Diğer Haberler
LABORATUVAR PAKETİ İMHA GÜVENLİĞİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
LABORATUVAR PAKETİ İMHA GÜVENLİĞİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Tehlikeli atıkların paketlenmesi, taşınması ve bertaraf edilmesi küçük bir işlem değildir. Laboratuvar paketleri bu süreçte büyük rol oynamaktadır. Bu yazıda, laboratuvar paketleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi derinlemesine inceleyeceğiz.

 

Laboratuvar Paketi Nedir?

 

Basitçe söylemek gerekirse, laboratuvar paketleri, birçok küçük tehlikeli atık konteynerini güvenli bir şekilde taşımak için kullanılan büyük, dayanıklı konteynerlerdir. Bazı durumlarda, laboratuvar paketleri büyük bir varili andırır ve daha küçük paketler, bu tehlikeli atığın güvenli bir şekilde taşınmasını ve nihai olarak bertaraf edilmesini sağlamak için bu büyük konteynere dikkatlice paketlenir.

 

Zehirli maddeler ve patlayıcı maddeler, oksitleyiciler ve çözücüler, temizlik ve dezenfeksiyon maddeleri, radyoaktif maddeler, mürekkepler, boyalar, boya incelticiler ve boya sökücüler, aerosoller ve sıkıştırılmış gazlar laboratuvar paketlerinde atılabilir. Bu kimyasallar daha iyi depolama ve organizasyonu desteklemek için paketleme işlemi sırasında genellikle gruplara ayrılır. Örneğin oksitleyiciler, asitler ve yanıcı kimyasallarla ayrılabilirler.

 

Sonuç olarak, laboratuvar paketlerinin kullanılması, büyük miktarlarda tehlikeli atığı güvenli ve federal düzenlemeler dahilinde göndermek için ideal bir yoldur. Laboratuvar paketini aldıktan sonra, laboratuvar paketi atığı imhası, yakma, geri dönüşüm, bir tür nötralize edici veya stabilize edici arıtma, harmanlama ve hatta bir çöplükte bertarafı içerebilir. Bertaraf tipik olarak bir tehlikeli atık imha şirketi tarafından gerçekleştirilir.

 

Tehlikeli Atık Jeneratörleri Ne Tür Şirketlere Tabidir?

 

Bazıları, genellikle belirli kimyasalları toplu miktarlarda kullanan hastaneler ve belirli üreticilerdir. Örneğin hastaneler, vücut sıvılarından kimyasal atıklara ve hatta farmasötik atıklara kadar büyük miktarda tehlikeli veya bulaşıcı atık üretir.

 

Diğer şirketler ve kuruluşlar çok açık değildir. Örneğin, okullar ve kolejler, özellikle deneylerin yapıldığı araştırma bölümleri olan laboratuvar paketleri kullanabilir. Kuru temizleme işletmeleri, operasyonlarında kullanılan çok sayıda kimyasal nedeniyle başka bir örnektir.

 

Kuru temizlemecilerin en büyük tehlikeli atık üreticilerinden biri olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Otomotiv tamir atölyeleri bile tehlikeli sıvıları, yağı, soğutma sıvısını ve diğer yan ürünleri güvenli bir şekilde taşımak için laboratuvar paketlerine güvenir.

 

Düzenlemeye tabi tehlikeli kimyasallar kullanan veya üreten herhangi bir işletme veya kuruluş, kimyasal atık üreticisi olarak tanımlanır.

 

Laboratuvar Paketi Tehlikeli Atık İmhası Sırasında Hangi Kişisel Koruyucu Ekipmanlar Giyilmelidir?

 

Laboratuvar paketleri genellikle uygun şekilde atıldıkları tehlikeli atık imha şirketlerine taşınır. Tehlikeli atıklarla uğraşırken, işçilerin uygun şekilde korunduğundan emin olmak zorunludur. Giyilmesi gereken kişisel koruyucu ekipman seviyesi, büyük ölçüde bir işçinin uğraştığı atık türüne göre belirlenmelidir.

 

Bazı atıklar için, giyilen kişisel koruyucu ekipmanlar, diğer daha az tehlikeli atık(lar)la çalışırken olduğundan çok daha kapsamlı olmalıdır. Bu nedenle, atıkların kapsamlı bir şekilde incelenmesi ve işçilerin giymesi gereken kişisel koruyucu ekipmanın uygun şekilde değerlendirilmesi önemlidir.

 

Kimyasal Koruyucu Elbise - İş Giysisi

 

Bunlar HAZMAT kıyafetleri olarak da adlandırılabilir. Kimyasal koruyucu giysiler veya iş giyisileri, vücudu tehlikeli maddelerden veya potansiyel olarak tehlikeli maddelerden korumak için giyilen tam vücut tulumlarıdır. Cildin sıvı kimyasallara, kimyasal sıçramalara ve sağlık etkilerine neden olabilecek diğer tehlikeli sıvılara maruz kalmasını önlemeye yardımcı olurlar.

 

Solunum Cihazı

 

Tehlikeli atıklar solunduğunda da zarar verebileceğinden, akciğerleri kimyasallardan korumak için tam yüz solunum cihazları da yaygın olarak giyilir. Zararlı gazlar veya buharlar için gerekli koruma seviyesini sunduğundan emin olmak için giyilen herhangi bir solunum cihazının uygun şekilde test edilmiş olması önemlidir.

 

Eldivenler ve İş Botları

 

Kimyasallara dayanıklı eldivenler de önemlidir. Aynısı kimyasallara dayanıklı botlar için de geçerlidir. Tehlikeli atıkları yönetirken ve işlerken eller ve ayaklar da korunmalıdır.

 

Yüz Siperlikleri ve/veya Sıçrama Koruması

 

Son olarak, yüz veya gözlerle teması önlemek için tehlikeli maddelerle uğraşırken bir yüz siperi ve/veya sıçrama koruması da önerilir.

 

Tehlikeli atık bir nedenle "tehlikeli" olarak tanımlanır - ve laboratuvar paketleri, insanlar veya çevre için tehdit oluşturabilecek her türlü atığı güvenli ve düzgün bir şekilde paketlemenin ve taşımanın bir yoludur. Uygun imhayı düzenleyen belirli standartlar olsa da, bertarafın da güvenli bir şekilde yapılması zorunludur. Bugün elden çıkarma prosedürlerinizi, kişisel koruyucu ekipmanlarınızı gözden geçirmek için zaman ayırın ve çalışanlarınızı korumak için doğru güvenlik önlemlerine sahip olduğunuzdan emin olun.

 

Ürünlerimize göz atmak için galerimizi ziyaret edin.