Diğer Haberler
Yağmurlu Havada Çalışmak İçin En İyi Güvenlik İpuçları
Yağmurlu Havada Çalışmak İçin En İyi Güvenlik İpuçları

Hafta içi bir gün sağanak yağışla uyanmayı kimse sevmez. Ancak doğru yağmur güvenliği ipuçlarıyla, biraz çiseleyen yağmurun sizi zor bir iş gününden alıkoymasına izin vermek zorunda kalmayacaksınız. Yağmurlu bir güne uyandığınızda, hazırda doğru kişisel koruyucu ekipmana ve iş kıyafetlerine sahip olduğunuzdan emin olun. Etkili ürünler kullanmak sadece kuru kalmanıza ve rahat etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ıslak koşulların yarattığı güvenlik tehlikelerinden sizi korur. İşverenlerin yağmur teçhizatı da dahil olmak üzere kişisel koruyucu ekipman için ödeme yapması şarttır. Kış ayları yağmurlarını getirirken güvenlikten ödün vermeyin: bu önemli yağmurluk ürünlerini stoklayın ve ipuçlarını aklınızda bulundurun.

 

Su geçirmez botlar ve iş ayakkabıları

 

Temel, koruyucu iş botunuz ve iş ayakkabılarınız her zaman su geçirmez olmalıdır. Doğal veya işlenmiş deriden yapılan botlar/ayakkabılar nemli havalarda sağlam kalır. Botlarınız/iş ayakkabılarınız ayrıca kaymayı önlemeye yardımcı olmak için sağlam tutuşlara sahip kalın kauçuk tabanlara sahip olmalıdır. Kayma ve düşmeler en yaygın iş kazalarından bazılarıdır ve özellikle yüksekte çalışırken ciddi ve maliyetli yaralanmalara yol açabilir. Yüzeyler, özellikle metal gibi yaygın endüstriyel çalışma yüzeyleri, ıslak koşullarda kayganlaşabilir. İyi yapılmış bir çift su geçirmez iş botu ve ayakkabıları yağmurda güvenliğinizi sağlamanıza yardımcı olur.

 

Su Geçirmez Eldivenler

 

Parmaklarınızın arasından kayan bir çekiç, ayak parmaklarınıza veya daha da kötüsü, altınızdaki bir iş arkadaşınızın kafasına zarar verebilir. Bir çift su geçirmez avuç içi kaplamalı iş eldiveni ile yağışın size kaygan bir tutuş sağlamasını önleyin. Ekstra koruma için, iç kısımdaki "tutucu noktalar" gibi ek özelliklere sahip bir çeşit seçin. Naylon ve deri, su geçirmez eldivenler için güvenilir, nefes alabilen malzemelerdir. Soğuk kış koşulları için, daha fazla sıcaklık için polar astarlı daha kalın bir çeşit seçin. Hassas çalışma için ele yakın bir model seçin. Hangi çeşidi seçerseniz seçin, bu, ellerinizle çalışmayı çok daha kolay hale getirebilecek bir yağmur güvenlik ipucusudur.

 

Yağmur Takımları

 

Sabit sağanak yağışlar için ağır hizmet tipi yağmurluk giymek en iyisidir. Tüm dış görünüşünüzü uzun su geçirmez bir ceketle örtün. Islak kot pantolonları sevmiyorsanız, su geçirmez pantolonlar da eklemek en iyisidir. İnşaat, çevre düzenlemesi, ticaret veya kaynaklar gibi dış mekan çalışmaları için yağmurluklar mutlak bir gerekliliktir. Farklı malzemelerde mevcutturlar ve seçmeniz gereken tür genellikle kişisel tercih meselesidir.

 

Naylon ve polyester yağmurluk nefes alabilir, bu nedenle fazla ısınmazsınız. Aynı zamanda hafif ve esnektir, bu nedenle büyük kolaylık sağlar. Bununla birlikte, bir süre ıslandıktan sonra her zaman yüzde 100 su geçirmez değildir, bu nedenle altına giydiğiniz giysiler istediğinizden daha nemli olabilir. Alternatif seçenek PVC'dir. PVC yağmurluk, esas olarak, dış tarafı kauçuğa benzer bir malzeme ile kaplanmış bir pamuk veya polyester kabuktur. PVC'den yapılan modeller daha ağır, daha kalın ve biraz daha hantaldır. Artı tarafta, kalınlığı onu daha dayanıklı hale getirir ve ıslanmaya karşı tamamen bağışıktır. PVC, genellikle uzun vadeli, ağır işler için en iyi seçimdir.

 

Su geçirmez

 

Su geçirmez iş kıyafetleri, iş ayakkabıları ve eldivenler ilk ve en önemli adımdır. Ancak daha fazla koruma için veya korumalı ekipman mevcut olmadığında, yağmura maruz kalacak herhangi bir kumaş veya bot, eldiven ve kemer gibi patentli olmayan deri elyaf üzerine silikon bazlı bir su itici uygulayın. 

 

En iyi su geçirmez donanıma sahip olduğunuzdan emin olmak, sert hava koşullarında yaralanmadan çalışma sağlamanın ilk adımıdır. Bununla birlikte, en önemli yağmur güvenliği ipuçlarından biri, dikkatli ve yavaş ama sabit bir hızda çalışmaktır. En gelişmiş ekipman bile özensiz prosedürlerin risklerini azaltamaz. Tüm çalışanlarınızın yağmurda benzersiz işlerini yapmak için en iyi uygulamalardan haberdar olduğundan emin olun.

 

Yağmurda güvenli çalışmak için ürün galerimize göz atın!