Diğer Haberler
GIDA İŞLEME İÇİN DOĞRU KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN
GIDA İŞLEME İÇİN DOĞRU KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN

Gıda perakende sektörü, yalnızca 2020'de 6,2 trilyon doları aşan perakende ve gıda hizmeti satışlarıyla Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük sektörlerden biridir. Bu şaşırtıcı satışlar, bakkallar, ilaç ve marketler, toplu satıcılar, restoranlar, kasaplar, fırınlar, konserve fabrikaları, balıkçılık, gıda paketleme fabrikaları, endüstriyel işleme tesisleri, süt fabrikaları, et paketleme fabrikaları, ticari mutfaklar, bira fabrikaları, çevrimiçi/mobil yemek dağıtım şirketleri, yemek hizmetleri ve daha fazlas dahil olmak üzere çeşitli ortamlardan gelmektedir.

 

Gıda perakendeciliği ve hizmet sektörü de daha sıkı denetime tabi olan sektörlerden biri ve bunun iyi bir nedeni var. Gıda kontaminasyonu hem halk sağlığı hem de ekonomik sonuçları olan ciddi bir sorundur. COVID-19 pandemisine rağmen, gıda satışları ve endüstri art arda onuncu yılda da artmaya devam ediyor.

 

Gıda Sektöründe Kişisel Koruyucu Donanımların Önemi

 

Gıda endüstrisinde uygun kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı birden fazla kişiye fayda sağlar: müşteriler, çalışanlar ve gıda ürünlerinin kendileri. Üretimin başlangıcından yemek odasına kadar, gıda dağıtımını ve yaratılmasını yöneten birçok taraf vardır.

 

1- Müşteriler

 

Gıda güvenliği gıda endüstrisi için neden önemlidir?

 

Tipik bir tüketici, gıda satın alırken kalite, temizlik ve maliyet dahil olmak üzere çeşitli koşulların yerine getirilmesini bekler. Müşteri güvenliğini ve memnuniyetini sağlamaya yardımcı olmak için, yemek hizmeti endüstrisindeki şirketler, gıda ürünlerinin taşınması, hazırlanması, işlenmesi ile ilgili tüm çalışanların uygun gıda endüstrisi iş kıyafetleri, gıda güvenliği ve uygun hijyen tekniklerini kullanmasını sağlamalıdır. Bu aynı zamanda şirketlerin marka itibarlarının korunmasına da yardımcı olur.

 

Uygun kişisel koruyucu ekipman tipi ve kullanımı bu konuda en önemli faktörlerden biridir. Kişisel koruyucu ekipman, yiyeceklerde kıl bulmak gibi utanç verici "rahatsızlıkları" önleyebilir. Ancak kişisel koruyucu ekipman, özellikle gıdaların bakteri, mikrop ve diğer patojenlerle kirlenmesi gibi daha zararlı sorunların önlenmesinde de önemli bir rol oynar.

 

2021-2022’de gıda güvenliği ve sanitasyon neden önemli?

 

Tüketicileri COVID-19'dan korumak için sosyal mesafe, el dezenfektanı, yüz siperlikleri, temassız menüler ve daha fazlası norm haline geldiğinden temizlik ve güvenlik daha da kritik hale geldi. Restoranınızda veya fabrikanızda bir çalışan veya müşteriye herhangi bir bakteri veya mikrop bulaşırsa, bu durum itibarınız, çalışanlarınızın ve tüketicilerinizin sağlığı ve genel üretkenlik için felaket olabilir.

 

Gıda endüstrisi güvenliği, öğeleri sıcak suda yıkamanın ötesine geçer. Gıda kaynaklı hastalıkların yaygınlığına ilişkin basit bir araştırma veya resmi gıda geri çağırmaları için en son haberlere yönelik bir araştırma, bu sorunların genel olarak toplum üzerinde yaratabileceği ciddi etkilerin net bir resmini sunar.

 

Doğru Gıda Sektörü Kişisel Koruyucu Ekipmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Uygun gıda işleme kişisel koruyucu ekipman kullanımı müşteriyi, çalışanı ve ürünün kendisini etkileyebilir ve etkiler. Gıda endüstrisi şirketleri, genel sağlık ve güvenlik üzerinde önemli bir etki yarattığı için kişisel koruyucu ekipman satın alırken kendilerini güvende hissetmelidir. Restoran koruyucu kıyafetleri, gıda işleme iş kıyafetleri veya gıda ile ilgili diğer endüstriler için güvenlik kıyafetleri satın alırken çeşitli faktörler göz önünde bulundurulmalıdır:

 

Maliyet

 

Tek kullanımlık kişisel koruyucu ekipman maliyeti, yeniden kullanılabilir giysilerin maliyetine kıyasla genellikle çok daha düşüktür. En önemlisi, bunun nedeni, yeniden kullanılabilir kıyafetlerin nakliye, aklama, teslimat, onarım ve bazı durumlarda kiralama maliyetleri için ek maliyetlere maruz kalmasıdır.

 

Verimlilik

 

Yüksek kaliteli ve yırtılmaya karşı dayanıklı tek kullanımlık kişisel koruyucu ekipman, birçok yeniden kullanılabilir giysiyle aynı düzeyde koruma sağlar. Çoğu zaman, tek kullanımlık kişisel koruyucu ekipman, tek seferlik kullanımının doğası göz önüne alındığında daha etkilidir. Sadece olası bir aklama riskini göz önünde bulundurun; kumaş zamanla yıpranabilir, bu da yırtılma, delik, kırılma riskini artırır ve sonuçta ürünün etkinliğini azaltır.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi’nin gıda işleme ve hazırlamaya yönelik tek kullanımlık giysileri, endüstri düzenlemelerini karşılar ve ısıya, yırtılmaya, sıvı ve partikül maddelerin çapraz bulaşmasına karşı etkili koruma sağlar. Aşağıdakileri içeren seçenekler sunuyoruz:

 

 

Bu ve daha fazla bilgi için ürün galerimize göz atın.