Diğer Haberler
Sağlık Çalışanları için Göz Koruması
Sağlık Çalışanları için Göz Koruması

Kişisel koruyucu ekipman içerisinde bulunan göz korumasının sağlık sektöründe çalışanlar için temel bir ekipman parçası olduğuna şüphe yoktur. Birçoğumuz işyerinde kişisel koruyucu ekipmanın hayati önem taşıdığının farkında olsak da, işyeri yaralanmalarına veya hastalıklarına karşı en iyi savunmayı sağlamak için tam olarak hangi göz korumasının kullanılacağına karar vermek biraz daha yanıltıcı olabilir. Bu makale, sağlık çalışanlarının neden kişisel koruyucu ekipman içerisinde bulunan göz korumasını kullanmaları gerektiğini açıklamaya yardımcı olacaktır. Bunun da ötesinde, sizin ve kendi bireysel koşullarınız için hangisinin en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için temel kişisel koruyucu ekipman içerisinde bulunan göz koruması türlerini ele alacaktır.

 

Kişisel Koruyucu Ekipman Nedir?

 

Kişisel koruyucu ekipman, kullanıcının vücudunu yaralanma veya hastalıktan korumak için tasarlanmış giysi veya ekipmandır. Kişisel koruyucu ekipman çeşitli durumlarda kullanılabilirken, en yaygın olarak iş yerinde veya şantiye gibi alanlarda hayati önem taşır. Kişisel koruyucu ekipman, çeşitli ürünleri kapsayan geniş bir terimdir, ancak en yaygın tıbbi kişisel koruyucu ekipman türleri eldiven, maske, iş giysisi (önlük gibi) ve göz korumasıdır. Kişisel koruyucu ekipman göz ve yüz koruması, kullanıcının parçacıklara ve vücut sıvılarına maruz kalmasını önlemeye yardımcı olan yüz siperlikleri ve gözlükler gibi ürünleri içerir.

 

Kişisel Koruyucu Ekipman - Göz Korumasını Neden ve Nerede Kullanmalıyız?

 

İş yeri yaralanmalarına, hastalıklara veya kazalara karşı en önemli koruyucu faktörlerden biri olduğu için kişisel koruyucu ekipman içerisinde bulunan göz koruması kullanılmalıdır. Göz yaralanmaları genellikle küçük olsa da, tehlikeli maddeler veya kimyasallarla çalışırken hala ciddi yaralanma veya görme kaybı riski vardır. Bunun da ötesinde, vücut sıvılarına veya partiküllerine maruz kalmak tıp uzmanlarını çeşitli hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Hepimiz gözlerimizin en önemli varlıklarımızdan biri olduğunu biliyoruz, bu nedenle güvenli bir şekilde çalışmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız çok önemlidir.

 

Gözlerimiz özellikle hassas bir vücut parçasıdır ve sadece düzenli olarak gözlük takmak size yaralanmalara karşı yeterli koruma sağlamayacaktır. Sağlık çalışanları, kalabalık bir hastaneden yerel pratisyen hekim ofisine kadar her yerde göz ve yüz kişisel koruyucu ekipmanını kullanabilir ve kullanmalıdır. Esasen, bulaşıcı bir virüsü olan bir hastaya veya müşteriye doğrudan bakım sağlayan sağlık çalışanları, virüsün kendilerine yayılma olasılığını azaltmak için koruyucu gözlük kullanmalıdır. Kişisel koruyucu ekipman kullanımı sadece doğrulanmış hastalık vakaları söz konusu olduğunda en iyi uygulama olmakla kalmaz, aynı zamanda hastalığa yakalanma risk faktörlerine sahip kişilere bakım yapılırken de şiddetle tavsiye edilir.

 

Ne Tür Göz Koruması Vardır?

 

Birincil bir göz koruma kişisel koruyucu ekipman türü güvenlik gözlükleridir, güvenlik gözlükleri ve yüz siperlikleri de yaygın olarak kullanılır. Özel gereksinimlerine göre üç ana kişisel koruyucu ekipman olan gözlük tipinden hangisinin kullanılacağına karar vermek işyerinin ve kullanıcının takdirindedir. Güvenlik gözlükleri, aynı zamanda darbeye dayanıklı camlara sahip metal veya plastikten yapılmış çerçeveli gözlüklerdir. Bu arada, güvenlik gözlükleri genellikle iki kategoriden birine girer: toz gözlükleri ve kimyasal sıçrama gözlükleri. Her iki tip de sıkı oturan tasarımları nedeniyle gözlüklerden daha ağır hizmet koruması sunar.

 

Toz gözlüklerin tam oturması, aksi takdirde göze gelebilecek büyük parçacıklara maruz kalmaya direnmelerini sağlar. Benzer şekilde, kimyasal sıçrama gözlükleri, sıçramalara ve darbelere karşı koruma sağlamak için göz, göz yuvaları ve göz çevresindeki yüz bölgesini tamamen kaplar. Yüz siperlikleri, sağladıkları kapsama düzeyi göz önüne alındığında, kesiklere ve spreylere maruz kalmayı da önleyebilir. Bu kalkanlar tipik olarak kaşlardan çenenin altına ve kullanıcının başının genişliği boyunca uzanır.

 

Hangi Kişisel Koruyucu Ekipman -  Göz Koruması Benim İçin En İyisidir?

 

Sağlık çalışanlarının kullanması gereken göz ve yüz kişisel koruyucu ekipmanı çeşitli faktörlere bağlıdır. Çalışma ortamınızı, göz korumasının tarzını, göz koruması gerektiren belirli görevleri ve kendi kişisel tercihlerinizi dikkate almanız gerekecektir. Hangisinin ihtiyaçlarınıza ve koşullarınıza en uygun olduğuna karar vermek için birkaç farklı göz koruması türünü test etmeniz gerekebilir.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.