Diğer Haberler
İŞ GİYSİLERİNDEN YAĞ VE GRES NASIL ÇIKARILIR
İŞ GİYSİLERİNDEN YAĞ VE GRES NASIL ÇIKARILIR

Bir profesyonel olarak iş elbisenizin her zaman temiz ve düzenli olmasını istersiniz. Ancak, makine içeren bir iş yapıyorsanız, doğal olarak kötü yağ ve gres lekeleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Giysilerdeki inatçı yağ ve gres lekelerini çıkarmak kesinlikle hızlı ve kolay bir iş olmasa da imkansız da değildir. Bugün, yeni aldığınız iş giysinizden yağ ve gres lekelerini çıkarmanın en iyi yollarını sizinle paylaşacağız, böylece iş kıyafetlerinizi aylarca veya yıllarca kullanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

 

İŞ GİYSİLERİNİZDEN YAĞ ÇIKARMAK İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

 

İŞ GİYSİSİNİ HEMEN YIKAMAYIN

 

İş giysinizde bir yağ lekesi gördüğünüzde panikleyebilirsiniz, ancak hemen suyla yıkamak için acele etmeyin. Yağ ve su birbirine karışmamalı ve bunu yaparak lekeyi çileden çıkaracak ve daha görünür hale getireceksiniz. Aşağıda önerilen fikirlerden birini kullanmadan önce kurumasını bekleyin.

 

YAĞ VE GRES LEKELERİNİ ÇIKARMAK İÇİN TOZ FORMÜLÜ KULLANIN

 

Yağ ve gres lekelerini çıkarmanın ana fikri emilim ve tozdur. Toz formülü kullanmak, giysilerinizdeki tüm bu inatçı yağ ve gres lekelerini çıkarmak için sihir gibi çalışır. Yüksek görünürlüklü giysiler ve iş kıyafetlerindeki gresi çıkarmak için aşağıda detaylandıracağımız birkaç farklı yöntem vardır.

 

YAĞ VE GRES LEKELERİ İÇİN KABARTMA SODA

 

Kabartma tozu, iş giysilerinden gresi ve yağı çıkarmak için kahraman ürün olarak kabul edilir. Fazla yağı bir bezle temizleyerek başlayın. Ardından yağ veya gres lekenizin üzerine kabartma tozu serpin. Daha sonra, sihrini kullanmasına zaman tanımak için iş giysinizi yirmi dört saat yalnız bırakmanız gerekecek. Bir gün sonra lekeyi ovalayın ve bir fırça veya havluyla temizleyin. İşlemi bitirmek için lekeyi sabun ve suyla yıkamadan önce lekenin olduğu bölgeye sirke ve su ekleyin. Lekeniz çıkana kadar bu işlemi gerektiği kadar tekrarlayın.

 

TALK PUDRASI

 

Giysilerinizde son zamanlarda yağ veya gres lekesi varsa, talk pudrası en iyi seçiminizdir. Toz, taze yağ ve gres lekelerini çıkarmak için en iyi seçenektir. Lekenizi bol miktarda talk pudrası ile kaplayın ve tulumlarınızdaki tüm yağı ve gresi emmesine izin verin. Ardından, lekeli bölgeyi bir diş fırçası veya bezle hafifçe ovalamak isteyeceksiniz. Tamamlandığında, normal su ile durulayın. Özellikle lekeler konusunda endişe duyan herkes için, talk pudrasını çantanıza eklemeyi veya birazını iş yerinizde bulundurmayı düşünebilirsiniz.

 

MISIR NİŞASTASI

 

İş kıyafetlerinizden eski lekeleri çıkarmak için en iyi seçeneklerden biridir. Önce lekeyi mısır nişastası ile silin, böylece lekenin tamamını kaplayacak kadar kalır. Ardından, bir bezle tozunu almak için geri dönmeden önce giysilerinizi bir saat bir kenara koyun. Giysilerinizi her zamanki gibi yıkamaya koyun ve yıkama işlemi bittiğinde büyük bir fark göreceksiniz.

 

KÜÇÜK YAĞ VE GRES LEKELERİ İÇİN BEYAZ TEBEŞİR

 

Küçük bir lekeniz olduğunda iş giysinizi temizlemenin ucuz ve kolay bir yolu beyaz tebeşir kullanmaktır. Beyaz tebeşiri doğrudan lekenin üzerine sürün, yağı ve gresi emecektir. Ardından giysilerinizi açık havada kurumaya bırakmadan önce su ve sabunla yıkayın. Lekenin etkisini azaltmak için bu adımı gerektiği kadar tekrarlayabilirsiniz, ancak bu yöntem daha küçük lekeler için en iyisidir.

 

COCA-COLA VEYA PEPSİ GİBİ SOFT İÇECEKLER

 

Mutfağınızda en sevdiğiniz meşrubattan bir şişe varsa, onu lekenizin üzerine sürmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem için bir kova veya küvet kullanmanız ve iki ila dört litre alkolsüz içeceğinizi dökmeniz gerekecek. Giysileriniz daha sonra gece boyunca ıslanmaya bırakılması gereken küvete yerleştirilecektir. Ertesi gün, kıyafetlerinizi her zamanki gibi yıkayacaksınız. Bu yöntemin en güzel yanı, aynı zamanda giysilere derinlemesine temizlik sağlamasıdır, böylece lekeleri çıkarmak için meşrubat kullanmanın ikisi bir arada avantajlarından yararlanacaksınız.

 

Bunlar, iş giysilerinden yağ ve gresi çıkarmak için en iyi önerilerimizden sadece birkaçı. Yeni bir iş kıyafeti satın aldığınızda, istediğiniz son şey birkaç kullanımdan sonra yıpranmasıdır. Bununla birlikte, bu kullanışlı çözümlere sahip olduğunuzda, giysilerinizi her lekelendiğinde değiştirmek zorunda kalmadan aylarca giymenin keyfini çıkarabilirsiniz. Gelecekte iş giysinizi değiştirmeniz gerekirse, Beta İş Güvenliği Şirketi uygun fiyatlarla eksiksiz bir ürün yelpazesi sunar ve bu ürünlerin her türlü el emeği için uzun ömürlü ve dayanıklı olduğunu göreceksiniz.