Diğer Haberler
Reflektörlü Kaban ve Ceketlerin Faydaları
Reflektörlü Kaban ve Ceketlerin Faydaları

Reflektörlü kaban ve ceketlerin gerçekten faydaları nelerdir? Birçok çalışma alanının riske açık ve tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Bazı ortamlarda çalışanlar kendilerini, düşme ve insanları yaralama potansiyeline sahip büyük miktarda nesneyi hareket ettiren büyük makineler kullanırken bulurlar.

 

Reflektörlü kaban ve ceketler, bir çalışma ortamında çalışanların görünürlüğünü artırmaya yardımcı olan ve böylece kazaları önleyen kaban, yelek ve ceket şeklindeki yüksek görünürlüklü giysilerdir.

 

Büyük makinelerin olduğu gibi bir çalışma ortamında olmaması durumunda, işçiler ve ziyaretçiler için tehlike oluşturabilecek araçlar, aletler, paneller, levhalar, iskeleler ve hafif ekipmanlarımız olabilir. Bu tür ortamlardaki risklerin azaltılmasına/ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için reflektörlü kaban, yelek ve görünürlüğü yüksek iş giysisi kullanımı zorunlu kılınmalıdır.

 

Bu göz ardı edilemez çünkü önlenebilir kazalar meydana gelebilir ve bu tür bir alanın yakınından geçen işçiler veya işçi olmayanlar için yaralanmalara neden olabilir. Yelek, kaban ve reflektörlü ceket kullanımı için temel gerekçe budur.

 

Görünürlüğü yüksek giysi kullanımının başlıca nedenleri

 

Vizyonu artırır:

 

Yüksek görünürlüklü giysiler tek bir nedenden dolayı görüşü artırır - gözlerimiz doğal olarak parlaklığı ve parlak renkleri kolayca alacak şekilde tasarlanmıştır. Böylece bir çalışma ortamında reflektörülü bir yelek giymiş bir kişi, sürücüler ve ağır ekipman kullanıcıları da dahil olmak üzere herkes tarafından daha kolay görülebilecek ve böylece farkında olmadan kaza olma risklerini en aza indirecektir.

 

 Kendinizden emin olmanızı sağlar:

 

Görünürlüğü yüksek yelekler veya reflektörlü ceket giymekle yükümlü olmak, çalışanın veya onu kullanan ziyaretçinin güvenini artırmanın bir yolunu sunar. Kullanıcıya basitçe "bu kuruluşun benim güvenliğimi önemsediğini" söyler. Herkese şirketinizin güvenlik bilincine sahip olduğunu anlatır.

 

Genel Güvenlik Tutumunu İyileştirir:

 

Beta İş Güvenliği Şirketi ve çalışanları, işverenlerin sahada veya site alanlarında işçilerine yelek ve yüksek görünürlüklü giysi kullanımını zorunlu kılması durumunda, bu ortamdaki herkesin güvenlik bilincini yükselteceğini savunur. Ağır ekipman ve sürücülerin taşıyıcıları, farkında olmadan, güvenlik tutumlarını daha kolay artıracaktır. Bunun nedeni genellikle yelek giyen herkesin şirket için önemli olduğunun akıllarına kazınmasıdır.

 

Öte yandan, bu yeleklerin ve reflektörlü kıyafetlerin kullanımını zorunlu kılmayı reddetmek…

 

  • İş yerindeki kaza oranını artırır
  • İnsanları ciddi şekilde yaralayabilir ve güvenli iş kıyafetleri sağlanmazsa muhtemelen işverene veya şirkete karşı açılan davalar oluşturabilir.
  • Şirket için tıbbi giderleri artırır
  • Kaza mağduru için sakatlığa yol açar ve kaza tanıkları için duygusal travma yaratır

 

Beta İş Güvenliği A.Ş. sizi ve çalışanlarınızı önemsiyor. En kaliteli iş güvenliği ürünleri için bize ulaşın veya ürün galerimizi ziyaret edin. Çalışanlarımız sürecin başından sonuna kadar sizinle birlikte olup ihtiyaçlarınızı belirleyecek ve olası durumlardan korunmanız için yüksek kaliteli ürünler sağlayacaktır.

 

Reflektörlü kaban, yelek, ceket ve yüksek görünürlüklü kıyafetler için tıklayın.