Diğer Haberler
Petrol ve Gaz Sahalarında Yangına Dayanıklı Giysilerin Önemi
Petrol ve Gaz Sahalarında Yangına Dayanıklı Giysilerin Önemi

Petrol ve gaz endüstrisinde çalışmak tehlikeleri ve riskleri de beraberinde getirir. Petrol ve gaz şirketlerinde çalışan işçiler birçok nedenden dolayı büyük bir yangın ve patlama riskiyle karşı karşıyadır. Bu nedenle petrol sahalarında çalışan insanlar için yangına dayanıklı (FR) giysilere yönelik araştırmalar her zaman aktif olan bir alandır.

 

Aşağıda FR giysinin ne olduğunu, insanları yangın ve patlama tehlikelerinden nasıl koruduğunu ve bir petrol ve gaz işçisinin bunları ne zaman giymesi gerektiğini tartışacağız.

 

FR Giysileri İnsanları Yangın Tehlikelerinden Nasıl Korur?

 

Petrol ve gaz şirketleri, çalışanlarına yangın ve patlama tehlikelerinden korunmaları için yangına dayanıklı (FR) iş giysileri yani Kişisel Koruyucu Ekipman sağlamakla yükümlüdür. Bu tehlikeler, petrol kuyularından, kamyonlardan, üretim ekipmanlarından, yüzey ekipmanlarından ve daha fazlasından yayılan yanıcı buharların veya gazların tutuşması nedeniyle ortaya çıkabilir.

 

FR giysiler iki tiptir; Ateşe dayanıklı giysiler ve alev geciktirici giysiler. Bu türlerin her ikisinin de insanları yangın ve patlayıcı tehlikelerden korumada nasıl rol oynadığını gözden geçirelim.

 

Yangına Dayanıklı Giysiler

 

Ateşe dayanıklı giysiler, yangına ve közlere doğal olarak dayanıklı özel bir malzemeden yapılmıştır. Bu malzeme, FR giysilerinin kendi kendine sönmesini sağlar; bu, bir alev veya yangın olayıyla tutuştuktan sonra yanmaya devam etmeyeceği anlamına gelir. Malzemenin kendi kendini söndürme gücü, FR giysi giyen işçilerde yanık yaralanmalarının boyutunu en aza indirir.

 

Alev Geciktirici Giysiler

 

Alev geciktirici giysiler, FR giysilere benzer, bu nedenle insanlar genellikle ikisini karıştırır. Bununla birlikte, fark, yapımında kullanılan malzeme türünde yatmaktadır.

 

Alev geciktirici giysiler, doğası gereği yangına dayanıklı olmayan ancak kendi kendine sönmesi için kimyasal işlem görmüş bir malzemeden yapılmıştır. Üretim süreçlerinde kullanılan orijinal malzeme genellikle pamuk veya pamuk karışımıdır. Bununla birlikte, alev geciktirici giysilerin de bir alev veya yangın olayına maruz kaldıktan sonra kendi kendine söneceğini belirtmekte fayda var.

 

Her iki FR giysi türü de KKD ihtiyaçları için uygundur. Bununla birlikte, çoğu insan, doğal tasarımı ve malzeme bileşimi nedeniyle, alev geciktirici giysilere göre genellikle ateşe dayanıklı giysileri tercih eder.

 

Ateşe dayanıklı giysilerin Ark dereceli giysilerle aynı olmadığını da unutmamak gerekir. FR giysiler ani yangınlara, alevlere ve korlara karşı korurken, ark dereceli giysiler çalışanları elektrik ark tehlikelerinden korur.

 

İşçiler İçin FR Giysilerinin Önemi

 

FR kıyafetleri, petrol ve gaz alanında ve bir işçinin işyeri tehlikelerine maruz kaldığı diğer yerlerde çok önemli bir rol oynar. FR giysiler, insanları aşağıdaki özelliklerle korur:

 

  • Kendiliğinden sönerler ve tutuşmaya direnirler
  • Normal kıyafetlerin aksine teninizde erimezler.
  • Isıdan ısı yalıtımı sağlarlar
  • Yanık yaralanmalarını azaltır ve feci bir olaydan kurtulma şansını artırırlar.
  • Parçalanmazlar ve cildi ateşe maruz bırakma riski taşırlar.

 

FR Giyimin İşverenler İçin Önemi

 

Yukarıda belirtilen avantajların yanı sıra, FR giysiler ayrıca petrol ve gaz şirketlerine çeşitli şekillerde fayda sağlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

 

  • Çalışanların güvenliği ve sağlığının iyileştirilmesi
  • Yaralanmaların, ölümlerin ve kaza iddialarının azaltılmış maliyeti
  • Azaltılmış duruş maliyeti ve kayıp zaman
  • Devlet para cezası ve benzeri durumlardan kaçınma

 

Petrol ve Gaz İşçileri Ne Zaman FR Giysileri Giymeli?

 

Petrol ve gaz endüstrisinde çalışan işçilerin belirli üretim aşamalarında FR giysi giymeleri gerekir. Bu aşamalar şunları içerir:

 

  • Sondaj işlemi, özellikle hidrokarbon bölgelerine çarptığında
  • Bir kuyudan petrolün değerlendirilmesi veya çıkarılması
  • Aktif kuyulara hizmet vermek
  • Aktif olmayan kuyuların uyarılması veya kapatılması
  • Sondaj sonrası kuyular işletmeye alındığında
  • Ürün depolama ve teslimat sırasında

 

Beta İş Güvenliği Şirketi İş Giysileri Hakkında

 

Beta İş Güvenliği Şirketi yerel topluluğuna en kaliteli güvenlik iş giysisi ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. Ateşe dayanıklı giysiler hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin veya kişiselleştirilmiş hizmet için bizimle iletişime geçin.