Diğer Haberler
KIŞIN İNŞAAT İŞLERİ İÇİN YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER
KIŞIN İNŞAAT İŞLERİ İÇİN YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER

Bir kar fırtınasının ortasında önemli onarımlar yapıyor veya tehlikeli derecede düşük sıcaklıklarda yeni bir inşaat üzerinde çalışıyor olsalar da, inşaat işçilerinin kış aylarında uygun koruyucu giysiler giymeleri gerekir.

 

Adil olmak gerekirse, çalışanlar her zaman birbirleriyle iletişim kurabilmeli, işlevsel ekipman kullanabilmeli ve yılın hangi zamanında olursa olsun bir kaza durumunda hazırlıklı olmalıdır. Projenin gerçekleştiği ortama bağlı olarak tehlike seviyelerinde de bariz bir fark vardır.

 

Güvenli inşaat çalışmaları için bu adımları atın. Aynı zamanda, mevcut hava durumu ne olursa olsun, koşulların kötüye gitmesi durumunda aşağıdaki ipuçlarını gözden geçirmeye değer olabilir. Soğuk aylarda inşaat profesyonellerinin izlemesi gereken bazı temel yapılması ve yapılmaması gerekenler aşağıdaki gibidir;

 

Yapın: Düşen elektrik hatlarının etrafında dikkatli olun

 

Kar büyük bir tehlikedir, çünkü nem koruyucu ekipmanın yalıtım değerini azaltabilir ve elektrik çarpmasına neden olabilir. Bu koşullarda enerjisiz çalışma daha güvenlidir, ancak enerjili çalışma yapılması gerekiyorsa, kalifiye işçiler ve denetçiler önce hava koşullarını değerlendirmeyi ve işin güvenli bir şekilde nasıl yapılacağını belirlemeyi içeren bir tehlike analizi yapmalıdır.

 

Yapmayın: Hava koşullarına uygun olmayan ekipman kullanmayın

 

İşçilerin kış şartlarında kullandıkları aletlerin mevsimlik kullanım için özel olarak onaylanmış olması gerekmektedir. Sıcak havalarda kullanıma uygun bir aletin soğukta veya karda eşit derecede uygun olduğunu varsaymak, bu ekipmanın yanlış kullanılması gibi olası bir tehlikeye yol açabilir.

 

Genel olarak, işe başlamadan önce dikkatli olmak ve bir değerlendirme sırasında ekipmanı iyice kontrol etmek en iyisi olabilir. Açık havada kış çalışması için doğrulanan aletlerin, işlev görecek kadar iyi durumda olması gerekir.

 

Yapın: Yalıtımlı dişli giyin

 

Çalışanlar baştan ayağa vücut ısısını koruyan ve kendilerini rahat ettiren iş giysileri arayabilirler. Yalıtımlı Eldivenler, baş koruması, çoraplar ve termal korumalı tulumlar, doğru yalıtıma sahip botlar, iş ayakkabıları ve kasklar kadar faydalı olabilir.

 

Yine de tüm bu maddelerin işçinin hareketini kısıtlamadığından emin olun. Özellikle eldivenler ve kafa koruması, kullanıcıya işini yapması için yeterli hareket kabiliyeti sağlamalıdır. İşverenler de doğru kullanmaları koşuluyla ısıtıcı temin edebilirler.

 

Yapmayın: Ara vermeden çok uzun süre çalışmayın

 

Koruma olsa bile, işçiler elementlere maruz kalarak çok fazla zaman harcamamalıdır. Yöneticiler, iyi ısıtılmış bir alanda dinlenmek için molalar gibi çalışanları sıcak ve sağlıklı tutmak için önlemler almalıdır.

 

Özellikle çalışanların bol miktarda ağır giysiler giydiği durumlarda su içmek başka bir gerekliliktir. Soğuğun etkilerini azaltmanın bir başka yolu da önceden plan yapmak ve projeleri havanın en sıcak olacağı zamanlarda planlamaktır.

 

Yapın: Yürüyüş yollarını güvenli tutun

 

Yüzeyler buzlu olduğunda yavaş hareket edin ve tutuşu kaybetme ve düşme olasılığını azaltmak için basamaklı botlar giyin. Kaygan yamaların zımparalanması veya tuzlanması ayrıca çekişe yardımcı olur ve ekiplerin yoğun trafik alanlarından geçmesini kolaylaştırır.

 

Yapmayın: Karın çok fazla birikmesine izin vermeyin

 

Özellikle inşaat döneminde hala kar yağıyorsa, yürüyüş yollarını kar ve buzdan temizleyin. İşçilerin işleri hızlı bir şekilde halletmek için işe odaklanmaları gerekebilse de, zeminde veya ağır araçlarda operasyonları tehlikeye atabilecek aktif kar yağışını göz ardı etmek bir hatadır. Operatörlerin gerektiğinde etrafı net bir şekilde görebilmeleri için bu araçların camlarını temiz tutun.

 

Kış ekipmanlarımıza göz atmak için tıklayın.