Diğer Haberler
Çalışanların iş güvenliği şirket başarısı için neden bu kadar önemlidir?
Çalışanların iş güvenliği şirket başarısı için neden bu kadar önemlidir?

Çoğu insan biraz kendiliğindenliği, eğlenceyi ve heyecanı sevse de, genellikle bu duyguları ofisteyken değil, işyerinin dışında isterler! Seyahat, tatiller, doğa sporları - bunlar genellikle neşe duymak ve heyecanımızı yaşamak istediğimiz zamanlar. İş yeri söz konusu olduğunda, zorlanmak ve bir dizi yeni görevle yüzleşmek isteyebiliriz, ancak nihayetinde iş güvenliği ön plana çıkmaktadır.

İşe gittiğimizde, işimizin güvenli olduğunu ve yönetim tarafından değerli olduğumuzu bilmek isteriz. Bir çalışan ekibinin (veya bir işletmenin sahibi) yöneticisi iseniz, insanların kendilerini güvende hissetmek istediğini anlamak önemlidir. Çalışanlarınızın işlerinin geleceği konusunda endişelenmeleri ve strese girmeleri gerekiyorsa, ellerinden gelenin en iyisini yapmaları çok zor olacaktır. Çalışanlarınızın yeteneklerinin en üst düzeyde olmasını istiyorsanız, onlara hem şimdi hem de gelecekte değerli, güvenli ve emniyetli olduklarını bildirmeniz gerekir.

Bununla birlikte, iş güvenliği her zamankinden daha nadirdir. Sayısız ucuz işgücü alternatifiyle övünen küresel bir ekonomide, insanlar işlerinin zayıf olabileceğini düşünüyor. Yerlerine yurtdışından daha ucuz işgücü, üniversiteden yeni mezun olmuş yeni bir işçi ve hatta dijitalleştirilmiş bir bilgisayar programı alınabileceğinden endişe ediyorlar. Bu endişeleri gidermek size kalmıştır. Çünkü bir çalışanın hayatını korumak, hem kendinizin hem de şirketin itibarını korumakla eşdeğerdir.

 

Güvenli çalışanlar ellerinden gelenin en iyisini yapar

Finansal istikrarınızı geliştirmek söz konusu olduğunda, kariyer hedeflerinizi doğru yolda tutmak, yapabileceğiniz en önemli şeydir. Uzun vadeli bir pozisyona yerleşen çalışanların kariyer hedeflerine ulaşma olasılığı yüksektir ve bu, kişisel yaşamlarını ve finansal durumlarını olumlu yönde etkileyecektir.

Kısa vadeli sorunlar, faturalar ve borçlar hakkında endişelenmek ve yönetimin şirketteki gelecekleri hakkında ne düşündüğünü vurgulamak yerine, çalışanlarınız iş güvenliğinin sağlandığından emin olduklarında rahatlayabilir ve en iyi işlerini yapabilirler. Ellerinden gelenin en iyisini yaparak ve kariyer gidişatına konsantre olarak, alanınızda statü oluşturabilir ve emeklilikleri için tasarruf edebilirler. İşlerinden korkmayanlar, en üst düzeyde performans gösterecek olanlardır. Kendilerini güvende hissettiklerinde muhtemelen en iyi işi onlardan alacaksınız.

İnsanlar işleri hakkında sürekli endişe duymadıklarında, rahatlayabilir ve en iyi işlerini yapmaya alışabilirler. Bununla birlikte, iş güvenliği en iyi şekilde sağlanmış iş yerlerinde insanlar performansları ile şirketteki gelecekleri arasında doğrudan bir ilişki gördüklerinde bir motivasyon aracı olarak bu durumu kullanır. Çalışan bağlılığınızı iyileştirmek ve ekibinizin güvenlik duygusunu artırmak mı istiyorsunuz?

 

Çalışanlarınızın iş güvenliği, alt sınırınızı artıracak

Piyasada bu kadar çok rekabet varken, işletmeniz işe alım için yığınla para harcayamaz. Tek bir çalışanı değiştirmek yüklü miktarda bir gidere ve önceki çalışanın sağlına mal olabilir ve bunun çoğu daha düşük bir üretkenlik oranına harcanır. Bir çalışanın standartlara göre eğitilmesi ve şirketinizin standartlarına uygun performans göstermesi 28 haftadan fazla sürebilir. Bir yılda 2, 3 veya daha fazla çalışanı değiştirmeniz gerekirse ne kadar para kaybedebileceğinizi hayal edin?

Uzun süre birlikte çalışan bir ekibiniz olduğunda, dinamik yeni projeler üzerinde çalışma ve yenilik yaratma olasılıkları çok daha yüksektir. Hayat boyu dostluklar, güçlü bağlar ve bağlantılar kurulur ve güçlü bir kurum kültürü duygusu güçlendirilir.

 

Çalışanlarınız için iş güvenliği sağlamak şirket itibarını artırır

İş güvenliğini sağlamanın yalnızca şirketin kârlılığını ve üretkenliği artırmasının önemli olduğunu düşünebilirsiniz, ancak durum böyle değil. Diğer birçok nedenden ötürü önemlidir, yani  iyi bir işveren olarak şirketin itibarını arttırır.

Alanınızdaki en iyi yetenekler yeni bir iş fırsatı ararken, kime yaklaşacaklarına karar vermeden önce ülkedeki en iyi işverenlerin listelerini gözden geçireceklerdir.

Bu listelere bakanlar sadece yeni bir iş arayanlar değildir. Müşteriler, etik şirketlerle çalışmaya her zamankinden daha fazla önem veriyor ve çalışanlarınıza onurlu ve saygılı davrandığınızı bilmek istiyorlar. Kiminle çalışacaklarını seçerken, genellikle en iyi işverenlerin yıllık sıralamalarını gözden geçirecekler.

 

İş güvenliği önemlidir - Çalışanlarınıza iş güvenliğini sağlayacak ekipmanı temin edin

İşten ayrılma oranlarınızı düşürmek ve elde tutma oranınızı artırmak için her çalışana gereken önem ve ekipman sağlanmalıdır. İş kıyafetinden, ikaz yeleğine, iş ayakkabısına veya sektörünüz hangi alanla ilgili olursa olsun gerekli ekipmanı sağlayın. Çalışanlarına saygılı davranan ve güçlü bir kurumsal kültür duygusunu teşvik eden üst düzey bir işveren olarak itibarınızı korumak, çalışanlarınızın iş güvenliğini sağlamaktan geçer.

İş güvenliğinizi sağlamak ve çalışanlarınızın sağlığını koruma altına almak için iş kıyafetinden, iş ayakkabılarına, ikaz yeleğine ve daha fazlasını içeren ürün galerimize göz atın!