Diğer Haberler
İnşaat Sektörü İçin 4 Farklı Aktif Düşme Koruması
İnşaat Sektörü İçin 4 Farklı Aktif Düşme Koruması

Tüm düşme koruması iki ana kategoriye ayrılabilir; aktif ve pasif. Güvenli olması için çalışandan herhangi bir etkileşim gerektirmediğinden, ikisinden pasif kontroller çok daha güvenlidir. Ancak inşaatta, pasif kontrollerin uygun maliyetli veya bina koşullarında mümkün olduğu fırsatları görmek nadirdir.

 

Aktif düşme koruması kullanma ihtiyacıyla, farklı türleri ve uygulanabilir kodları anlamak daha güvenli bir çalışma ortamı yaratabilir. Ayrıca bir kaza durumunda olası davaları veya sorumluluğu hafifletebilir.

 

İnşaat sektöründe düşmeleri önlemek işverenin görevidir. Bunu yapmanın en iyi yolu, uygun düşmeye karşı koruma eğitimi, uygun kişisel koruma ekipmanının kullanılmasını sağlayarak ve kapsamlı eğitim yoluyla güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır. Tüm çalışanlara, bir görevin sadece birkaç dakika sürmesinin kişisel koruyucu ekipman giymeniz gerekmediği anlamına gelmediğini öğretmek önemlidir.

 

Düşmeye Karşı Koruma Kategorileri

 

İnşaat sektörü için tüm aktif düşme koruması dört temel kategoriye ayrılır: düşmeyi durdurma, konumlandırma, geri alma ve süspansiyon. Düşmeye karşı korumanın her kategorisi için standartlar mevcuttur. Burada bazı temel açıklamalar ve her bir standart setine ilişkin açıklamalar bulunmaktadır.

 

Fonksiyonel Düşmeye Karşı Koruma Sistemleri

 

Düşmeyi Durdurma - Bir işçi düşme tehlikesine maruz kaldığında düşmeyi önleme sistemleri gereklidir. İnşaat endüstrisinde, düşme tehlikesi çalışma/yürüme yüzeyinden daha düşük bir seviyeye veya eğime 1,8 metre veya daha fazla düşme olarak tanımlanır. Merdivenler, iskele ve çelik işleri dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) bazı istisnalar mevcuttur. Yaygın düşüş durdurma ekipmanı, bir bağlantı noktası, vücut kemeri ve konektör (bir kordon veya kendiliğinden geri sarılan cankurtaran halatı gibi) içerir.

 

Tüm vücudu saran bir emniyet kemeri, ilk savunma hattınızdır. Bununla birlikte, ihtiyacınız olan emniyet kemeri türü, yapılan işin türüne bağlı olacaktır. Kombine alet ve vücut ağırlığı belirli bir düzeyde olan bir kişiyi destekleyebilmeli ve düşmenin darbe kuvvetini sınırlayan bir ankraj cihazı ve yavaşlama cihazı ile birlikte kullanılmalıdır.

 

Kordonlar, emniyet kemerinizi çapaya güvenli bir şekilde bağlayan tek cihazdır. Bunlar 50' SRL'den 2' perdeli lanyard'a kadar değişebilir. Her biri belirli amaçlara sahip birkaç farklı boyun bağı türü vardır.

 

Bağlantı noktaları, denklemin son parçasıdır. Bağlantı noktaları, belirli bir mesafeden serbest düşen bir kişinin beklenen yükünün iki katına dayanabilmelidir. Tüm bağlantı noktalarının, standart kalifiye bir kişi olarak tanımladığı kişiler tarafından tasarlanması ve kurulması çok önemlidir. Emniyet kemeri ve kordon sizi ancak kopmazsa yakalayabilir.

 

Konumlandırma - Konumlandırma sistemleri, çalışanın iki eliyle iş yaparken kemerlerinde arkasına yaslanmasına olanak tanır. En yaygın uygulama, bir merdivenden çalışma yapmanız gereken zamandır. Bu tür bir koruma, bir düşüşü durdurmak için tasarlanmamıştır ve vücut kemerleri, koşum takımları ve bileşenler gibi bir düşüş durdurma sistemi ile birlikte kullanılmalıdır.

 

Geri Alma - Kurtarma planı olarak da bilinen geri alma, düşmeye karşı koruma planının geliştirilmesinde çok önemli bir adımdır. Bu sistem, düşen bir işçinin kurtarılmasına ilişkin düşme sonrası senaryosunu kapsar.

 

Süspansiyon - Süspansiyon ekipmanı sistemleri, eller serbest bir çalışma ortamı sağlayarak çalışanı alçaltabilir ve destekleyebilir. Bu sistem, pencere yıkayıcıları ve boyacılar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır; askı sisteminin yanında bir düşüş durdurma sistemi kullanılmalıdır.

 

Düşme riski yukarıdaki kategorilerde kapsanan aralığın dışındaysa, işçileri düşmekten korumak için kullanılabilecek başka türde ekipman vardır. Teknoloji sürekli olarak aynı işi yapmak için daha iyi ve daha güvenli yöntemlere izin vermektedir.

 

Düşmeye karşı korunmak için kişisel koruyucu ekipman ürün galerimize göz atın.