Diğer Haberler
YOL KENARINDA ÇALIŞIRKEN ÖNCE GÜVENLİK
YOL KENARINDA ÇALIŞIRKEN ÖNCE GÜVENLİK

İster temel bakım işleri yapın ya da yeni yol düzenleri oluşturuyor olun, yol kenarında çalışmak tehlikeli bir iştir.

 

Büyük ekipman ve makine parçalarının kullanıldığı ve yollar tamamen kapatılmadığı takdirde hareketli araç trafiğiyle karşı karşıya kalındığı için bu iş, yol kenarındaki çalışmalar için çeşitli risk değerlendirmeleri ve tüm çalışanların her zaman tetikte olmasını gerektirir.

 

Tüm yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için yol ve otoyol bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bununla birlikte, yol kenarı çalışmak için tehlikeli bir yer olabilir, geceleri ışık azaldığında ve karanlık çöktüğünde daha tehlikeli ve güvensiz hale gelebilir.

 

Yollar daha az meşgul olduğu için yol çalışmaları genellikle geceleri yapılır. Ancak geceleri görmeniz kaçınılmaz olarak daha zordur ve bazı durumlarda çok geç olana kadar görülmezsiniz.

 

KKD'nin gerekli bir zorunluluk haline geldiği yer burasıdır.

 

Görünürlüğü yüksek iş kıyafetleri, iş pantolonu, tulum, iş ayakkabısı, mont, eldiven vb. öğeleri içerebilir. İdeal olarak, bu kişisel koruyucu ekipman parçaları tüm hava ve çalışma koşullarına uygun olmalıdır.

 

TEHLİKELİ BİR ORTAMDA ÇALIŞMAK

 

Çeşitli önleyici güvenlik önlemleri alarak yol çalışanlarını zarardan korumak yasal bir zorunluluktur. Bu tür önlemler, uygun KKD, trafik kontrol sinyalleri, ek aydınlatma ve daha fazlasını sağlamayı içerebilir.

 

Gece çalışmanın ana tehlikelerinden biri, düşük görüş mesafesidir, yani çalışanları görmek daha zordur, bu da ne yazık ki kazaları ve çarpışmaları daha olası hale getirir.

 

Çalışanları bu tür tehlikelerden korumak için doğru KKD'ye sahip olmak hayati önem taşır ve çevrelerindeki insanların ve onlara yaklaşan sürücülerin onları her zaman net bir şekilde görebilmelerini sağlar.

 

Uygun KKD türleri

 

 

İŞ GİYSİSİ

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, sunduğu yüksek kaliteli iş kıyafetleri ürünlerinin kalitesiyle tanınan ünlü firmadır. İş kıyafetleri, yol kenarında çalışanlar için hızla bir zorunluluk haline gelmiştir.

 

Pantolon, dizlik cepli yüksek görünürlüklü parçalar, tasarımında da çağdaş olan gelişmiş bir iş pantolonu olmalıdır. İşe devam edebilmeniz için büyük esneklik ve işlevsellik sunan bu pantolonların bacaklarının arkasında daha fazla görünürlük için yansıtıcı şeritler de bulunmalıdır.

 

YOL GÜVENLİĞİ KONTROL LİSTİNİZ

 

Otoyol KKD düzenlemeleri şunları belirtir:

 

  • Yol kenarında çalışması gereken güvenlik sistemlerini yerinde değerlendirmek için uygun risk değerlendirmeleri yapmalısınız.
  • Tüm araçlar ve ekipmanlar bakımlı ve uygun bir standartta olmalıdır.
  • Tüm yol kenarı çalışanları eğitilmeli ve tüm güvenlik prosedürleri ve en son protokoller konusunda tamamen güncel olmalıdır.
  • Yüksek görünürlüklü iş kıyafetleri, otoyol KKD yönetmeliklerine uygun olarak sağlanmalıdır.

 

YOL KENARINDA ÇALIŞMA İÇİN KKD MALZEMELERİ

 

 

Tüm çalışanlara uygun KKD sağlanmalı ve tam olarak uymalıdır. Ayrıca tüm çalışanlar, bu teslim edilmeden önce KKD'nin doğru kullanımı konusunda eğitilmelidir.

 

Uygun KKD, trafik yönetimi ve sağlık ve güvenlik yönergelerinin izlenmesi yoluyla, işçiler ve yol kullanıcıları her zaman güvende, görünür durumda ve zarar görmeden tutulabilir.

 

Tüm yol kenarı projeleri ve bakım çalışmaları için yerel belediye meclisleri, sağlık ve güvenlik yetkilileri ve diğer tüm destekleyici düzenleyici kurumlar/yetkililerle birlikte çalıştığınızdan emin olmanız da önemlidir. Tüm risk değerlendirmelerini planlamanıza ve devam eden değerlendirmelerinize ve kontrollerinize dahil edin.

 

İhtiyacınız olan kişisel koruyucu donanıma sahip olmak için galerimizi ziyaret edin.