Diğer Haberler
Kemoterapi İlaçlarının Sağlık ve Güvenlik Tehlikelerini Azaltma
Kemoterapi İlaçlarının Sağlık ve Güvenlik Tehlikelerini Azaltma

Kemoterapi ilaçları, hastaların kanser hücreleriyle savaşmasına yardımcı olma umuduyla sağlık uzmanları tarafından uygulanır. Bu ilaçlar çok güçlü bir etkiye sahiptir, bu nedenle bunlarla uğraşan veya onlarla vakit geçiren herkesin, maruz kalmayla ilgili sağlık sorunlarını en aza indirmek için doğru kişisel koruyucu ekipmana sahip olması ve operasyonlar sırasında kullanmaları gerekir.

 

Hastaların durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için farklı kemoterapi ilaçları mevcuttur. Aşağıdaki bilgiler, hangi kişisel koruyucu ekipmanın kullanılacağını ve ekibinizin geleneksel kemoterapi ilaçlarıyla çalışırken doğru önlemleri nasıl alabileceğini açıklamaktadır.

 

Kemoterapi İlaçlarının Sağlık ve Güvenlik Tehlikeleri Nelerdir?

 

Sağlık personeli, güvenliklerini sağlamak için kemoterapi ilaçlarının güvenli kullanımı konusunda eğitilmelidir. Bu ilaçlar sadece kanser hastaları için tasarlandığından, kanser bakım uzmanları katı düzenlemelere uymak zorundadır.

 

Kemoterapinin popüler bir şekli olan ağızdan alınan ilaçlar sağlık çalışanları için tehlikeli olabilir. Kapsüller, cilt için güvenli olmayan güçlü kimyasallar içerir. Ayrıca, bir hasta kemoterapi ilaçlarını aldığında, sağlık çalışanları hastanın vücut sıvılarına dikkat etmelidir.

 

Kemoterapi ilaçlarını eldivensiz kullanmayla ilişkili riskler şunları içerir:

 

  • Deri döküntüleri veya tahriş.
  • Göz veya mukoza zarı tahrişi.
  • Saç kaybı.
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Kemoterapi ilaçları için eldiven kullanmak, bu maruz kalma etkilerini önlemek için çok önemlidir.

 

Kemoterapi İçin İlaç Güvenliği Önlemleri

 

Kanser hastası değilsiniz, fakat bir sağlık çalışanı olarak kemoterapi ilaçlarına maruz kalmaktan kaçınmak önemlidir. Hemşireler ve doktorlar, yeterli koruma için belirli standartlara uygun kemoterapi eldivenleri, giysiler, maskeler ve gözlükler kullanmalıdır. Nitril malzemeler, bu ilaçları oluşturmak için kullanılan kimyasallara karşı olağanüstü direnç sağlamaları nedeniyle bu tarz eldivenleri sıklıkla kullanır.

 

Sağlık personelini daha fazla korumak için bu ek kemoterapi ilacı güvenlik önlemlerini uygulamayı göz önünde bulundurun:

 

  • Bulantı durumunda hastalar için tek kullanımlık plastik kovalarınız olduğundan emin olun.
  • Hastaları, kemoterapi ilaçları kullanırken tuvaleti kullandıktan sonra alanı iki kez yıkamaya teşvik edin.
  • Eldivenleri ve ilgili malzemeleri atmak için her zaman kemoterapi kişisel koruyucu ekipmanın atılması için tasarlanmış sızdırmazlık torbaları kullanın.
  • Sağlık çalışanlarının bir kanser hastasının vücut sıvısı dökülmesini anında ve hızlı bir şekilde temizlediğinden emin olun.
  • Doğru şekilde atıldıklarından emin olmak için sarı kemoterapi kişisel koruyucu ekipman atık torbalarını ve kaplarını açıkça etiketleyin.

 

Beta İş Güvenliği Şirketinin Sunduğu Kanser Hastaları ve Sağlık Personeli için Nitril Eldivenleri İçeren Ürün Galerisine Göz Atın

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, en yüksek puanlı kişisel koruyucu ekipman ürünleri sağlayan en kaliteli ürün kaynağınızdır. Kemoterapi eldiveni standartlarını karşılayan malzemeleri toplu olarak sağlayan bir şirketiz. Beta İş Güvenliği Şirketi ile alışverişe başladığınızda kemoterapi ilaçları konusunda güvenliğinizden emin olabilirsiniz. Bugün bize ulaşın!

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın. Alanında en iyisi ürünlere; iş ayakabbısı, maske, dezenfektan, eldivenler, tulumlar, ikaz yeleği ve daha fazlası için en doğru adres; Beta İş Güvenliği!