Diğer Haberler
İş Kıyafetlerinizi Detaylı Bir Şekilde Temizleme
İş Kıyafetlerinizi Detaylı Bir Şekilde Temizleme

Kişisel koruyucu ekipman, tehlikeli ortamlarda çalışanların güvenliğini önemli ölçüde artırarak, kullanıcıların her zaman belirlenen işyeri risklerinden korunmasını sağlamak için tasarlanmış ve üretilmiştir. Bununla birlikte, KKD'nin işini düzgün bir şekilde yapabilmesi için iş giysisinin iyi bakılması ve temizlenmesi çok önemlidir.

 

Peki iş kıyafetinizi yıkamanın ve temizlemenin en iyi yolu tam olarak nedir? Giysi yıkamak için yapılması ve yapılmaması gereken en önemli şeylerden bazılarını öğrenmek için uzman ekibimizle bir araya geldik.

 

Ekibimiz, "Hepsinden önemlisi her bir giysinin üzerindeki bakım etiketlerini kontrol etmektir" diyor. "Bu size, yıkanacak en iyi sıcaklık ve malzeme üzerinde hangi ürünlerin kullanılıp kullanılamayacağı da dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor." Ancak bir bakım etiketi okunamaz veya anlaşılmazsa ne olur? "Genel olarak, verebileceğimiz en iyi tavsiye, KKD söz konusu olduğunda ne kadar yumuşak temizlenirse o kadar iyi olur".

 

Yansıtıcı Giysiler

 

Yansıtıcı ve yüksek görünürlüğe sahip giysiler, çalışma sahasında görünürlüğü korumak için önemlidir, bu nedenle yansıtıcı şeritlere sahip herhangi bir giysiye dikkatle bakılmalıdır. Bu tür kıyafetleri yıkarken ana endişelerden biri, yansıtıcı şeritlerin makinede hasar görmesi veya çizilerek makinenin etkisini azaltmasıdır.

 

Yansıtıcı giysinin ömrünü uzatmanın püf noktası, şeritlerin yıkama döngüsü sırasında aşındırıcı görevi görebilecek şekilde makinenin iç kısmıyla doğrudan temas etmemesi için içini dışa doğru yıkamaktır.

 

Uzman tavsiyemiz: Toz yerine sıvı bir çamaşır deterjanı kullanın, çünkü tozlar düzgün çözünmezlerse malzemeyi aşındırabilir, bu da düşük sıcaklıklarda yıkarken meydana gelebilir.

 

Alev Geciktirici Giysiler

İyi haber şu ki, doğal olarak alev geciktirici giysiler, korumanın kolayca temizlenemeyeceği anlamına gelir, ancak malzemenin etkisini azaltabilecek ve hatta çalışma sahasındaki riski artırabilecek bir dizi ürün vardır; çamaşır suyu.

 

Ağartıcı, sert, inatçı lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir, ancak çok güçlüdür ve kumaştaki lifleri parçalayarak çok zararlı olabilir. Alev geciktirici giysiler, hafif bir deterjan ve düşük / orta ayarda çok nazikçe yıkanmalıdır.

 

Uzman tavsiyemiz: Alev geciktirici giysiler üzerinde kumaş yumuşatıcıları kullanmaktan kaçının, çünkü bu kolayca alev alabilen mumsu bir kaplama bırakabilir, aynı şey hayvansal yağ içeren sabunlar için de geçerlidir, oldukça tehlikelidir.

 

Ekibimizden Daha Fazla Tavsiye ve En İyi İpuçları

Çok sayıda iş giysisi ve KKD, mükemmel bir uyum sağlamak ve giysiyi rahat tutmak için bir çeşit elastikiyet içerir. Isı elastiki parçalayabileceğinden, bu giysilerin makinede kurutulmasından kaçınmak en iyisidir.

 

KKD'nizi ne kadar nazikçe yıkarsanız yıkayın, tüm kumaşlar zamanla kırılmaya başlayacaktır. İş kıyafetinizi ne zaman değiştireceğinizi bilmek önemlidir. Genel bir kural olarak, kumaşlar 1 ila 4 yıl arasında dayanır.

 

KKD'nizi yıkamak konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, yakınlarda her türden malzemeyi işlemede uzun yıllara dayanan deneyime sahip endüstriyel veya ticari çamaşırhane hizmetleri olup olmadığını görmek en iyisidir.