Diğer Haberler
Emniyet Kemeri Seçerken Aranacak Altı Özellik
Emniyet Kemeri Seçerken Aranacak Altı Özellik

Tam vücut emniyet kemeri, belki de düşmeye karşı koruma endüstrisindeki en yaygın ekipman parçasıdır. Aynı zamanda muhtemelen en az düşünülenlerden biridir. Bir emniyet kemeri, düşme durdurma, düşme kısıtlaması veya iş konumlandırma senaryosunda hemen hemen her çalışan için bir zorunluluktur ve yine de, koşumumuzun ihtiyaçlarımıza en uygun olanı olup olmadığını düşünmek için zaman ayırıyor muyuz?

 

Yıllar geçtikçe, endüstriyel düşmeye karşı koruyucu emniyet kemerleri, insan formunu yakalamak için birbirine dikilmiş bir dizi temel dokuma kayıştan, yüksekte çalışmayı daha güvenli bir çaba haline getiren özenle tasarlanmış, her şey dahil bir güvenlik cihazına dönüşmüştür. Yükseltmelerin mevcudiyeti bu evrim sırasında önemli ölçüde arttı ve günümüzde kullanıcılar ticaret ve çalışma ortamlarına uygun bir koşum takımının tüm yönlerine göre emniyet kemerlerini seçebiliyor.

 

Peki, bir kişi seçenekleri nasıl deşifre eder ve onlar için hangi koşum takımının en iyi olduğunu nasıl belirler? İdeal olarak, hangi emniyet kemerinin ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde karşıladığından emin değilseniz bir uzmana danışmak akıllıca olacaktır. Bununla birlikte, bir hızlı başvuru kılavuzuna ihtiyacınız varsa, göz önünde bulundurmanız gereken altı özellik vardır: dolgu, hızlı bağlantı tokaları, emniyet kemeri ağırlığı, dokuma, entegre özellikler ve güvenlik aksesuarları.

 

Her birinde aramanız gerekenler:

 

DOLGU

 

İş türü ve uygulama dışında, en iyi tam vücut koşum takımı belirlenirken kullanıcı konforu ana düşünce haline geldi. Geçmişte, emniyet kemerleri genellikle sert ve rahatsızdı, bu da onları giymeyi zor hale getiriyordu. Ancak günümüzde çoğu üretici, ağ kayışlarının neden olduğu rahatsızlıkların bir kısmını en yaygın olarak kullanılan koşum modellerine ortadan kaldıran entegre dolguya sahiptir.

 

Dolgu, emniyet kemerini daha konforlu hale getirir ve düşme durumunda ve düşme sonrası süspansiyon sırasında bir koruma katmanı ekler. Ek olarak, dolgu, koşum takımının şeklini tutma kabiliyetini arttırır (takmayı kolaylaştırır) ve bazı durumlarda dolgu, rahatlık için çıkarılabilir ve yıkanabilir.

 

HIZLI BAĞLANTI TOKALARI

 

Kemerin ne kadar erişilebilir ve ayarlanabilir olması gerektiğini düşünün. Emniyet kemeri klipsine benzer şekilde çalışan hızlı bağlantı tokaları, uzun yıllardır endüstri standardı olan eski geçiş tokası stiline hızlı ve kolay bir alternatif sağlamıştır. Bazı modeller, kullanıcının ayar noktalarını kilitlemesine ve kilidini açmasına izin vererek ayarlamaları daha az hantal hale getirirken aynı zamanda uygun uzunluğa ayarlandıktan sonra kayışların gevşemesini önleyen bir bileşen sağlar.

 

AĞIRLIK

 

Kemerde yapılacak tırmanış türünü belirlemek önemlidir. Emniyet kemerini takan kişi, emniyet kemerinin ağırlığını kullanıcının rahatlığı ve güvenliği açısından bir faktör haline getiren zorlu veya uzun süreli tırmanış yapıyor olabilir. Üreticiler, tüketici taleplerini karşılamak için ağırlığın konfordan daha yüksek bir önceliğe sahip olabileceği durumlar için hafif ve çıkarılabilir koltuklar ve dolgular kullanmaya başladı. Ek olarak, alüminyum donanım, koşum takımının toplam ağırlığını azaltmak için daha ağır çelik parçaların yerini alabilir.

 

WEBBING

 

Dokuma teknolojisi büyük ölçüde gelişmiştir. Son kullanıcının ticaret veya çalışma ortamına bağlı olarak, bir koşumdaki dokumanın özellikleri bir fark yaratabilir. Modern koşum takımları, kaynakçılar ve elektrikçiler için sıvıya dayanıklı dokuma, boyaya dayanıklı kaplamalar ve hatta ısıya dayanıklı dokuma gibi seçenekler sunar.

 

Bazı üreticiler ergonomik bir yaklaşım benimsiyor ve daha fazla hareket özgürlüğü sağlayan ve konforu artıran gerilebilir dokuma geliştirdi. Çalışma ortamınızın talepleri ne olursa olsun, muhtemelen ihtiyaçlarınıza uygun bir dokuma vardır.

 

ENTEGRE ÖZELLİKLER

 

Bir koşum satın almanın belki de en bunaltıcı yönü, çok çeşitli entegre özelliklerdir. Seçenekler, her yerde popüler olan genel yükseltmelerden belirli sektörler için son derece özel özelliklere kadar uzanır. Örneğin, yaylı dorsal D-halkaları, diğer tasarımlardan daha kolay erişilmelerini sağlamak ve dik kaldıkları için sıklıkla seçilir. Düşme durumunda, D-halkaları, kendilerine bağlı donanım ile daha iyi hizalanma sağlar. Bir koşum takımı için rağbet gören diğer bir seçenek de askı-yardım askıları ya da askı-travma askılarıdır. Bunlar, düşme sonrasında ve kurtarılmayı beklerken emniyet kemerinin vücut üzerindeki baskısını azaltır ve sonuçta kullanıcı üzerindeki süspansiyon travmasının etkilerini azaltır. Rüzgar türbinleri içinde çalışmak için çizilmez dolgu ve açık denizde çalışmak için şişirilebilir can yelekleri gibi diğer eklemeler çoğu işçi tarafından gereksiz görülebilir ancak bazı endüstrilerde son derece avantajlıdır.

 

GÜVENLİK AKSESUARLARI

 

Daha iyi bir ürünün maliyeti genellikle daha yüksektir. Güvenlik söz konusu olduğunda, yatırıma değer. Örneğin, bir emniyet kemerinin dorsal D-halkası üzerindeki bir darbe göstergesi kadar basit bir şeye yükseltme yapmak, kullanıcıyı emniyet kemerinin güvenli olup olmadığı konusunda uyarabileceğinden, değerli bir harcamadır. Bir darbe göstergesinin gerekli incelemenin yerini almadığını belirtmek önemlidir, ancak bu, emniyet kemerinin düşmüş olabileceği ve hizmetten çıkarılması gerektiği konusunda bir uyarı olabilir. Anlatıcı göstergeler, olay raporlamasına güvenmekten çok daha güvenilirdir ve bir kullanıcının potansiyel olarak hasar görmüş bir emniyet kemeri takmasını önleyebilir.

 

SONUÇ

 

Düşmeye karşı koruma özelliklerindeki gelişmeler ve yüksekte çalışanların güvenliğini koruma ihtiyacına ilişkin artan farkındalıkla birlikte, artık her kullanıcının bir emniyet kemerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmesini mümkün kılan sayısız yenilikçi emniyet kemeri seçeneği mevcuttur.

 

Ancak unutmayın, doğru koşum takımını seçmekten emin olmayan herkesin bir uzmana danışması son derece önemlidir. Bu kadar çok seçenekle, temel bileşenleri gözden kaçırmak veya özelliklerde aşırıya kaçmak kolaydır. Düşmeye karşı koruma ekipmanı hakkında kapsamlı bilgiye sahip birinden alınan geri bildirimler, bir emniyet kemerinde tam olarak ihtiyacınız olan özellikleri elde ettiğinizden emin olabilirsiniz.

 

Beta İş Güvenliği olarak aklınıza takılan sorular için bizi arayabilirsiniz. İşyeriniz için doğru emniyet kemeri kullanımını sağlamak adına uzman ekiplerimiz size yardımcı olacak, desteklerini sunacaktır.

 

Emniyet kemeri ürün galerimize bakmak için tıklayın.