Diğer Haberler
MAKİNELERİ VE İŞÇİLERİ KORUMANIN 7 YOLU
MAKİNELERİ VE İŞÇİLERİ KORUMANIN 7 YOLU

İşyerinde kaza önleme, şirketlerin çalışanların vardiyalarını güvenli bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için politikalar benimsemesini sağlar. İnşaat sahalarının, üretim tesislerinin, imalat tesislerinin ve ağır makine kullanan diğerlerinin yılda 340 milyondan fazla yaralanmaya maruz kaldığına dair kanıtlara rağmen, makine koruma gereklilikleri gibi düzenlemelere her zaman uymamaktadır.

 

Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre, yılda 2,3 milyon işçi işle ilgili hastalık veya kaza geçiriyor. Bu nedenle, tehlikeli ekipman çevresinde çalışan veya görev yapan çalışanların insan güvenliğini artıran anlamlı güvenlik prosedürleri uygulamasını gerektiren şirketler, endüstri liderleri genellikle makine bakımı için aynı ipuçlarını keşfeder ve kişisel koruyucu ekipmanların zorunlu kılınması da işyerinde kazaların önlenmesini destekler.

 

1. Rutin Makine Bakımı Planlayın

 

Bakım yapmak için makine arızalanana veya duraklayana kadar bekleyen şirketler ek sorunlara neden olur. Reaktif bakım, üretkenliği bozduğu veya makineler yedeklenip en yüksek performansta çalışana kadar kapanmalara neden olduğu için bir kuruluşun kârlılığını olumsuz etkiler. Ekipmanı kırılma noktasına itmenin yanı sıra, genellikle reaktif bakım, bir aygıtın sürekli olarak düşük performans gösterdiği bir ortam yaratır.

 

Tedarik zincirinde gecikmelere neden olabilecek şekilde teknisyen çağırma veya parça sipariş etme maliyeti, zaten kötü olan bir durumu daha da kötüleştirir. Uzmanlar, reaktif bakımın maliyetinin proaktif politikalara göre 2-5 kat daha pahalı olduğunu belirlemektedir. Yol boyunca, işyeri araçlarının performansının azalması veya maksimumdan daha az olması giderek daha tehlikeli hale geliyor.

 

Düzenli makine bakımını zorunlu kılmayan kurumsal liderler, değerli çalışanların tehlikeye atıldığı bir iş yeri üretir. Kârları artırmak ve çalışanları işle ilgili gereksiz yaralanmalardan korumak sağduyulu olmalıdır.

 

2. Zorunlu İş Güvenliği Eğitimi

 

Ekipmanı çalıştırmadan önce yeni işe alınanların sıkı bir eğitimden geçmesini gerektiren bir güvenlik rejimi geliştirerek kazalar ve yaranlamalar azaltılabilir. En iyi uygulamalar tipik olarak bir eğitim bileşenini ve deneyimli bir profesyonelin gözetimini içerir. Güvenlik eğitimi yalnızca deneyimsiz bir çalışanın yaralanma olasılığını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bu süreç aynı zamanda ekipmanın nasıl doğru şekilde kullanılacağını da öğretir. Bu, pahalı aletlere veya makinelere zarar verme olasılıklarının daha düşük olduğu anlamına gelir.

 

3. Elektrik Güvenliği Protokollerinin İzlenmesini Gerektirin

 

İşle ilgili riskli kazalarla ilgili geleneksel görüş, genellikle elektrikle ilgili bilgi - ya da bilgi eksikliği - etrafında döner. Ancak cesaret kırıcı olabilecek şey, gevşek kabloların ve yıpranmış kabloların temaslı elektrik çarpmalarına neden olmasıdır. Arızalı kablolar kalıcı bir sağlık ve güvenlik tehlikesi olmaya devam etmektedir.

 

Bu nedenle, dikkatli bir rutin bakım planının bir parçası, kablolama kontrollerini içermelidir. Standart prosedürler genellikle, üzerine basılabilen veya darbeyi sürdürebilen kablolar üzerinde boru veya manşon kullanımı etrafında döner. Bununla birlikte, güvenlik liderleri nemi ve yüksek iletkenliğe sahip suyun güç kaynaklarından uzak tutulabileceği yolları da dikkate almalıdır.

 

4. Temizleme ve Bakım Düşmeleri, Hasarı ve Havadaki Parçacıkları En Aza İndirir

 

Temizliği bir işyeri değeri haline getiren kuruluşlar, ortamın ve ekipmanın önemli olduğu konusunda ince bir mesaj gönderir. Enkazdan arındırılmış bir alan aynı zamanda kayma, takılma ve sert darbeli düşmelerin sayısını da azaltır. Bu nedenle aşağıdaki tehlikelerle mücadele etmek son derece önemlidir:

 

  • Hasarlı Yürüyüş Yolları
  • Islak veya Tozlu Zeminler
  • Açık Kablolar
  • Merdivenlerde Biriken Enkaz
  • Gevşek veya Eksik Korkuluklar

 

Toz ve artıklar, akciğer fonksiyonlarının azalmasının yanı sıra çok çeşitli iç organ sorunları da dahil olmak üzere ciddi işyeri hastalıklarına da yol açar. Bu, karar vericilerin herkesin nefes alabilen maske gibi kişisel koruyucu ekipman kullanmasında ısrar etmeleri için iyi bir nedendir. Güvenli ekipmanı koruyan denetçiler açısından, aynı havadaki partiküller ayrıca makine bileşenlerini tıkar ve zarar verir. Makine üzerinde toz ve kalıntı birikmesi makineye zarar verebilir, daha az etkili hale getirebilir veya daha fazla çalışmaya zorlayarak aşırı ısınmaya ve diğer komplikasyonlara neden olabilir.

 

5. Olası Uzuv Kaybı Tehlikelerine Öncelik Verin

 

Özellikle kesme şerit testerelerini, rulo bükme makinelerini, baskı preslerini, konveyörleri ve kesme makinelerini inceleyen geniş kapsamlı ekipmanı kapsar. Şirketlerin ampütasyon gibi trajik yaralanmaları önleyebilmesinin bilgili yollarından biri Kilitleme/Etiketleme protokollerini kullanmaktır.

 

6: Güvenlik Stratejisini Uygulayın

 

Tehlikeli nesneler ve enerji daha etkin bir şekilde kontrol edilir. Şirket güvenlik liderleri, tipik olarak, bakım ve onarım yapılırken makinelerin kendisine giden gücün olmamasını sağlayan bir dizi prosedür oluşturur. Bu güvenlik protokolleri, yüksek voltajın teknisyenlerle temas etmesini ve makinelerin beklenmedik bir şekilde sarsılmasını veya yeniden başlatılmasını önler.

 

7. Tüm Çalışanların Uygun Kişisel Koruyucu Ekipman Giymesini Zorunlu Kılın

Kişisel koruyucu tek kullanımlık giysi ve ekipmanların önemi yadsınamaz. Bu güvenlik malzemeleri katmanları, zararlı maddelerin cilde temas etmesini engeller. Yüksek kaliteli ürünler ayrıca havadaki kalıntıların gözlere, kulaklara veya akciğerlere girmesini engeller. Uygun kişisel koruyucu ekipman ve iş giysilerine sahip olmak, makine ve ticari ekipmanı aşağıdaki şekillerde yöneten değerli çalışanlar için iş yeri güvenliğini de artırır.

 

Gözlerin Korunması: Koruyucu gözlük, çalışanları geçici veya kalıcı olarak kör eden havadaki partikülleri, döküntüleri ve kimyasal sıçramaları durdurur.

 

Nefes Alabilen Maskeler: Tek kullanımlık nefes alabilen maskeler, geniş kapsamlı sektörlerde hızla standart hale geliyor. Bu ucuz kişisel koruyucu ekipman öğeleri, kristal silika parçacıklarının, ahşap tozunun ve daha fazlasının akciğerlere girmesini engellerken mikropların yayılmasını önler.

 

Baş Koruması: Baretler, aksi takdirde travmatik beyin hasarına neden olabilecek etkiyi en aza indirir. Sert darbe riski taşımayan alanlarda davlumbaz ve tek parça tulumlar kişinin kafasına toz birikmesini engeller. Şapkalar ayrıca saçların hareketli parçalara takılmasını da önleyebilir.

 

Tulumlar: Zorunlu tulumlar, tehlikeli maddelerin çalışanlarla cilt temasını önlemenin en iyi yollarından biridir. Ancak hareketli parçaları olan ticari alet ve makineleri kullanırken, uygun kişisel koruyucu ekipman ve tek kullanımlık giysiler seçmek çok önemlidir. Gevşek kollar ve kötü tasarlanmış koruyucu giysiler, önemli bir yaralanmaya veya uzuv kaybına neden olarak takılabilir.

 

İşyerinde kaza önlemeyi standartlarının bir parçası haline getirmeye kararlı kuruluşlara, en iyi şekilde, eksiksiz bir kişisel koruyucu giysi ve ekipman envanterine sahip olmak en iyi şekilde hizmet eder. Ürünlerin kol veya bacak kaplamalarının makinelere yakalanma riskini azaltırken serbest dolaşıma izin vermesi çok önemlidir.

 

Ürünlerimize göz atmak için galerimize tıklayın.