Diğer Haberler
Yüz Koruyucu Siperlik Takmanın Önemi
Yüz Koruyucu Siperlik Takmanın Önemi

Herhangi bir işin yoğunluğundan bağımsız, düzenli olarak koruyucu gözlük veya göz koruması takan bir çalışan mısınız? Bu harika olsa da, gerçek şu ki hala bir şeyi doğru yapmıyorsunuz ve bu, şu soruyu ortaya çıkarıyor: Göz koruması kullanırken neden bir yüz koruyucu siperlik takmayı düşünmelisiniz? İşte yüz koruyucu siperlik takmanın önemli olmasının nedenlerinden bazıları:

 

Sadece Gözlerinizi Korumakla Kalmazsınız Yüzünüz De Olası Tehlikelerden Korunur

 

Yüzünüzün tamamı düşünüldüğünde yüz koruyucu siperlik ihtiyacı ortaya çıkıyor.  Gözlükler sadece gözlerinizi korumaya yarar. Öte yandan, bir yüz koruyucu siperlik yüzünüzün diğer özelliklerini de koruyacaktır. Örneğin, burnunuzun korunması, gözlerinizin korunması kadar önemlidir.

 

İşin aslı, ortalama bir işçinin uğraşması gereken sayısız tehlike vardır. Uçan enkazdan yoğun ısıya ve radyasyona kadar, mücadele edilmesi gereken birkaç tehlike vardır. Bunu akılda tutarak, koruma ve kapsama gerektiren tek şey gözleriniz değildir.

 

Ek Koruma Katmanı

 

Yüz koruyucu siperliklerinin göz koruma ekipmanı ve gözlüklere alternatif olması gerektiği algısına sahip misiniz? Cevabınız evet ise kesinlikle yanılıyorsunuz. Göz hasarı, çalışanların maruz kaldığı en yaygın yüz hasarı şeklidir. Bu nedenle, koruyucu gözlük kullanımına ek olarak, ikincil koruma cihazı olarak yüz koruyucu siperlikleri kullanmanız tavsiye edilir. Bu, değerli gözlerinizin onarılamaz hasarlardan korunmasını sağlayacaktır.

 

Baretinizi Kullanın

 

Baret siperliklerinin de bu konuda harika bir şekilde kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Baret siperlik kullanımı sadece başınızın korunmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yüzünüzün de korunmasını sağlar. Hepsini bir perspektiften ele aldığınızda, çifte koruma sağladığını söylemeliyiz.

 

Her şeyi göz önünde bulundurarak, gerçek şu ki, işçiler tarafından kullanılabilecek çok sayıda yüz koruma seçeneği var. İşçilerin bu seçenekleri mümkün olan en iyi şekilde kullanmaları ve bunlardan mümkün olan maksimum faydayı elde etmeleri gerekir. Aradığınız şey ne olursa olsun Beta İş Güvenliği şirketi ihtiyaç duyabileceğiniz her olası koruyucu ekipmana sahiptir!

 

Bir diğer özellik ise, yüz koruyucu siperlik, gözleri ve yüzü koruyan hatasız plastik kapı bekçileridir, takması daha kolaydır ve bir grup uzman, yüz siperlerinin COVID-19'a karşı giderek daha kabul edilebilir ve aşamalı olarak başarılı bir engel olarak maskelerin yerini alabileceğini belirtiyor. Yüz koruyucu siperlikleri, solunum damlacıklarının kullanıcıdan diğerlerine yayılmasını durdurmada faydalıdır. Siperlikle temas eden damlacıklar, kalkanın üzerinde hem enine hem de dikey olarak geniş bir alana hızla yayılır, ancak burun altında kayar gibi görünen yüz maskelerinin aksine, damlacık konsantrasyonu küçülür.

 

Bu nedenle yüz koruyucu siperlikleri, klinisyenler ve en önde gelen sağlık çalışanları tarafından bulaşıcı vücut sıvılarına ve aerosollere karşı korunmak için kullanılan ilk direnç hattı olan kişisel koruyucu donanım (KKD) olarak kabul edilebilir. UVA-görünür-IR spektrumundaki mükemmel optik şeffaflıkları ve mekanik özellikleri nedeniyle, yüz koruyucular esas olarak polikarbonat malzeme kullanılarak üretilir.

 

Bu makalenin amacı, aynı alanda çalışan araştırmacıların, mühendislerin veya diğer çalışanların yanı sıra sağlık ve endüstri personelinin biyoaerosollere karşı yüz koruyucu siperlik kullanımı ve kişisel güvenlik ihtiyacı hakkında ayrıntılı bir analiz sağlamaktır. İncelemeler, yüz siperinin arka planına odaklanıyor, seçim, tasarımı ve yapısı, uygulamaları, avantajları ve dezavantajları konusunda yardım sağlıyor.

 

Yüz koruyucu siperlik ihtiyacınız için bizimle iletişime geçin. Türkiye’nin en kaliteli ürünlerini Beta İş Güvenliği ile deneyimleyin.