Diğer Haberler
KORUYUCU GÖZLÜKLERDE BUĞULANMAYI ÖNLEME
KORUYUCU GÖZLÜKLERDE BUĞULANMAYI ÖNLEME

Koruyucu gözlüklerde buğulanmayı önlemek, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği  için kritik öneme sahiptir. Açık görüş ve konfor, güvenlik gözlüklerinin uyumluluğu için kritik öneme sahiptir.

 

Göz yaralanmaları en çok inşaat ve imalatta görülür, bunu diğer mavi yakalı endüstriler izler. Bu göz yaralanmaları arasında koruyucu gözlük takmamak en önemli etkendir.

 

Yaralanmaları önlemede koruyucu gözlük takmanın önemi göz önüne alındığında, uyumu azaltan her şeye büyük dikkat gösterilmelidir.

 

Koruyucu gözlük buğulandığında görüşü bozar. Bu nedenle, işçiler bu sorunu kişisel koruyucu ekipmanı çıkararak ve göz yaralanması riskiyle çözme eğilimindedir.

 

Bu sorun, uygun havalandırmaya sahip olmayan her türlü koruyucu gözlük ve göz korumasında ortaya çıkabilir. Benzer şekilde, buğu önleyici kaplamalar veya buğu önleyici mendillerin kullanılmadığı durumlarda da oluşabilir.

 

Buğulanmanın nedeni

 

Koruyucu gözlüklerde buğulanma, lensler ortam hava sıcaklığından daha soğuk olduğunda meydana gelir ve bu da yoğuşmaya neden olur.

 

Güvenlik Gözlüğünde Buğulanmayı Önleme

 

Güvenlik gözlükleri, göz koruması, yüz siperlikleri ve diğer kişisel koruyucu ekipmanlar her zaman bir risk değerlendirmesine dayalı olarak belirli bir uygulamaya uygun olmalıdır. Ek olarak, buğulanma önleyici özellikler gerekliliği de bunun bir parçası olmalıdır.

 

İşçi eğitimi de kritik öneme sahiptir ve sis tehlikeleri, ısı stresi eğitimi ve alet kutusu görüşmelerinin bir parçası olarak ana hatlarıyla belirtilmelidir.

 

Kayışlar ve boyunluklar da sağlanmalıdır. Böylece bir mola sırasında koruyucu gözlük çıkarıldığında, aradan sonra işe dönerken geride bırakılmayacaktır.

 

Beta İSG İş Güvenliği

 

Kişisel Koruyucu Ekipman, temelde sizi çeşitli tehlikeli koşullara karşı koruyacak, giyebileceğiniz bir ürün yelpazesidir. Kişisel koruyucu ekipman önemlidir çünkü sizi sağlık ve güvenlik risklerine hazırlar ve bir kaza durumunda veya elementlere karşı size ekstra koruma sağlar.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, sizi çeşitli tehlikeli durumlara karşı korumaya yardımcı olan geniş bir kişisel koruyucu ekipman yelpazesine sahibiz, tam kişisel koruyucu ekipman koleksiyonumuzu görmek için buraya tıklayın.

 

Sunduğumuz bazı önemli kişisel koruyucu ekipmanlarımıza daha yakından bakmak için galerimize göz atın.