Diğer Haberler
Çalışma Sahanızı Kışa Uygun Hale Getirin ve Yaralanmalardan Kaçının
Çalışma Sahanızı Kışa Uygun Hale Getirin ve Yaralanmalardan Kaçının

Kış havası çalışanlarınız için birden fazla şekilde tehlike oluşturabilir. Soğuk veya buzlu havalarda dışarıda vakit geçirirken kendinizi donma, kayma, düşme, hipotermi, dehidrasyon, soğuk stresi ve hatta kar körlüğü gibi yaygın tehlikelerden korumanız gerekir. Günlük işlerden büyük ölçekli endüstriyel operasyonlara kadar, kışın hava koşullarına bağlı yaralanmaları nasıl önleyeceğinizi öğrenin.

 

Çalışanları Kış İş Kıyafetleriyle Koruyun

 

Açık havada çalışan herkesin eldiven, çizme, şapka ve ek yalıtım için birden fazla katman dahil olmak üzere uygun teçhizatı giymesi gerekecektir. Islak koşullarda çalışırken su geçirmez kışlık iş kıyafetleri kullanmak en iyisidir. Soğuk hava nedeniyle iş eldivenleri, aletlerle tutmak ve çalışmak için güçlü bir tutuşa sahip olmalıdır. Kaygan ortamlarda dengeyi ve kontrolü korumak için kalın sırt desenli iş botları ve ayakkabıları arayın.

 

Bir ekiple çalışırken, çalışanlarınızı dışarı çıkarmadan önce ihtiyaçlarını değerlendirin. Herkesin uygun donanıma erişebildiğinden emin olmak için çok sayıda boyut ve stilde iş kıyafeti bulundurun. Bazı kişilerin birden fazla katmanı birleştirirken daha büyük bedenler giymesi gerekebilir. Çalışanlara vardiyalarına başlamadan önce sorunları düzeltmeleri için zaman verin. Çalışanları riske atabilecek açıkta kalan cilt lekelerine veya sızıntılara dikkat edin.

 

Görünürlüğü Artırın

 

Kış koşullarında çalışırken görünürlük bir sorun olabilir. Güneş çok daha erken batma eğilimindedir, bu nedenle potansiyel karanlığı planlamak en iyisidir. Açık havada çalışırken kış fırtınaları görüş alanınızı kolayca bozabilir. Takımınızın buzda ve karda görünür olmasını sağlamak için görünürlüğü yüksek giysiler kullanın. Mevcut donanıma görünürlük etiketleri ekleyebilir veya bu malzemeler takılıyken dış katmanları arayabilirsiniz. Geceleri çalışırken kaymaları ve düşmeleri önlemek için ek aydınlatma ekleyin.

 

Kar, özellikle güneş parlarken geçici körlüğe de yol açabilir. Parlamayı engellemek için güneş gözlüğü ve koruyucu gözlük kullanın, böylece ekibiniz ne yaptıklarını görmeye devam edebilir.

 

Kayma ve Düşme Önleme

 

Her iş yeri farklıdır. Vardiyanıza başlamadan önce söz konusu alanı değerlendirmek için biraz zaman ayırın. Kürek kaldırımları, giriş yolları ve insanların kullanımına yönelik diğer alanlar. Buzu ve karı kırmak için tuz kullanın.

 

Su kaldırımın üstünde donduğunda oluşan siyah buzun farkında olun. Kara buz, çevredeki ortamla karışma kabiliyeti nedeniyle son derece tehlikeli olarak kabul edilir. Yeni alanları keşfederken dikkatli olun. Çalışanları potansiyel tehlikeler ve sorunlu alanlar konusunda uyarmak için işaretler koyun. Çalışma ortamınızın koşulları gün boyunca olmasa da bir gecede değişecektir. Yeniden ortaya çıktıklarında bu sorunları çözmek için zaman ayırın.

 

En iyi niyete rağmen kazalar hala oluyor. Acil bir durumda bol miktarda acil durum ilk yardım malzemesi bulundurun. Bazı insanlar farkında olmadan terleyebileceğinden, herkesi gün boyunca susuz kalmaya teşvik edin. Soğuk ısırması ve hipotermi olasılığını azaltmak için sık sık sıcak bir ortamda mola vermeyi unutmayın.

 

Kış fırtınaları sırasında sıcak kalmak ve havayla ilgili bu yaralanmaları azaltmak için bu bilgiyi kullanın. Riskinizi azaltma hakkında daha fazla bilgi edinmek için Beta İş Güvenliğindeki profesyonellerle iletişime geçin. Danışmanlarımız sizin için hangi iş kıyafetlerinin uygun olduğuna karar versin!

 

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için ürün galerimizi ziyaret edin!