Diğer Haberler
Ayakkabıları Benzersiz Kılan Farklı Taban Sınıflandırmaları ve Özellikleri
Ayakkabıları Benzersiz Kılan Farklı Taban Sınıflandırmaları ve Özellikleri

İlk ayakkabının temelde düz, esnek bir malzemeden ve onu yerinde tutmak için bir ipten oluştuğunu biliyor muydunuz? Temel ve ilkel olsa da, modern ayakkabıların evrimini gören bu tarzdı. Ancak günümüzün ayakkabı serisi, sayalar için inanılmaz özellikler ve dayanıklı malzemeler sunsa da, en önemli kısmı göz ardı edemeyiz; dış taban. Ayakkabınızın temeli olarak taban, sizi ve yeri ayrı tutmaktan sorumludur ve size ayaklarınızı koymak için rahat bir yer sunar.

 

Neyse ki teknoloji, farklı amaçlar için küçük farklılıklarla en pratik ve işlevsel dış tabanlardan bazılarını oluşturmayı mümkün kılmıştır. Ne yazık ki, bu muazzam dış taban ve stil dizisi, işiniz için doğru eşleşmeyi de bir kabus haline getiriyor. Tüm gün ayakta durmak için en iyi ayakkabıyı satın alırken, şüphesiz kafanızı eskisinden daha fazla karıştıran sayısız tek sınıflandırma ve kısaltma ile karşılaştınız. RB, EVA, MD çizgisinde bir şeyler var; ve PU dış taban ne anlama geliyor?

 

O halde Beta İş Güvenliği olarak sizlere dış taban sınıflandırma türleri ve onları benzersiz kılan özellikler hakkında biraz bilgi verelim.

 

Kauçuk Taban

Ayakkabınız RB olarak işaretlenmişse, bu temel olarak dış tabanın sıcak pres kalıplama, doğal olmayan veya geri dönüştürülmüş kauçuktan yapıldığı anlamına gelir. Kauçuk tabanın yüzeye tam oturması için taşlanır ve kısaltılır. Tabanınız için kauçuğun harika yanı, benzersiz aşınma direncinin yanı sıra büyük ölçüde uzatılmış büzülme stabilitesi elde etmenizdir. Elbette kauçuk, bükülebilir ve su geçirmez olmak gibi arzu edilen niteliklere sahiptir. Ancak kauçuk, iş ayakkabılarınızı biraz ağırlaştırma eğilimindedir.

 

Poliüretan Dipler (PU)

Harika bir tabanın dayanıklı, rahat ve amaca uygun olması, ayrıca çok uygun fiyatlı olması gerekir. Poliüretan dış tabanlar, tasarımcıların tüm bu hedeflere ulaşmasını sağlar. Pratiktirler, su geçirmezler ve mükemmel uzun vadeli mekanik özelliklere sahiptirler. Saatlerce ayakta durmanızı gerektiren işler söz konusu olduğunda, PU tabanlar oldukça popüler bir seçimdir. Mükemmel aşınma direnci, düşük yoğunluk, üstün şok emilimi, iyi kayma direnci sunarlar. Tüm bu özellikler, PU tabanları bir sonraki satın alma işleminiz için harika bir seçenek haline getirir.

 

EVA Dış Tabanlar

Teknik olarak Etilen Vinil Asetat olarak adlandırılan EVA, çorap astarları, orta tabanlar, dış tabanlar ve hatta tüm ayakkabılar için yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Şu anda EVA, dünyadaki en iyi şok emici özelliklerden birini sunuyor. Bu nedenle hemen hemen her büyük üst düzey marka ayakkabılarında kullanılır. Hafiflik, inanılmaz esneklik ve mükemmel renklendirme gibi özelliklerin birleşimi nedeniyle EVA, yoğun kullanım bekleyen dış tabanlar için bir başka kazanandır.

 

İş ayakkabılarımıza göz atmak için galerimizi ziyaret edin.