Diğer Haberler
İş Güvenliği Nasıl Sağlanır – Koruyucu İş Kıyafetleri Kullanın
İş Güvenliği Nasıl Sağlanır – Koruyucu İş Kıyafetleri Kullanın

Pandemi bir farkındalık, hijyen ve koruma duygusu yarattı. Bu nedenle sağlık çalışanları iş yerinde sadece güvenliği sağlamak için kişisel koruyucu ekipman (KKD) kullanmaya başladılar. Bununla birlikte, salgın olsun ya da olmasın, güvenlik, çalışanlarının çeşitli çevresel tehlikelerden uzak tutulması için sahip olması gereken ilk önceliktir. Bu nedenle, iş kıyafetleri bu koruma fikrini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

 

Yıllar içinde işverenler, işçileri yüksek riskli bir çalışma ortamına maruz kalmaktan koruma ihtiyacını değerlendirdi. Örneğin, iş kaynak yapmaksa, iş kıyafetlerinin yanma riski son derece yüksektir. Bu nedenle üniformalarla çalışırken zararlı koşullardan korunmak çok önemlidir. Bir endüstri kurmayı planlıyorsanız, Türkiye’de istihdam ettiğiniz işçi türüne uygun iş giysisi üreticilerine danışın. Beta İş Güvenliği, çalışanlarınızın güvenliği ve güvenli iş kıyafetleri ve iş ayakkabıları da dahil olmak üzere çok geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

 

İş kıyafetleri çalışanlarınıza nasıl yardımcı olur?

 

Çalışanlarına iş türüne göre uygun iş kıyafetini temin edemeyen birçok firma var. Ayrıca, işverenler yüksek kaliteli bir iş giysisine yatırım yapmakla ilgilenmezler, ancak oldukça ucuz olanı seçerler. Ancak şimdi pandemiden sonra birçok kişi kendileri için doğru iş kıyafetini planlamanın ne kadar önemli olduğunu anladı. İş kıyafetlerinin çalışanlarınıza nasıl yardımcı olduğunun henüz farkında olmayanlar için işte birkaç örnek;

 

Baş ve Ayak Yaralanmalarını Önler

 

Şantiyeler gibi nemli alanlar gerektiren işlerle ilişkili çalışanların kayma veya düşme olasılığı daha yüksektir. Enkaz, sert ve ağır ekipmanların kullanıldığı bu tür sahalardaki en küçük kaza bile hayati tehlike oluşturabilir. Sentetik iş kıyafetlerinin yanı sıra baret, koruyucu gözlük, göz koruması, eldiven, el koruması, kulak tıkacı, işitme koruyuculariş ayakkabıları ve botları burada olmazsa olmazlardan. Şantiyelerde çalışan işçilerinize iş kıyafeti sağlamak ve size özel  tasarlanmış kıyafetler için Beta İş Güvenliği’ne ulaşabilirsiniz.

 

Kimyasal Maruziyeti Önler

 

Kimyasalların günlük olarak dahil olduğu bir çalışma ortamı, vücutlarının zararlı kimyasallara maruz kalmasını önleyen koruyucu örtüler sunmalıdır. Sadece cilt teması değil, aynı zamanda birkaç çeşit kimyasalı soluduklarında da sağlık sorunları yaşayabilirler. Ne tür bir ortamda bulunduklarına bağlı olarak, iş kıyafetleri her gün tehlikelere karşı koruyucu bir kalkan görevi görmelidir. Türkiye’de, her türlü zararlı kimyasaldan potansiyel olarak maruz kalmayı önleyen iş için güvenli iş giysileri geliştiren, iş giysisi imalatçısı Beta İş Güvenliği daima sizin yanınızdadır. Çalışanlarınıza sağladığınız çalışma alanı türünü tartışabilir ve hazır hale getirebilirsiniz.

 

Yasal Gereksinimlerle Eşleşmeli

Devlet tarafından belirlenen iş kanunlarına uymak için, çalışanlarınızın iş kıyafeti giymesi birincil gerekliliktir. Bu düzenleyici yasalar sektöre özeldir ve özellikle refahı hafif ila yüksek risk altında olanlar için oluşturulmuştur. Ancak bu her tür çalışan için geçerli değildir, örneğin kurumsal çalışanlar için normlar değişiklik gösterir. Kurumsal çalışanlar için iş kıyafetleri istiyorsanız, Türkiye’de şirketinize en uygun kurumsal iş kıyafetlerini galerimizden bulabilirsiniz.

 

Bu nedenle, güvenli bir iş yeri de yaşamın önemli bir parçası olduğundan, çalışanlarınıza çalışma ortamlarında iyi korunduklarından emin olun.

 

İş kıyafetlerimiz ve daha fazlası için ürün galerimize göz atın.