Diğer Haberler
KÜF TEMİZLEME İÇİN KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN
KÜF TEMİZLEME İÇİN KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN

Küf Temizleme için Güvenli İş Giysileri

 

Küf her yerdedir ve hızla çoğalır. Toprak, çürüyen bitki örtüsü ve ahşap gibi doğal kaynakların yanı sıra yalıtım, halı, alçıpan, tekstil, duvar kağıdı ve daha fazlası gibi yapı malzemelerinde bulunabilir. Doğada küf, ölen hayvanlar, ölü bitkiler, düşen yapraklar ve ölü ağaçlar gibi çürüyen organik maddelerin parçalanmasına yardımcı olur. Küf oluşumu, su/nem ve oksijenin bulunduğu hemen hemen her yerde bulunabilir.

 

İç mekan küfü asıl endişe kaynağıdır çünkü toksinler üretebilir, enfeksiyonlara ve alerji semptomlarına neden olabilir. Tüm mantarlar gibi, küf ve küf sporları da nem açısından zengin alanlarda büyür ve büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Binalarda, çatı sızıntıları, oluk sızıntıları, pencere camları, sızdıran borular, havalandırmasız sobaların etrafındaki alanlarda ve özellikle su basması olduğunda ve bir yapı su aldığında küf yaygın olarak gelişir.

 

Küf oluşumunu destekleyen diğer malzemeler arasında tavan döşemeleri, ahşap, boya, kumaş, döşeme ve hatta tozun yanı sıra karton gibi kağıt ürünler bulunur. Ancak her küf zararlı değildir. Örneğin, yaygın antibiyotik Penisilin, peynir, mantar ve ekmek yapan maya ile birlikte bir küftür.

 

Küfe Maruz Kalmanın Sağlığa Etkileri Nelerdir?

 

İyileştirme şirketlerindeki işçiler için en büyük tehdit küf sporlarının solunmasıdır. Zayıflamış bir bağışıklık sistemi (otoimmün bozukluklar; soğuk algınlığı veya enfeksiyon), alerjiler, sinüzit, astım veya diğer akciğer hastalıkları olan kişiler, olumsuz sağlık etkileri açısından en büyük risk altındadır. Maruziyetle ilgili en yaygın semptomlar ve sağlık sorunları şunları içerir:

 

  • Göz tahrişi (kaşıntı, göz sulanması)
  • Burun akması
  • Öksürme
  • Tıkanıklık
  • Hapşırma
  • Deri döküntüsü
  • Astımın alevlenmesi

 

Şiddetli reaksiyonlar, alerji benzeri bir reaksiyonun sonucu olarak gelişen bir akciğer iltihabı olan aşırı duyarlılık pnömonisini içerir. Bu, antibiyotiklerle tedavi edilemeyen bir bağışıklık duyarlılığı yaratır.

 

En İyi Küf İyileştirme Kişisel Koruyucu Ekipmanını Seçmek: Küf Temizlerken Ne Giymeli

 

Küçük alanlı küf temizliği için önerilen koruyucu giysiler şunları içerir:

 

 

Büyük ölçekli ve görünür küf konsantrasyonları ve güvenli küf çıkarma için aşağıdakiler önerilir:

 

 

Tek kullanımlık kişisel koruyucu ekipman, hasarlı yapılardan küfü temizleyen çevresel iyileştirme çalışanları için en uygun çözümdür. Asbest temizleme ekiplerinin parçası olan kişiler için de yararlıdır.

 

Temizlikten sonra koruyucu kıyafetleri ve kontamine malzemeleri atarak, işçiler küf sporlarının diğer alanlara yayılmasını izole eder ve kontrol altına alır. Onları kıyafetleriyle eve getirmezler ve çamaşır yıkama hizmetlerini veya çok amaçlı kişisel koruyucu ekipmanı temizleyen ve kullanan diğer kişileri etkilemezler.

 

Beta İş Güvenliği

 

Beta İş Güvenliği Şirketi olarak tüm ürünlerimiz en yüksek düzeyde partikül koruması (küf sporları, asbest) sunar. %95 ile %99 aralığında 0,3 mikrona kadar filtreleme özelliği ile N-95 solunum cihazına eşit koruma sunar.

 

Bu ürün grubu, standart tek kullanımlık tulumlar veya tam vücut tek kullanımlık tulumlar (bağlı başlık ve botlar, uzun kollu) gerektiren hem küçük hem de büyük ölçekli işler için seçenekler sunduğu için ideal iyileştirme iş giysisidir.

 

Bu ve benzeri daha fazla bilgi için ürün galerimize göz atın veya bize ulaşın.