Diğer Haberler
Hidrojen Sülfürden Korunma İçin İpuçları
Hidrojen Sülfürden Korunma İçin İpuçları

Çalışanları zararlı hidrojen sülfür (H2S) maruziyetinden korumak için kullanılabilecek çeşitli kişisel koruyucu ekipman türleri vardır. Tam olarak ne tür gerekli olduğu, ne kadar H2S gazının mevcut olduğu ve hangi seviyelerde olduğu dahil olmak üzere her bir çalışma sahasının koşullarına bağlı olacaktır. İlk savunma hattı, H2S'nin ne kadarının kaynağında elimine edilebileceğini belirlemek için test monitörleriyle kapsamlı bir değerlendirme yürüten nitelikli bir profesyoneli içermelidir. Bunu takiben, iş sağlığı ve güvenliği en iyi uygulamaları, işverenin kişisel koruyucu ekipman ile kontrol maruziyetlerini azaltmak için güvenli çalışma uygulamalarını uygulamasını ve sürdürmesini önerir.

 

Solunum Koruması

 

İşçiler doğrudan H2S'ye maruz kaldıklarında veya gazın bulunduğu bir sahanın yakınında çalışırken hangi kişisel koruyucu ekipmanın gerekli olduğu hayati önem taşır. Solunum maskeleri kullanıldığında, iş güvenliği ve sağlığı gerekliliklerini karşılayan bir solunum koruma programı olmalıdır. Bu program, uygun solunum cihazı seçimi, uygunluk testi, tıbbi değerlendirmeler ve eğitimi içermelidir. Tam solunum cihazı standartları, kalifiye bir güvenlik uzmanıyla tartışılmalıdır, ancak bu Soru-Cevap amacı için, solunum cihazının pozitif basınçlı, bağımsız bir solunum cihazı (SCBA ) olması gerektiği unutulmamalıdır .

 

Göz Koruması

 

Tam yüz maskesi kullanıyorsanız, göz koruması zaten ekipmanın bir parçasıdır. Kullandığınız solunum cihazı gözleri kapatmıyorsa, uzun süre maruz kalmak mide bulantısına, gözlerde yırtılmaya, baş ağrısına veya uyku kaybına neden olabileceğinden ek göz korumasına ihtiyaç duyulacaktır. 100 ppm veya üzerindeki maruziyetlerde "gaz gözü" ve solunum yolu tahrişine neden olan konjonktivit tehlikesi vardır. 100 ppm'nin üzerindeki maruziyetler, yaşam ve sağlık için anında tehlikeli olarak kabul edilir ve işverenlerin, tam yüz basınçlı, bağımsız solunum cihazı kullanımını yönlendirmeleri gerekecektir.

 

Yangına Dayanıklı Eldivenler ve İş Giysileri

 

Hidrojen sülfür yanıcıdır, bu nedenle bazı durumlarda koruyucu eldiven ve iş giysisi gerekir. Yine, bu ekstra koruma katmanına duyulan ihtiyaç, yapılan işe ve yapıldığı ortama bağlı olacaktır. Hava koşulları ve sıcaklıkların da etkisi olabilir ve güvenlik politikası bununla ilgili direktifler içermelidir. H2S bazı malzemeleri aşındırabilir, bu nedenle H2S'ye maruz kalan bir işçinin kullanımı için üretilen herhangi bir kişisel koruyucu ekipmanda kullanılan malzemelerin endüstri standartlarını ve tüm uyumluluk düzenlemelerini karşılaması gerekir. Her zaman olduğu gibi, kapalı alanlarda çalışırken havalandırma sürekli çalışmalıdır.

 

H2S ile kullanım için uygun kişisel koruyucu ekipman, tüm çalışanlar ve ayrıca çalışma sahasında gaza maruz kalabilecek tüm ziyaretçiler için eğitim ve öğretimin bir parçası olmalıdır. Bu eğitim, acil durum planlarını, güvenlik ekipmanının konumlarını, kurtarma tekniklerini ve kapalı bir alandan veya uzak bir konumdan (gerektiğinde) hızlı çıkış için bir güvenlik hattının konumunu, ilk yardımı ve ilk müdahale ekipleri için uygun kurtarma prosedürlerini içermelidir.

 

Kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için tıklayın.