Diğer Haberler
İyi bir iş botu nedir? Doğru bedeni nasıl alırım?
İyi bir iş botu nedir? Doğru bedeni nasıl alırım?

Tam olarak uymayan veya göreve uygun olmayan bir çift ayakkabıdan daha kötü bir şey yoktur, özellikle de tüm yıl boyunca her gün ayağınızda olan iş botlarından bahsediyorsak. İş yerinde performans ve gün boyu rahatlık söz konusu olduğunda, harika bir çift iş botu tüm farkı yaratabilir.

 

Elektrikçi, betoncu, tesisatçı, kaynakçı, inşaatçı veya arada bir şey olsanız da; İş botları hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada, Beta İş Güvenliğinde bulacaksınız.

 

Bir Önyükleme Seçme - 3 'Bilinmesi Gereken'

 

İş botları için alışveriş yaparken piyasadaki çok sayıda marka ve bot türü sizi bunaltabilir, ancak endişelenmeyin çünkü doğru çifti seçmenize yardımcı olacak 3 kolay kontrol var.

 

Sadece aşağıdaki bilgileri takip edin:

 

Taban Tipi – En sık çalıştığınız ortam, ihtiyacınız olan taban tipini belirleyecektir. PVC? EVA? ABS'li mi? EVA? TRP? PU? Emin değilseniz, aşağıda farklı taban türlerini ele alıyoruz.

Koruma ve Dayanıklılık – Çelik başlıklı mı? Bağcıklı mı? Klasik deri çizmeler? Sürtünme pedleri? Bir iş önyüklemesinde aradığınız korumayı ve özellikleri belirleyin.

Rahatlık – Tüm botlar aynı şekilde yapılmaz. Rahatlığa değer veriyorsanız, botun yapımında kullanılan malzemelere dikkat etmelisiniz.

 

Yukarıdaki üç faktörü göz önünde bulundurarak, doğru çifti hemen bulabileceksiniz. Size yardımcı olmak için, yukarıdakilerin her birinde nelere bakmanız gerektiğine dair biraz daha ayrıntı:

 

İş Botlarında Taban Tipi

 

Bir tesisatçının ihtiyaç duyduğu tabanlar, bir inşaatçının ihtiyaç duyduğu tabanlardan çok farklı olacaktır. Sonuç olarak seçiminiz rolünüze bağlı olacaktır, işte farklı taban türleri ve faydaları hakkında biraz bilgi:

 

TRP Altları - Kauçuktan yapılmış bu tabanlar, merdiven tırmanıyorsanız, ıslak koşullarda veya yüksekte çalışıyorsanız ideal olan mükemmel kayma direnci sunar.

 

PU Dipler – Piyasadaki çoğu botta bulabileceğiniz çok amaçlı iyi bir taban. PU biraz esnektir, çok rahattır ve ayrıca suya dayanıklıdır. İşçilerin çoğunluğu bu tabanı görevleri için uygun bulacaktır.

 

PVC Dış Tabanlar - PVC dış tabanların ana faydası sağlamlıktır. Ayrıca çok hafiftirler ve çizilmeye karşı dayanıklıdırlar. İnşaatçılar ve inşaatta çalışanlar için iyi bir seçim.

 

TPU Dış Tabanlar - Kaymaya karşı dirençli özellikleri nedeniyle tesisatçılar için iyi bir seçenek olan TPU, ayrıca yağa ve kimyasallara ve ayrıca 130 dereceye kadar sıcaklıklara karşı yüksek dirence sahiptir.

 

BPU - PU'ya daha uzun ömürlü, daha ağır hizmet alternatifi arıyorsanız BPU'yu düşünmelisiniz. Daha iyi hava direnci sunar ve zorlu görevlere çok daha iyi dayanır.

 

Koruma ve Dayanıklılık

 

Artık bir iş botunda aradığınız özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İşte bazı önemli noktalar:

 

Sıcaklık – İzolasyona mı ihtiyacınız var? Genellikle nemli veya serin koşullarda çalışıyorsanız, aynı zamanda suya dayanıklı olan yüksek topuklu botları tercih edin. Ayaklarınızı gün boyu kuru ve sıcak tutacaklar.

 

Nefes alabilirlik – Genellikle açık havada veya sıcak havalarda çalışıyorsanız, nefes alan bir şey isteyeceksiniz. Alt kesimli, yalıtımsız bir iş botu arayın.

 

Tehlikeler ve Koruma – Şantiyelerde çalışıyorsanız, çelik burunlu bir çizmeye ihtiyacınız olacaktır. Herkes bir çelik kapağın ek ağırlığına ve maliyetine ihtiyaç duymadığından, günlük olarak karşılaştığınız tehlike türlerini düşünün.

 

Uzun Süreli Dayanıklılık - Botlarınızın uzun süre dayanmasını ister misiniz? Dikişli tabanlı bir çift tercih edin. Yapıştırılmış tabanlar zamanla yıpranacak ve sonunda ayrılacaktır ve tamir edilmesi ekonomik değildir. Dikişli tabanlı iş botları tamir edilebilir ve uzun süreli dayanıklılık, ekstra ön maliyete değer.

 

Konfor

 

Son olarak, botunuzun uyumuna ve rahatlığına çok dikkat etmek isteyeceksiniz. Çok küçük veya çok büyük bir çizme istemezsiniz. Uygun bir iş botu şöyle olmalıdır:

 

  • Topukta rahat
  • Ağrısız (özellikle ayağınızın ucunda)
  • Ayak parmaklarınız için az miktarda kıpırdatma odası

 

Botu denerken, normalde işe giderken giydiğiniz aynı tip çorapları giydiğinizden emin olun. Ayaklar gün boyunca şiştiğinden, optimum uyum ve rahatlık sağlamak için günün sonunda iş botları giymek en iyisidir.

 

Tüm Ticaret Güvenliği – En Geniş Menzil, Doğru Tavsiye

 

Beta İş Güvenliği, müşterilerine en iyi iş botları yelpazesini ve doğru tavsiyeyi sunmayı taahhüt eder. Güvenliğe ve insanlara odaklanarak, siz ve ekibiniz için doğru ekipmanı sunmamız için bize güvenebilirsiniz.