Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Ekipman Neden Önemlidir?
Kişisel Koruyucu Ekipman Neden Önemlidir?

Kişisel koruyucu ekipman, tehlike içeren bir ortamda çalışan herkes için kesinlikle gereklidir. "Tehlike" terimi, bir çalışma sahasının yakınında bir çalışana veya kişiye zarar verebilecek herhangi bir şeyi tanımlamak için yönetmelikte kullanılmaktadır. Birçok meslek, işyerinde kişisel koruyucu ekipman giyimini gerektirir.

 

Bir mutfaktan bir şantiyeye kadar herhangi bir yerde kişisel koruyucu ekipman kullanımını ihmal etmek, hem çalışan hem de işverenin itibarı için feci sonuçlara yol açabilir. Ayrıca, şantiyeyi endüstri kurallarının ihlali haline getirebilir ve bu da pahalı para cezaları ve lisans iptali ile sonuçlanabilir.

 

Kişisel koruyucu ekipman, özellikle işyerinde herhangi bir olay yaşamamış olan deneyimli işçiler için baş edilmesi gereken bir sıkıntı olarak görülse de, çalışanların bunu sahada giymeleri çok önemlidir. Aşağıda, kişisel koruyucu ekipmanların işyerinde neden önemli olduğunu detaylandıran birkaç neden listeledik.

 

Kanun ve Yönetmelik

 

Kişisel koruyucu ekipman kullanımına ilişkin yasalar İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. İşverenler işyerinde mesai yapan çalışanlara kişisel koruyucu ekipman sağlamadıklarından dolayı büyük cezalarla karşı karşıya kalabilir. Benzer şekilde, işçiler, makul ölçülerde, işi yürüten kişinin herhangi bir bilgi, eğitim veya talimatına uygun olarak ekipmanı giymelidir. Bunu yapmamanın cezası büyüktür.

 

Veri toplama

 

Kişisel koruyucu ekipmanın giyilmesi, temizlenmesi ve saklanması sinir bozucu olsa da, kişisel koruyucu ekipman ile çalışanlar tarafından kullanılması, çalışan yöntemleri ve davranışları hakkında veri toplama potansiyeli yaratır. Örneğin, yelek veya kask gibi kişisel koruyucu ekipmanlara GPS izleme ve taşınabilir kameralar takılabilir. Bu durumda, bir kaza olmasa bile, yöneticiler yine de işleri hakkında bilgi toplayabilirler.

 

Güvenlik ve Koruma

 

Kişisel koruyucu ekipman, bir tehlikenin kaynağını durdurmaz. Kişisel koruyucu ekipman aslında bir seviye 3 kontrol önlemidir. Seviye 3 kontrol önlemleri, insan davranışına ve denetimine dayanır ve kendi başlarına kullanıldığında, riskleri en aza indirmede en az etkili olma eğilimindedir. Buna rağmen, çalışma sırasında sahada bir kaza meydana gelmesi durumunda göz koruması, yüksek görünürlüklü giysiler, ayak koruması ve baş koruması hayat kurtarabilir.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi

 

Çalışan olarak ve işvereninizin itibarını korumak söz konusu olduğunda, güvende olmak her zaman üzgün olmaktan daha iyidir. İşyerinde çalışanları veya işyerine yakın kişileri etkileyebilecek potansiyel bir tehlike olduğunda kişisel koruyucu ekipman kullanmamak yasa dışıdır. Risk yönetimi, inşaat sektörünün önemli bir parçasıdır ve Beta İş Güvenliği Şirketi, ticaret sektöründeki riski en aza indirmek için gereken tüm kişisel koruyucu ekipmanlarını üretir ve tedarik eder. Tüm siparişler için bugün bizi arayın.

 

Paranın satın alabileceği en iyi kişisel koruyucu ekipmanı mı arıyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Beta İş Güvenliği Şirketi, inşaat sektöründe kullanılmak üzere eksiksiz bir kişisel koruyucu ekipman yelpazesine sahiptir.