Diğer Haberler
Koruyucu İş Ayakkabıları: Güvenlik Botları ve Ayakkabıları Kullanımı
Koruyucu İş Ayakkabıları: Güvenlik Botları ve Ayakkabıları Kullanımı

Güvenli iş ayakkabıları, ağır nesnelerin ezici ağırlığına veya tehlikeli kimyasalların tehlikelerine karşı son savunma hattını sunan hayati bir KKD parçasıdır. Çalışanlarınızın ayakkabıları hala onları koruyor mu?

 

Hepimizin, çöpe atılması gereken zamandan çok sonraya kadar sakladığımız  ayakkabılarımız olmuştur, peki ya koruyucu iş ayakkabıları? Ne zaman değiştirmeniz gerekiyor?

 

Görünüşe göre sihirli bir formül yok – ayakkabıların son kullanma tarihi yok, ancak fiziksel aşınma ve yıpranma, rahatlık ve hasar gibi yeni bir çift iş ayakkabısı alma zamanının geldiğine karar vermenize yardımcı olacak birkaç işaret var:

 

1. Aşınma ve Yıpranma

 

Parlayan çelik burnu görebiliyor musunuz? Topuk plakası çıplak ovalanmış mı? Metatars korumanız görünüyor mu? Bu sorulardan herhangi birine 'evet' cevabını verebiliyorsanız, yeni bir çiftin zamanı gelmiş demektir. Aynısı tabandaki lastik sırtı için de geçerlidir - önemli ölçüde aşınmışsa veya düzgün bir şekilde ovalanmışsa, artık işini yapmıyor demektir. Bunu lastiklerinizin sırtı gibi düşünün - kel lastiklerle sürmek istemezsiniz, o halde neden artık çekiş gücü olmayan ayakkabılarla yürüyesiniz? Kontrol edilmesi gereken bir diğer şey de malzemelerin buluştuğu yerlerdir - kauçuk veya pvc deriden ayrılıyorsa, yeni bir çiftin zamanı gelmiştir.

 

2. İşlev

 

Güvenli iş ayakkabıları tam olarak söylediği şeydir - ayaklarınızı yaralanmalardan korumak ve sizi kayma ve düşmekten korumak için giyilen ekipmanlardır. Ayakkabınızın artık bu işlevi yerine getirmeme ihtimali varsa, yeni bir çift almanız gerekir.

 

3. Kilometre ve Konfor

 

Bu biraz daha yanıltıcıdır ve ne kadar yürüdüğünüz ve ayakta durduğunuza bağlıdır, ancak ayaklarınız ağrıyorsa ve iç tabanınızda sızı hissediyorsanız güvenli iş ayakkabınızı değiştirmeyi düşünmelisiniz. Güvenli iş ayakkabılarınızı ne zaman değiştireceğinize dair belirlenmiş bir kilometre yoktur, ancak ayakkabılar ve botlar, ortalama kullanımda 1500 km civarında bir yerde aşınma ve yıpranma göstermeye başlar - bu, yaklaşık bir yıllık günlük kullanımdır.

 

4. Hasar

 

Bu gerçekten çok basit – güvenli iş ayakkabınızın üzerine bir şey düşerse değiştirilmesi gerekir. Çelik burunlu çizmelerde bunu görmek oldukça kolaydır, çünkü çelik içeri doğru ezilir; ancak kompozit malzemelerle, yapısal bütünlük herhangi bir dış işaret olmaksızın zarar görebilir, bu nedenle güvenli iş ayakkabılarının bir delinme veya üzerine bir şey düşmesi durumunda değiştirilmesi önerilir.

 

Beta İş Güvenliği olarak, her türlü çalışma ortamı için size doğru güvenli iş ayakkabısını sağlayarak ayaklarınızı korumayı taahhüt ediyoruz. Kapsamlı ve yenilikçi bir iş kıyafeti, iş ayakkabısı, KKD, ilk yardım, şantiye güvenliği, koruyucu kıyafet, güvenlik işaretleri ve malzeme taşıma ekipmanı sağlıyoruz.

 

Daha fazla bilgi için ürün galerimize göz atın ve bizimle iletişime geçin.