Diğer Haberler
Şirketiniz, Personelinizi Güvende Tutmak İçin Doğru KKD İş Kıyafetlerini Alıyor mu?
Şirketiniz, Personelinizi Güvende Tutmak İçin Doğru KKD İş Kıyafetlerini Alıyor mu?

İşyerindeki birçok risk, herkesin korunmasını sağlamak için en kaliteli KKD güvenlik kıyafetlerine ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.

 

Koronavirüs pandemisi ve herkesin enfekte olma kolaylığı göz önüne alındığında, her türlü ortamda çalışanlar için riskler artık çok daha büyük. Tek yapmanız gereken, enfekte olmuş bir yüzeye dokunmak veya kontamine havayı solumaktır, bu patojen ile hastalanmanızı ve muhtemelen iyileşmek için uzun bir mücadeleye tabi olacağınız anlamına gelir.

 

Ancak kaliteli KKD ekipmanlarında muazzam talep yaratan sadece koronavirüs değil. Hemen hemen her çalışma ortamında, işçiler için yeterli koruma gerektiren riskler vardır ve vücudun farklı bölümlerinin aşağıdakiler gibi ayrı KKD ekipmanına ihtiyacı vardır:

 

Ağız ve akciğerler: yüz maskeleri, solunum cihazları; böylece havadaki virüsler filtrelenir.

 

Gözler: Kaynakçılar gibi makinelerden uçan toksik maddelere ve parçacıklara karşı koruma sağlamak için gözlükler, ekranlar, göz koruyucular ve yüz siperlikleri kullanmak önemlidir.

 

Vücut: İşçileri dondurucularda veya fırınların yakınında olduğu gibi aşırı sıcaklıklara karşı korumak için iş giysileri giyilmelidir.

 

Eller: Eldivenler, aşındırıcı ve diğer potansiyel olarak zararlı maddelere karşı korunmak için gereklidir.

 

Kimler İçin Hangi KKD İş Giysileri Tercih Edilmelidir?

 

KKD güvenlik kıyafetlerini kimlerin ve ne tür kullanması gerektiğini belirlemek için işletmenizdeki ortam türlerini ve içerdikleri olası riskleri denetlemelisiniz. Kimin maruz kaldığına ve potansiyel zararın ne olduğuna ve bu durumda ne kadar süre kaldıklarına bakın - örneğin belirli tehlikeli maddelerle uğraşırken sadece kısaca mı, yoksa çoğu için yüksek riskli bir ortamda mı bulunmaktadırlar?

 

Yüksek bir yerde birkaç dakika için bir şeyler yapmak veya toksik bir kimyasalı bir yerden başka bir yere taşımak gibi tehlikeli bir görev yalnızca kısa bir süre alsa bile, işçilerin yine de yeterli KKD korumasına ihtiyaçları olduğu anlamına gelir ve bunu yapmalarına doğru teçhizat olmadan izin verilmemelidir.

 

Doğru KKD Güvenlik Kıyafetini Seçme

 

Personeliniz için KKD güvenlik kıyafetleri sipariş ettiğinizde, alabileceğinizin en iyisini istersiniz; aksi takdirde uygun koruma sağlamayabilir ve zarara yol açabilir. İş kıyafeti tedarikçinizle kalite düzeyleri hakkında konuşun ve ürünlerinde 2018 Kişisel Koruyucu Donanım (Uygulama) Düzenlemeleri kapsamında gerekli olan gerekli işaretlerin bulunup bulunmadığına bakın.

 

Bir çalışan, güvenliği için birden fazla risk oluşturan bir alanda çalışıyorsa, aynı anda birkaç KKD kullanması gerekecektir. Bu nedenle, yüz siperliklerinin yüz maskelerine müdahale etmesi ve contanın artık sıkı olmaması gibi, düşündüğünüz öğelerin işlevlerini bozmadan birlikte kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek önemlidir.

 

KKD güvenlik kıyafetleriyle ilgili bir diğer önemli husus da uyumdur. Giysiler çok büyük ve hacimliyse, personel içlerinde çalışmakta zorlanabilir ve giysiyi giymekten kurtulmaya çalışabilir ve bu durum kazalara neden olabilir.

 

Çalışanların KKD güvenlik kıyafetlerinin kullanımı konusunda eğitilmesi gerekir çünkü çeşitli öğelerin belirli işlevleri vardır ve belirli bir şekilde giyilmeleri ve kullanıcıya zarar vermeyen yöntemlerle çıkarılmaları gerekir.

 

Doğru KKD güvenlik kıyafetleriyle, çalışanlar güvende ve mutlu olacak ve yöneticiler, iş yeri mevzuatına uyduklarından ve personeline baktıklarından emin olabileceklerdir.

 

Beta İş Güvenliği, Türkiye’nin her yerindeki şirketler için önde gelen bir KKD güvenlik giysisi tedarikçisidir. Çalışanlarınız için doğru KKD'yi sipariş etmek ve onları zarardan korumak için şimdi bizimle iletişime geçin.