Diğer Haberler
Tek Kullanımlık Giysi Gerektiren 5 İş
Tek Kullanımlık Giysi Gerektiren 5 İş

 

Tek kullanımlık giysiler, çalışanları korumak ve çapraz kontaminasyonu önlemek için genellikle en iyi seçenektir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanınızın bakımı, teftişi ve ömrünün uzatılması önemli bir konudur. Ancak, ekipmanımızın kullanım ömrünü uzatma konusundaki tüm bu konuşmalara rağmen, bazen en iyi seçenek, kullanıldıktan hemen sonra imha edilebilecek tek kullanımlık ekipmanlardır.

 

Kulağa garip geliyor, değil mi? Neden KKD'yi kullandıktan sonra çöpe atmak için para harcıyorsunuz?

 

Bunu yapmak mali açıdan en sorumlu şey gibi görünmese de, genellikle çalışanlarınızın ve halkın güvenliğini sağlamanın tek yolu budur.

 

1- Kimya Laboratuvarları

 

Kimyasalları işlerken özel koruyucu ekipmanlara ihtiyacınız vardır, bu nedenle bunları üretirken biraz korumaya ihtiyacınız olması mantıklıdır. Kimya laboratuvarlarındaki çalışanların, yalnızca birlikte çalıştıkları kimyasallardan değil, aynı zamanda dökülmeleri temizlemek için kullanılan maddelerden de korunmaya ihtiyaçları vardır.

 

Kimya laboratuvarlarında tek kullanımlık koruyucu giysiler de ürünün kalitesini garanti eder. Yeni bir koruyucu giysi giymek, ham kimyasalların ve geliştirilmekte olan bileşiklerin kazara kontaminasyonunu önler.

 

Kimya laboratuvarı çalışanları, toksik olabilecek herhangi bir sayıda elementle çalışır. Bu işyerlerinde eldiven, tulum ve gözlük çok önemlidir. Açıkçası, kimyasallar ne kadar toksik veya kırılgansa, o kadar fazla koruma gereklidir.

 

2- Sağlık ve Tıp Meslekleri

 

Doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık personeli, kontaminasyonu ve hastalığın yayılmasını önlemek için tek kullanımlık koruyucu giysilere ihtiyaç duyar. Bir cerrahın bir hastayı ameliyat ettiğini ve ardından eldivenlerini değiştirmeden başka bir hastayı tedavi ettiğini hayal edin. Bunun olmasını bekleyen bir sorun olduğunu bilmek için tıbbi eğitime ihtiyacınız yok.

 

Yine de bu sadece hastaları kontamine etmekle ilgili değil. Tıbbi ekipler genellikle bulaşıcı hastalıkları olan hastalar üzerinde çalışır ve kendilerinin mikrop kapmadıklarından emin olmaları gerekir. Koruyucu giysiler, karanlık çağlarda doktorlar tarafından giyilen etkisiz veba maskelerinden bu yana çok yol kat etti, ancak henüz atılabilecek eşyalar olmadan hastalıkların yayılmamasını sağlamanın bir yolunu bulamadık.

 

3- Yemek Servisi

 

Her düzeyde yemek servisi tek kullanımlık giysiler kullanır. Okul kafeteryaları bile öğrencilerin öğle yemeklerini işlerken tek kullanımlık eldivenler ve saç fileleri kullanıyor. Huzurevleri, hastane kafeteryaları ve fast food restoranları da "Çalışanların Ellerini Yıkaması Gerekir" işaretlerinin çok ötesine geçti ve yiyecekleri hazırlayan herkesin işe başlamadan önce tek kullanımlık eldivenlere kaymasını sağladı.

 

4- Tıbbi Cihaz İmalatı

 

Tıbbi cihaz üreticileri, sağlık ve tıp alanı ile kimyasal laboratuvar ekipleri arasında bir yerdedir. Çalıştıkları malzemelerden yaralanmaktan kaçınırken aynı zamanda eşyaları steril tutmaları gerekir. Üretilen cihazın tipine bağlı olarak önlükler, gözlükler, eldivenler ve hatta tek kullanımlık galoşlar gerekli olabilir.

 

5- Adli Soruşturma

 

Eğer daha önce bir suç programı izlediyseniz, adli tıp ekibinin kilit eşyaları toplamadan ve hatta saç ve lif numunelerini toplamadan önce bir çift tek kullanımlık eldiveni çektiği sahneye aşinasınızdır.

 

Bunu neden yaptıklarını bilmek için bir uzman gerekmez: parmak izleri veya DNA'ları olay mahallinin her yerine bulaşırsa, topladıkları kanıtları tehlikeye atabilir.

 

Ama bundan daha fazlası, değil mi? Elbette. Adli ekiplerin toksinler ve diğer tehlikelerle temas etmeleri durumunda tek kullanımlık galoşlar ve diğer giysiler giymeleri gerekebilir. Ne de olsa, kim bilir ne suç operasyonları ortalıkta dolanıp duruyor.

 

Son düşünceler

 

Tek kullanımlık giysiler, stil ve etkinlik açısından uzun bir yol kat etti. Farklı malzemeler, çalışanın ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı seviyelerde konfor ve koruma sunar.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.