Diğer Haberler
Gece çalışması için güvenlik önlemleri ve temel ekipmanlar
Gece çalışması için güvenlik önlemleri ve temel ekipmanlar

Bugün, geceleri sizi güvende tutacak ve görünmenizi sağlayacak, yüksek görünürlüklü iş kıyafetleri de dahil olmak üzere en temel gece iş güvenliği önlemlerinden bazılarından bahsedeceğiz. Elbette, Beta İş Güvenliği'nde size iyi bir tavsiyeden çok daha fazla yardımcı olabiliriz - daha güvenli gece çalışmaları için ihtiyacınız olan tüm yüksek görünürlüklü güvenli iş kıyafetlerini sunuyoruz, bu nedenle gece çalışması için en iyi yüksek görünüm ekipmanı seçeneğimizi gördüğünüzden emin olun.

 

Gece Çalışması Türleri

 

Ne tür gece çalışmaları tipik olarak yüksek görünürlüklü iş kıyafetleri ve diğer güvenlik önlemlerini gerektirir? Bunlar, genellikle geceleri açık havada çalışmayı içeren yaygın mesleklerden birkaçıdır:

 

  • Sivil inşaat ve yol bakım işçileri
  • Acil müdahale ekipleri, itfaiyeciler ve polis gibi ilk müdahale ekipleri
  • Nöbetçi kamu hizmeti çalışanları
  • Otopark ve gişe görevlileri
  • Yol yardımı ve çekici işçileri
  • Mobil dizel mekaniği
  • Havaalanı yer personeli
  • Sanitasyon ve bakım çalışanları
  • Güvenlik görevlileri
  • Hava karardıktan sonra mağaza otoparklarında çalışan perakende çalışanları

 

Bu endüstrilerin gece çalışmasını planlamak için aşağıdakiler de dahil olmak üzere farklı nedenleri vardır:

 

  • 7/24 ihtiyaç duyulan hizmetleri sağlamak
  • Sıcak iklimlerde çalışma sıcaklıklarını yönetilebilir tutmak
  • Trafik yoğunluğunun az olduğu dönemlerde yol çalışması yapmak
  • Acil inşaat projelerinde ilerleme hızının artırılması

 

Bahsettiğimiz pozisyonların her biri farklı bir şekilde önemlidir ve her biri gece çalışmasının bazı tehlikelerini ve zorluklarını paylaşır. Ardından, bu tehlikelerin tam olarak ne olduğunu ve iş güvenliği ile performansı nasıl etkileyebileceklerini tartışacağız.

 

Gece Çalışmasının Yaygın Tehlikeleri

 

Gece çalışmasının oluşturduğu belirli tehlikeleri ve hangilerinin iş sahanızı etkilediğini nasıl belirleyeceğinizi bilmek önemlidir. Yöneticilerin ve çalışanların benzer şekilde bilmesi gereken en yaygın gece çalışması tehlikeleri şunlardır:

 

Araçlar ve Ağır Ekipmanlar

 

Geceleri açık havada çalışan çoğu insan için en büyük tehlike çarpma kazalarıdır: araba veya kamyon gibi bir araç veya bir ekskavatör gibi bir ağır ekipman tarafından ezilmek veya yaralanmak, kazıcı veya damperli kamyon çarpmaları vb. Çarpma kazaları gündüz meydana gelse de, geceleri daha sık görülür çünkü:

 

  • Araç operatörlerinin geceleri işçileri görmesi daha zordur.
  • Binek araç kullanan kişilerin geceleri yorgun, dikkati dağılmış veya sarhoş olma olasılığı daha yüksektir.

 

Bu kazalar, insanların doğrudan otoyolların yanında çalıştığı yol inşaatı gibi sektörlerde en yaygın olanıdır ve yol inşaatı işaretçileri en savunmasız olanlar arasındadır. Ancak, açık havada gece çalışmasını içeren hemen hemen her sektörde risk çok yüksektir.

 

Çevresel tehlikeler

 

Halihazırda çalışma ortamınızda bulunan diğer tehlikeler geceleri daha tehlikeli hale gelebilir. Örneğin, çalışma alanı aydınlatılmamış ve doğru şekilde işaretlenmemişse, geceleri yanlışlıkla açık bir çukura düşmek daha kolay olabilir ve çalışma alanının çevresinde bırakılan aletler veya malzemeler daha kolay kayma ve düşme kazalarına yol açabilir.

 

Hava koşulları

 

Geceleri yağmurda veya karda çalışmak, zaten zor olan iki çalışma koşulunun bir kombinasyonunu oluşturur. Ağır hava, görüşü daha da azaltacak ve kaygan yüzeyler ve ıslak giysiler gibi ek tehlikeler yaratabilir.

 

Çalışan performansı

 

Birçok insan gece çalışmaya ve vücudun sirkadiyen ritimlerinde yarattığı bozulmaya uyum sağlamakta güçlük çeker. Gündüz uyku düzenini tam olarak değiştiremeyen ve gece çalışan işçiler genellikle uykusuzluk, kalitesiz uyku ve iş yerinde uyuşukluk çekmeye başlar.

 

Bu sorunlar, işçiler farklı türde vardiyalarda çalışmaktan dolayı tutarsız bir gündüz-gece programına sahip olduklarında daha da artar. Uykusuzluk ve yorgunluk, her türlü güvenlik sorunuyla ilişkilidir ve bazı araştırmalar, aşırı derecede yorgun bir işçinin, işe etki altında gelen biri kadar tehlikeli olabileceğini düşündürmektedir.

 

Önemli Gece İş Güvenliği Önlemleri

 

Açıkçası, gece çalışmasının tehlikeleri vardır. İşçiler ve yöneticiler, şantiyede bu tehlikeleri ele alma ve herkesin güvenliğini sağlama konusunda nasıl örnek olabilir? Gece çalışan veya gece çalışmasını koordine eden herkesin bilmesi gereken en önemli gece iş güvenliği önlemlerinden bazıları şunlardır:

 

Yüksek Görünürlüklü Kıyafetler: Yüksek görünürlüklü güvenlik iş kıyafetleri, çalışanların geceleri daha kolay görülmesini sağlamak için görsel unsurların bir kombinasyonunu kullanır:

Floresan Renkler: Yüksek görünürlüklü iş giysileri, görsel alanda öne çıkacak şekilde tasarlanmış belirli floresan renklerde kumaşlarla yapılır.

Retroreflektif Malzeme: Yüksek görünürlüklü iş giysileri - ikaz yeleği gibi - ayrıca ışığı kaynağında yansıtan retroreflektif malzeme şeritleri kullanır.

 

Temel Gece İş Güvenliği Donanımı

 

Açık havada gece vardiyasında çalışan herkesin doğru yüksek görünürlüklü iş kıyafetlerine erişmesi gerekir. Gece çalışanları, iş sahasına vardıklarında aşağıdaki ekipmanların bir kısmını veya tamamını giyiyor olmalıdır:

 

Coverguard Hı Way 5+1 Reflektörlü Kaban: Özellikle ilk müdahale ekipleri, yol yardımı çalışanları ve kötü havalarda çalışmak zorunda olan diğerleri için birçok türde gece çalışması için yüksek görünümlü bir ceket veya kaban zorunluluktur.

 

CERVA GORDON Reflektörlü Ceket: Gece çalışmaları için yüksek görünümlü ve reflektif ceket esneklik ve rahatlık için harika bir seçenektir.

 

Cerva EPPING NEW Reflektörlü İş Pantolonu: Yüksek görünümlü bir iş pantolonu sadece bacaklarınızı güvende ve hava şartlarından korumaz; ayrıca özellikle gece çalışmaları sırasında kalabalık bir şantiyede veya çalışma alanında daha fazla öne çıkmanıza yardımcı olurlar.

 

Vizwell L 150D Reflektörlü Oxford Yağmurluk: Yağmurlu hava koşulları için görünürlüğü yüksek bir yağmurluk giymek görünürlüğü artırmanın başka bir harika yoludur.

 

Daha fazla yüksek görünümlü iş kıyafetleri için ürün galerimizi ziyaret edebilirsiniz.