Diğer Haberler
İnşaat işçileri için baş/kafa koruması seçerken bu nitelikleri göz önünde bulundurun
İnşaat işçileri için baş/kafa koruması seçerken bu nitelikleri göz önünde bulundurun

Şantiyelerde, kapalı alanlarda ve diğer potansiyel olarak tehlikeli ortamlarda çalışırken kask ve baretler mutlak bir zorunluluktur. Çalışanları düşen veya hareket eden nesnelerden, düşmelerden, çarpışmalardan ve aşırı ısıdan korurlar. Tüm baş veya kafa koruyucular eşit üretilmez ve bazı boyutlar, stiller ve özellikler belirli durumlarda diğerlerinden daha iyi çalışır. Sizin ve ekibiniz için kafa korumasını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç özelliği burada bulabilirsiniz.

 

Kask ve baret

 

Vermeniz gereken ilk karar kask ve baret arasında olacaktır.

 

Baretler genellikle fiberglas veya plastikten yapılır ve işçinin başının üzerinden geçer. Onları düşen nesnelere ve diğer enkaz biçimlerine karşı korumak için tasarlanmıştır.

 

Baretler genellikle çene kayışlarıyla birlikte gelmez, bu nedenle kişi eğilirse, düşerse veya kuvvetli rüzgarlarla karşılaşırsa şapka potansiyel olarak düşebilir. Genellikle işçiler yerine yöneticiler ve şantiyeyi denetleyenler tarafından giyilirler.

 

Bir kask, kişinin kafasının daha fazlasını kaplar. Çene kayışı ile birlikte gelir, böylece iş günü boyunca düşmez. Kişiler, kasklarını kaybetme endişesi olmadan eğilebilir, nesneleri hareket ettirebilir ve işlerine devam edebilirler. Bu, daha güvenilir kafa koruması için kaskın kişinin kafasına güvenli bir şekilde sabitlenmesini sağlar.

 

Ekibiniz işteyken baret ve kask arasındaki farkı ayırt edebilmelidir. Çalışanlarınızın uzun süreler boyunca tehlikeli bir yerde kalmaları gerekiyorsa, genellikle baret kullanmaktansa kask takmak daha iyidir. Ayrıca, tırmanma veya ters pozisyon gerektiren işler için bir kask iyi bir şekilde kullanılabilir.

 

Otomatik serbest bırakma ve serbest bırakmayan çene kayışı

 

Kasklarda iki farklı çene kayışı bulunur: otomatik serbest bırakma (ayrılabilir) kayışlar ve serbest bırakmayan kayışlar. Her ikisi de artıları ve eksileri ile birlikte gelir.

 

Otomatik serbest bırakma kayışı, çalışanların düşmeleri durumunda boğulmamalarını sağlamak için kullanılır. Boyun çevresinde basınç oluştuğunda, kayış otomatik olarak gevşer, böylece kişi kurtarılana kadar kolayca nefes alabilir. Serbest bırakma kayışı olmadan çalışanlar havada asılı kalırken oksijen kaybedebilir. Bu nedenle birçok ekip, yüksek yüzeylerde çalışırken serbest bırakma kayışlı kasklar kullanır.

 

Serbest bırakmayan kayışlar, iş günü boyunca veya çalışan bunları manuel olarak serbest bırakana kadar takılı kalacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, çalışanlara işte hareket ederken daha fazla gönül rahatlığı sağlar. Genellikle işçilerin zemin seviyesinde kaldığı düşme tehlikesi olan alanlarda kullanılırlar.

 

Uyum ve konfor

 

Çalışanlarınız farklı şekil ve boyutlarda gelir ve güvenlik donanımınız da öyle olmalıdır. Sorun şu ki, çoğu kask ve baret tek bedendir. Düzgün oturmasını sağlamak için çalışanlarınızın süspansiyonu ve çene kayışını ayarlaması gerekecektir. Bu, vücut ölçülerinden bağımsız olarak kaskı kişinin kafasına sabitlemenin en iyi yoludur.

 

Kaskın içindeki ayarlanabilir kayış (süspansiyon), başlarının çevresine uymalıdır. Doğru ayar, hem konfor hem de korumaya yardımcı olur. Çalışanlarınıza vardiyalarına başlamadan önce kayışı ayarlamaları için zaman tanıyın. Kask, eğilirken, etrafta dolaşırken ve ekipmanı tutarken yerinde kalmalıdır. Gözlükler, solunum cihazları ve yüz maskeleri dahil olmak üzere ek güvenlik ekipmanları için yer bırakın.

 

Aşırı ısı

 

Kafanıza bir kask takmak soğutma hava akışını kısıtlayabilir. Bazı kasklar, üstte veya yanlarda havalandırmalı açıklıklarla gelir. Havalandırma delikleri, havanın kaskın içinden geçmesine izin verir, bu da terin daha kolay buharlaşmasına yardımcı olur. Bu, kafa üzerinde bir soğutma etkisi yaratır. Güvenlikten ödün vermeden sizi ve ekibinizi serin tutmak için çıkarılabilir soğutma pedleri mevcuttur.

 

Aşırı vücut ısısı, kaçınmaya çalıştığınız tehlikeler kadar tehlikeli olabilen yorgunluğa, baş dönmesine ve nefes darlığına neden olabilir. Tüm bu ekstra ter, işte görmeyi zorlaştırabilir.

 

Aşırı sıcaklıklarda veya yetersiz havalandırmalı ortamlarda çalışırken havalandırmalı baretler arayın. Endişelenmeniz gereken sadece açık hava değil. Menholler, bodrumlar ve diğer ulaşılması zor alanlar dahil olmak üzere kapalı alanlar bir anda ısınabilir.

 

Ayrıca tam ağızlı kaskları ve baretleri de göz önünde bulundurun. Bunlar, güneş, parlama, yağmur ve düşen döküntüler gibi unsurlara karşı boyun ve kulaklara ekstra koruma sağlayacaktır.

 

Görünürlük

 

Kasklar ve baretler sahada görünürlüğü artırmanıza yardımcı olabilir. Genellikle sarı, yeşil ve turuncu gibi parlak neon renklerde gelirler ve bazılarının yanlarında ışığı yakalamak için yansıtıcı malzeme seçeneği vardır. Bu, gece, trafiğin yakınında veya yetersiz aydınlatılmış alanlarda çalışırken ekibinizin sahada öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Çalışanlarınız görevlerini yerine getirirken birbirlerini görebilmelidir. Karanlıkta çalışırken siyah ve diğer koyu renklerden kaçının.

 

Endüstri Özellikleri

Özel sektörünüz için en iyi uygulamaları düşünün. Bazı işler ve meslekler, çoğumuzun asla dikkate almayı düşünmeyeceği risklerle birlikte gelir. Örneğin, elektrikçiler elektrik çarpmasına neden olabileceğinden havalandırmalı kask takmamalıdır. Özel endüstri standartları kaskın içinde basılmıştır ve ayrıca üretici literatüründen de edinilebilir.

 

Güvenlik donanımına yatırım yapmadan önce, sizin ve ekibinizin işte karşı karşıya kaldığı riskler hakkında üretici veya perakendeci ile konuşun. İhtiyaçlarınızı karşılayan bir kask veya baret bulmanıza yardımcı olabilmeleri gerekir. Sektörünüzde güçlü bir itibara sahip olduklarından emin olmak için üreticiyi veya perakendeciyi araştırın. Alt standart ekipman satın almaktan kaçınmak için yorumları okuyun.

 

Çalışanlarınızın sağlığını ve güvenliğini korumaktan daha önemli bir şey olamaz. Yanlış kask veya kayış, ömür boyu acı ve pişmanlık yaşamanıza neden olabilir. Doğru kafa korumasını ararken bu ipuçlarını aklınızda bulundurun.

 

Çalışanlarınız için gerekli tüm kafa koruması ve daha fazlası için ürün galerimize göz atın.