Diğer Haberler
Koruyucu Kıyafetleri Temizleme Esası
Koruyucu Kıyafetleri Temizleme Esası

Koruyucu giysilerin bakımının sorumluluğu işverene aittir. 1992 İşyerinde Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği (koruyucu giysinin koruyucu donanım olarak tanımlandığını unutmayın) şöyle der: "Her işveren, çalışanlarına sağlanan herhangi bir kişisel koruyucu donanımın (uygun şekilde değiştirilmesi veya temizlenmesi dahil) etkin, çalışır ve iyi durumda olması için korunmasını sağlamalıdır.’’

 

Ayrıca, işverenin, kullanılmadığı zamanlarda koruyucu ekipmanı saklamak için uygun bir yeri sağlamasını gerektirir. Buna ek olarak, 1992 tarihli İşyeri (Sağlık, Güvenlik ve Refah) Yönetmeliği uyarınca, işverenin, kişinin iş amacıyla özel kıyafet giymesi gerektiğinde kıyafetlerini değiştirmek için 'uygun ve yeterli olanaklar' sağlaması gerekmektedir. Son olarak, işveren ekipmanı sağlamalı ve çalışana ücretsiz olarak hizmet vermelidir.

 

Özetle işveren, koruyucu giysinin işin niteliğine uygun olmasını, işçiyi korumasını, bakımını ve temizliğini uygun şekilde yapmasını sağlamalıdır. İşverenin tüm bunları sağlamanın en iyi yolu, sürecin başından sonuna kadar kontrolünü elinde bulundurmasıdır.

 

Tozlar, kimyasallar veya yağlar şeklinde tehlikeleri evinize götürmemeniz de önemlidir.

 

İşvereninizin risk değerlendirmesini kontrol edin ve gerekirse bir sendikadan veya hukuk danışmanından rehberlik isteyin.

 

Çalışanlarınıza gerekli koruyucu ekipmanı sağlamak için ürün kataloğumuza göz atın. İş kıyafetinden, iş ayakkabılarına, solunum koruyuculardan kafa ve göz koruyucularına kadar geniş ürün yelpazesine sahip galerimiz, sizi ve çalışanlarınızın güvenliğini en üst düzeyde tutacak kaliteli materyallerden yapılmıştır.

 

Daha fazlası için bizimle iletişime geçebilir ya da mail atabilirsiniz.