Diğer Haberler
İnşaat İşçilerinin Sahada Giyebileceği 16 İş Güvenliği Ekipmanı
İnşaat İşçilerinin Sahada Giyebileceği 16 İş Güvenliği Ekipmanı

Bir şantiyede çalışırken doğru kişisel koruyucu ekipmanı giymek, ağır makineleri çalıştırırken veya karmaşık projeleri tamamlarken işçileri korumalı ve rahat hareket etmelerini sağlamalıdır. İnşaat işçilerinin giymesi gereken KKD ve malzeme türü, tipik olarak potansiyel saha tehlikelerine, şirketin güvenlik standartlarına, çalışanların görevlerine ve mevcut hava koşullarına bağlıdır. Bir şantiyede çalışmak için giyinmeden önce güvenlik standartlarını dikkatlice gözden geçirmek önemlidir.

 

Bu makalede, inşaat işçilerinin ne giydiğinin neden önemli olduğunu ve çalışanları işteyken güvende ve rahat tutmada en iyi olan farklı giysi ve güvenlik öğelerini gözden geçiriyoruz.

 

İnşaat işçilerinin ne giydiği neden önemlidir?

 

İnşaat işçilerinin her zaman güvende ve rahat kalmaları için çalıştıkları iş sahasının veya yasaların güvenlik gereksinimlerine göre belirli eşyaları giymeleri önemlidir. Bir işe başlamadan önce, inşaat işçileri genellikle proje sahibi veya inşaat yöneticisi tarafından belirlenen güvenlik standartlarını ve korunmalı ve uyumlu kalmaları için yakından takip etmeleri gereken kuralları alırlar.

 

İnşaat işçileri doğru güvenlik donanımını giydiklerinde, ağır eşyaları taşırken, yüksek yapılarda çalışırken veya tehlikeli makine ve aletleri çalıştırırken yaralanma riskini azaltırlar. Doğru ekipmanın kullanılması, aşırı sıcak veya soğuk havalarda çalışırken de çalışanların rahat etmesini sağlar. Çalışırken daha rahat ve işlevsel olmak, inşaat işçilerinin görevlerini daha üretken ve verimli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olur.

 

İnşaat işçileri ne giyer?

 

İnşaat işçilerinin tipik olarak işte giydiği farklı giysi ve aksesuar türleri şunları içerir:

 

Göz koruması

 

Takmanız gereken göz koruması türü genellikle sahanın koşullarına bağlıdır. Tahta veya metal gibi gevşek döküntülerin gözünüze çarpabileceği makineler kullanıyorsanız, yaralanmaları önlemek için uygun göz koruması takmak en iyisidir. Ayrıca üstünüzdeki eşyaların düşüp gözünüze düşebileceği durumlar da olabilir. Giyilecek genel göz koruma teçhizatı şunları içerir:

 

Yüz siperlikleri: Yakınlarda herhangi bir darbeye veya düşen enkaza maruz kaldığınızda bunlar en iyisidir. Gözlerinizi ve tüm yüzünüzü koruyacaktır.

Güvenlik gözlükleri: Şantiye sahasında uçuşan daha büyük parçacıklar, nesneler veya toz varsa, en iyi koruma için yanlara kapatılmış olduklarından, parçacıkların gözünüze girmesini önlemede en etkili olanıdır.

 

Ayak koruması

 

Bir inşaat işçisi olarak, genellikle vardiyanızın büyük bir çoğunluğunu ayakta veya hareket halinde geçirirsiniz, bu nedenle etkili iş botları giymek ayaklarınızı ezici malzemeler, delinmeler veya kaygan alanlar gibi potansiyel tehlikelerden koruyabilir. Şantiyelerde çalışırken daima kapalı ayakkabı giymelisiniz. Çalıştığınız siteye bağlı olarak, işvereniniz sizden düz burunlu basit iş botları veya güvenlik parmaklı botlar giymenizi isteyebilir. Giyilecek yaygın ayak koruma ürünleri şunları içerir:

 

İş botları: Rahat, su geçirmez, nefes alabilen ve sağlam iş botları bulmak önemlidir. Topuk destekli, mükemmel tutuşlu, ayak bileği ve orta taban destekli bot bulmaya çalışın. Islak veya çamurlu alanlarda çalışıyorsanız, suya ve kimyasallara dayanıklı botlar bulmak da en iyisidir.

Ayakkabı kılıflar veya galoşı: Suya dayanıklı botlarınız yoksa, ayakkabınızın malzemesinin ıslak veya çamurlu alanlardan zarar görmesini veya yıpranmasını önleyen ayakkabı kılıfları satın alabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak iç mekanlardan dış mekanlara geçiş yapmanız gereken durumlar için de uygundurlar. İçeriye geldiğinizde, zeminde çamur izi kalmadığından emin olmak için galoşlarınızı kolayca çıkarabilirsiniz.

 

Kulak koruması

 

İnşaat alanları genellikle çok gürültülü ve rahatsız edicidir, bu da işitme duyunuza zarar verebilir. Kulak zarlarınızın zarar görmesini önlemek için kanal kapakları veya önceden oluşturulmuş kulak tıkaçları takmanız önemlidir. Takmanız gereken kulak tıkacı türü, tipik olarak çalıştığınız yerdeki gürültü seviyelerine ve yöneticinizin size verdiği güvenlik yönergelerine bağlıdır. Yerinde çok gürültülü değilse, bazı yöneticiler köpük kulak tıkacı takmanıza izin verebilir. Daha büyük siteler, daha güçlü koruma için daha ses geçirmez ve dayanıklı bir malzeme gerektirebilir.

 

El koruması

 

Belirli inşaat projeleri ve sahaları için çok uygun malzemelerden yapılmış çeşitli eldiven türleri vardır. Büyük nesneleri kaldırırken, cam veya kırılabilir malzemelerle etkileşime girerken veya kaynak işleri yaparken ellerinizi küçük veya büyük yaralanmalardan korumak için sahada eldiven takmak önemlidir. Çalışanların kullanması gereken yaygın el koruma türleri şunları içerir:

 

Sıvıya dayanıklı eldivenler: Tehlikeli kimyasalları veya herhangi bir sıvı türünü kullanıyorsanız, nemi uzaklaştırmak için sıvıya dayanıklı eldivenler kullanmak en iyisidir. Ayrıca tehlikeli kimyasalların eldivenlere sızmasını ve cildinize zarar vermesini de engeller.

Pamuklu veya kumaş eldivenler: Bu eldivenler, çoğu inşaat işçisinin düşük riskli projelerde çalışırken kullandığı en temel türdür. Ellerinizi şantiyede oluşabilecek beklenmedik küçük yaralanmalardan korurlar.

Deri eldivenler: Tüm kaynak projeleri sırasında sizi korumak için ellerinizin güvenli ve zararsız olduğundan emin olmak için kaynak yaparken bu eldivenleri kullanmak en iyisidir.

Kevlar eldivenler: Dondurucu veya aşırı sıcak olan mekanlarda çalışıyorsanız, Kevlar eldivenler ellerinizi zarar görmekten koruyabilir ve işteyken sizi rahat ettirebilir.

Lastik veya sentetik eldivenler: Herhangi bir yağ, çözücü veya diğer kimyasallarla çalışırken, çıplak teninize temas etmelerini ve zarar vermelerini önlemek için kauçuk veya sentetik eldivenler kullanmak en iyisidir.

 

Baş ve boyun koruması

 

İnşaat işçilerinin büyük bir çoğunluğu, özellikle sürücüler ve elektrikçiler gibi zemin seviyesinde çalışıyorlarsa, tipik olarak baş korumasına sahip olmalıdır. Kasklar, düşen veya gevşek döküntülerin başınıza inmemesini ve size ciddi zarar vermemesini sağlamak için genellikle en etkili ve yaygın baş koruma türleridir.

 

Vücut koruması

 

İnşaat yöneticilerinin ihtiyaç duyabileceği veya çalışanlarının giymesini tercih edebileceği birçok farklı giyim eşyası vardır. Tehlikeli nesnelerin ve aletlerin yakınında daha uzun süre çalışırken sizi güvende, pratik ve rahat tutacak gömlekler, yelekler ve ceketler buna dahildir.

 

Bacak ve diz koruması

 

Şantiyelerde ihtiyaç duyulan pantolonlar, çalışma koşullarınıza ve şantiye müdürünün gereksinimlerine göre değişiklik gösterecektir. Yerinde giymeye karar verdiğiniz pantolonun, pantolona zarar verebilecek ve cildinize zarar verebilecek herhangi bir yırtılma veya yırtılmayı kaldıracak kadar sağlam olduğundan emin olmalısınız.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.