Diğer Haberler
ÜRETİMDE KANSEROJENLER
ÜRETİMDE KANSEROJENLER

İmalat sanayisindeki işçiler, genellikle yetersiz kontrollerle birlikte işyerinde kanserojene maruz kalmanın bir sonucu olarak "bazı kanserlerin önemli ölçüde fazla insidansından" muzdariptir.

 

Kanserojen Maddeye Maruz Kalmayı En Aza İndirmek:

 

Bu, kontrol önlemlerinin en az tutarlı kullanımı, çalışanların yalnızca yüzde 7'sinin yeterince korunduğu UV maruziyetini ve %47'sinin yeterince korunduğu lehimlemeyi içeriyor.

 

Kanserojen maruziyetini en aza indirme stratejilerinin, dizel motor egzozları, yağ giderici olarak trikloretilen kullanımının azaltılması ve kaynak, lehimleme veya kaynaklama gibi görevler için havalandırma sistemlerinin ve solunum koruyucu ekipmanların daha sık kullanılmasının teşvik edilmesi dahil olmak üzere, karşılaşılan en yaygın kanserojenlere odaklanması gerektiğini belirtilmektedir.

 

Kontroller:

 

İlk beş kanserojen için kontrollere ilişkin özel bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

 

1- Dizel motor egzozu

 

Dizel seviyelerini izleyin, araçları daha güvenli motorlara sahip olanlar ile değiştirin, partikül filtreleri ve havalandırma sistemleri kullanın, ekipmanın bakımını düzenli olarak yapın ve emisyonlar etrafında harcanan süreyi en aza indirin.

 

2- Kaynak, lehimleme ve işleme (yapay UV, krom VI, kurşun, nikel ve diğer PAH'lar)

 

Ekranlar veya bölmeler kurun, uyarı işaretleri kullanın, koruyucu gözlükler ve yüz siperlikleri için filtre siperlikleri dahil kişisel koruyucu ekipman sağlayın ve koruyucu iş giysisi (eldiven ve uzun kollu) giyildiğinden emin olun.

 

Havadaki kirleticilere ve kanserojenlere maruz kalmanın önlenmesi, daha az tehlikeli bir kimyasalın kullanılmasını, izole kabinlerde çalışmayı, havalandırma sistemlerinin kurulmasını ve izole edilmiş her ikisinde de çalışırken hava sağlanması gereken uygun solunum koruması sağlamayı içerebilir.

 

3- Çevresel tütün dumanı

 

Kapalı işyerlerinde sigara içmek ülke genelinde yasaklanmıştır.

 

İşyerinde tütün dumanına maruz kalma, tüm işyerlerinde sigara içmenin yasaklanması durumunda en iyi şekilde kontrol edilir.

 

4- Güneş ultraviyole radyasyonu

 

UV kontrol önlemleri, gölgeli alanlarda çalışmayı, yansıtıcı yüzeyleri ortadan kaldırmayı veya azaltmayı, UV'nin en yüksek olduğu zamanlarda dışarıda geçirilen süreyi en aza indirmek için listelemeyi ve kişisel koruyucu ekipman kullanımını içerebilir.

 

5- Tahta tozu ve Formaldehit

 

Yerel egzoz havalandırması, basınçlı hava veya süpürme yerine vakumlu temizleme yöntemleri, tozlu işlemlerin izolasyonu, harici egzoz, ayrı kapalı çalışma alanları ve üstten filtrelenmiş hava beslemesi veya hava beslemeli maskelerin sağlanması önemlidir.

 

Kişisel koruyucu ekipman kataloğumuza göz atmak için tıklayın.