri girerse yıkıcı olabilir. Eşyaların düşebileceği herhangi bir alan bir risktir ve yeni bir malzeme yükü gönderildiğinde insanlardan temizlenmelidir ve malların tehlike alanından güvenli bir şekilde uzakta olduğuna dair teyit gelene kadar hiç kimse alana tekrar girmemelidir. Sitenin sınırları içindeyken her zaman baret veya kafa koruması takarak daha küçük eşyaların düşmesine karşı korunabilirsiniz.

 

Güvenlik Giysileri

 

Sahadayken her zaman uygun güvenlik kıyafetleri giyilmelidir. Bir baret, kafayı küçük nesnelerden, düşen ve kafa yaralanmalarına neden olan döküntülerden korur, yüksek görünürlüklü ceketler, ikaz yelekleri ve pantolonlar, yarı bitmiş, ışıksız bir binanın kasvetli ve tuğlaları tutmak için güvenlik botlarının ya da iş ayakkabılarının kasvetinde bile herkesin kolayca görülmesini sağlar, Kırılmaya karşı hassas parmak uçlarından kaynaklanan kalaslar ve borular, ülkenin her yerindeki şantiyelerde standart aşınmadır.

 

Özellikle tonlarca molozu ve konteyner dolusu inşaat malzemesini zahmetsizce toplayan ve kaldıran devasa makinelerle karşılaştırıldığında, en büyük, en güçlü inşaat işçilerinin bile yaralanmaya karşı savunmasız olduğunu her zaman unutmayın. Bu makinelerden ikisi arasında kalmanın korkunç sonuçları olabilir.

 

Risk değerlendirmesi ne kadar ayrıntılı ve kapsamlı olursa olsun, özellikle şantiyeler gibi çok fazla hareket ve işin olduğu yerlerde kazalar meydana gelir. Açık ve anlaşılması kolay bir eylem planına sahip olarak ara sıra meydana gelen kazanın etkisini en aza indirin. İlk yardımcılar, ilk yardım çantasının tam olarak nerede olduğunu ve yaralanma yeteneklerinin ötesindeyse nasıl yardım çağırılacağını bilerek harekete geçmeye hazır olmalıdır. İlk müdahale ekiplerinin hemen harekete geçmesi, genellikle küçük olayların büyük kazalara dönüşmemesini sağlayabilir. Sitedeki herkesin bir tür temel ilk yardım eğitimi alması ve yönetimden en yeni işe alınanlara kadar acil bir durumda ne yapacağını bilmesi en iyisidir.

 

Yorgunluk

 

Son olarak, sahadaki herkes yorgunken çalışmanın tehlikelerini anlamalıdır. Son teslim tarihini karşılamak ve muhtemelen bir erken tamamlama bonusu kazanmak için büyük bir çaba sarf etmek istemek anlaşılabilir ve affedilebilir, ancak çalışanların sağlığı ve güvenliği riski altında olmamalıdır. İnşaat işçilerinden uzun süreler boyunca aşırı çalışması istenirse, neredeyse kesin olarak, emniyet kemeri takmak ve makine güvenlik korumaları kullanmak gibi önemli ayrıntıları ihmal etmeye başlayacaklardır. Bu hatalar öldürebilir.

 

Çalışmalar sorunsuz bir şekilde ilerlerken, herkesi sitede güvenli ve sağlıklı tutmanın en iyi yolu, herkesin sitenin kural ve düzenlemelerini ve bunların neden uygulamaya konulduğunu tam olarak anlamasını sağlamaktır. Profesyonel bir risk değerlendiricisinin gelmesi ve işçileri temel sağlık ve güvenlik konularında ve kaza önleme eğitimi konusunda eğitmesi için zaman ayırın ve para bulun - sorunsuz çalışan bir sahanız ve mutlu, sağlıklı çalışanlarınız olduğunda harcama buna değecektir.

 

Şantiye çalışanlarınızı güvende tutmak için kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atın ve bize ulaşın!