Diğer Haberler
Termal konfor nedir ve neden önemlidir?
Termal konfor nedir ve neden önemlidir?

İşyerinde termal konforu sağlamak için bir dizi çevresel, işle ilgili ve kişisel faktör dikkate alınmalıdır. Kişisel faktörler arasında vücut aktivitesi, giysi miktarı, türü ve maruz kalma süresi yer alır. Çevresel faktörler, ortam sıcaklığı ve radyan ısı, işin dışarıda olup olmadığı, güneş ışığı, rüzgar hızı ve yağmur veya kar varlığını içerir.

 

Çalışanların termal konforunu yöneterek sağlık ve güvenliği iyileştirebilir, moral ve üretkenliği artırabilirsiniz. İşçiler, aşırı soğuklarda giysi eklemek de dahil olmak üzere, termal ortamlarıyla başa çıkmak için uyum sağlamaya çalışabilirler. Ancak bu, özellikle yüksek kaliteli giysilerin başka bir giysi katmanıyla kaplandığı anlamına geliyorsa, güvenlik sorunlarına yol açabilir.

 

Tek başına sıcaklığın dikkate alınması her zaman yeterli olmayabilir, çünkü aynı zamanda bir "rüzgar soğuğu" tehlikesi de vardır. Bu, toplam vücut ısı kaybının %80'inden sorumludur ve genellikle "hissettiğim" sıcaklık olarak adlandırılır. Rüzgara ve soğuğa karşı da koruma sağlayabilecek dış giyim sağlamak önemlidir.

 

İşçileri korumak için hangi basit önlemler uygulanabilir?

 

 

  • Sağladığınız iş kıyafeti ve KKD'nin koşullara uygun olduğundan emin olun - en ucuz seçeneği seçmek yerine dış mekan ve koruyucu kıyafetleri iyice araştırın
  • Mümkünse ısınmak için mobil tesisler sağlayın
  • Çorba ve sıcak içecekler gibi ılık sıvıları içmeye teşvik edin
  • İşçilerin kıyafetleri ıslandığında ısınmak veya değiştirmek için zamanları olması için daha sık dinlenme molaları verin
  • İşi geciktirmeyi düşünün; yılın daha sıcak zamanlarına kadar ertelenebilir mi?
  • Soğuk stresinin erken belirtilerini tanıma konusunda çalışanları eğitin

 

Çalışanlara hangi iş kıyafeti/giysileri sağlanmalıdır?

 

Bir işveren olarak, çalışanlarınız için en iyi giysileri seçmek ve termal konforu korumalarına yardımcı olmak için mevcut farklı tasarım ve malzemeleri araştırmaya biraz zaman ayırmanız gerekir. Her bir çalışanın gerçekleştireceği faaliyet türünü göz önünde bulundurmanız ve soğuk algınlığının yanı sıra her bir rol için uygun kıyafetleri seçmeniz gerekecektir. Bazı durumlarda, kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmak risk oluşturacaksa, çalışanların personel üniforması politikasını uyarlamalarına izin vermeniz gerekebilir.

 

3 katmanlı prensip

 

3-katman ilkesine göre giyinmek, kuru kalmanın ve sıcak kalmanın akıllı ve etkili bir yoludur. Bu, doğru bir şekilde birleştirildiğinde mükemmel düzeyde konfor, sıcaklık, nefes alabilirlik, su direnci ve rüzgar direnci sağlayan bir taban katmanı, orta katman ve dış katmandan oluşan bir giysi katmanlama sistemidir.

 

Ceketler

 

Su geçirmez ve nefes alabilir koruyucu giysilerle uyumlu ceketleri göz önünde bulundurun. Bu standart, kumaşlara ek olarak tüm giysi konstrüksiyonunu dikkate alarak ıslak havaya karşı minimum koruma seviyesini özetlemektedir.

 

Çalışanın ne tür bir görevi yerine getireceğini düşünün, örneğin, hareketi kısıtlamayan ve kolay giyilip çıkarılabilen daha hafif ceketler seçmek en iyisi olabilir. Ayrıca ceketin üzerindeki bir başlığın güvenlik başlığına müdahale edip etmeyeceğini veya işitme korumasına zarar verip vermeyeceğini de göz önünde bulundurun. İdeal olarak, bu giysiler, koşullara uyacak şekilde eklenebilen veya çıkarılabilen çoklu katmanlar veya termal astarlar gibi değişen yalıtım ve hava akışı araçlarına sahip olmalıdır.

 

Bot veya iş ayakkabıları

 

Dış mekan çalışmaları için uygun botları seçerken, daha kalın termal çoraplara izin vermek için daha büyük olmaları gerekebileceğini unutmayın. Konfor büyük bir faktördür; Bu, bir satın alma yapmadan önce dikkate alınmazsa, güvenli iş ayakkabılarının, özellikle çok küçük, çok büyük veya belirli bir görev için uygunsuz olmaları durumunda, çalışanlara zarar verdiğini görebilirsiniz.

 

Her türlü işte olduğu gibi, çevrede mevcut olan tehlikelere yanıt olarak güvenli iş ayakkabıları seçilmelidir ve açık havada yapılan kış çalışmalarında bir dizi artan risk vardır. Üst kısmın termal astarlı su geçirmez malzemeden yapılması önerilir, böylece ayaklar sıcak kalırken aynı zamanda nefes alabilir. Gelişmiş kayma direncine, yüksek esnekliğe ve dayanıklılığa sahip ayakkabılar seçin, böylece çalışanların zorlu hava koşullarında karşılaşacakları ortak zorluklara dayanabilir.

 

Eldivenler

 

Eldivenlerin yalıtım özellikleri hava sıcaklığından, neminden, rüzgar hızından, maruz kalma süresinden, aktivite seviyesinden ve kullanıcının sağlığından etkilenebilir.

 

Bazı işçilere, çevrelerindeki belirli tehlikelere karşı korunmak için halihazırda el koruması verilmiş olabilir. Ancak bunlar soğuk ve yağışlı havalarda kullanılmak üzere tasarlanmamış olabilir ve önümüzdeki aylarda rahatsızlığa neden olabilir. İşçinin görevleri için gerekli korumanın yanı sıra suya dayanıklılık da sunan termal eldivenleri arayın.

 

'Hafif iş' olarak kabul edilen herhangi bir şey için sıcaklık 4°C'ye düştüğünde çalışanlara koruyucu eldivenler sağlanmalı ve giyilmelidir.

 

Şapkalar/kafa koruması

 

Vücudumuzda kaybettiğimiz ısının çoğunun kafadan geçtiği yaygın bir inançtır, bu nedenle açık havada çalışırken korunmak için bu önemli bir alandır. Termal şapka takmak ısının korunmasına yardımcı olacaktır, ancak davlumbazlarda olduğu gibi, bunların KKD ve güvenlik başlığına müdahale etmemesini sağlamak önemlidir. Çalışanların güvenlik kaskı takması gerekiyorsa, kaskın etkinliğini etkileyebilecek başka başlıklar giymek yerine termal kask astarı kullanmak en iyisidir.

 

Ürünlerimiz ve daha fazlası için bize ulaşın. Galerimize ulaşmak için tıklayın.