Diğer Haberler
İş Kıyafeti Yıkama Tavsiyesi
İş Kıyafeti Yıkama Tavsiyesi

Standardı karşılamak ve ürünün ömrünü uzatmak için temiz tutun iş kıyafetlerinizi temiz tutun.

 

İş kıyafetiniz ve KKD giysilerinizin güvenli olması ve standardı karşılaması için her zaman temiz olması gerekir. Kirle kaplı giysiler görünürlüğü ve diğer özellikleri önemli ölçüde azaltır ve bu nedenle sizi tehlikeye sokabilir. Toz ve kir elyafları aşındırarak tahrip edebileceğinden, sık sık yıkamak da malzemelerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.

 

Ürünün daha uzun hizmet ömrü hem mali durumunuz hem de çevre için iyidir. Aleve dayanıklılık özelliklerine sahip kumaşlardan yapılmış koruyucu giysideki alev ve ısı koruması yıkanamaz veya yıpranamaz. Aslında düzenli yıkama, giysilerin koruyucu özelliklerini tehlikeye atacak herhangi bir kir veya yanıcı parçacıklar içermemesini sağlar.

 

Çamaşır makinesi

  • Giysinin bakım etiketindeki yıkama talimatlarını okuyun ve bunlara uyun.
  • Kumaşın zarar görmesini önlemek için çamaşır makinesine koymadan önce tüm fermuarları, düğmeleri, cırt cırt bantları vb. kapattığınızdan ve giysiyi ters çevirdiğinizden emin olun.
  • Yansıtıcı detayları olan (yansıtıcı şeritler vb.) giysileri yıkarken, kıyafetleri daima ters yüz ederek yıkamalısınız. Herhangi bir yansıtıcı malzemenin yansıtıcılığı, giysiler ters çevrilmeden her yıkandığında azalacaktır. Malzemenin alev geciktirici, görünürlük veya yansıtma özelliklerine verilen hasarın çıplak gözle görülemeyebileceğini unutmayın.
  • Yıkama döngülerinin sayısını azaltmak için çamaşır makinesini doldurun.

 

Deterjanlar

  • Cildinizin tahriş olmasını önlemek için çevreye ve cildinize dost organik deterjan kullanın.
  • Yünlü giysiler için özel deterjan kullanın.
  • Çevreyi ve kumaşları korumak ve giysilerinizde deterjan topaklarını önlemek için gereğinden fazla deterjan kullanmayın.
  • Kumaşın performansını düşürebileceği ve her zaman etikette yer almayan birçok tehlikeli kimyasal içerebileceği için yumuşatıcı kullanmayın.
  • KKD giysilerini yıkarken yumuşatıcı ve sabun bazlı deterjanlardan her zaman kaçınılmalıdır, çünkü bunlar kumaşların özelliklerini bozabilecek sabundan veya kimyasallardan izler bırakırlar.

 

Sıcaklık ve kurutma

Giysiler çok az kirliyse, enerji tasarrufu sağlamak ve kumaşları korumak için daha düşük sıcaklıklar kullanın. 60 derece yerine 40 derecede yıkamak neredeyse %50 enerji tasarrufu sağlar.

 

Kurutma

  • Mümkün olduğu ölçüde dışarıda açık havada veya kurutma rafında kurutun. Bununla birlikte, bazı giysilerin özelliklerini korumak için yüksek sıcaklıkta kurutulması gerekir - etiketi dikkatlice okuyun.
  • Kurutucu kullanırken enerji tasarrufu yapmak, çekmeyi önlemek ve kumaşları korumak için gereğinden yüksek sıcaklık kullanmayın.
  • Çamaşırları yıkadıktan sonra çamaşır makinesinde bırakmayın, kırışmalarını önlemek için hemen bir kurutma rafına asın.

 

Malzemeler

  • Kumaşları, yansıtıcı bantları ve baskıları korumak için, giysileri yıkamadan önce ters çevirin. Yün, kendini temiz tutabilen doğal bir üründür; pamuk veya insan yapımı malzemeler kadar sık ​​yıkanmasına gerek yoktur.
  • Yağmurluk yıkarken giysinin bakım talimatlarına özellikle dikkatle uyulmalıdır. Bazı yağmurluklarda yıkama ve kurutma döngüleri sırasında zarar görebilecek sızdırmaz bantlar bulunur ve diğer yağmurluk giysilerinin suya dayanıklılığını yenilemek için  kurutma makinesinde kurutulması veya ütülenmesi gerekir.

 

Sertifikalı ve sertifikasız giysileri asla karıştırmayın

Sertifikalı giysilerle sertifikalı olmayan giysileri asla aynı yıkamada karıştırmamalısınız çünkü sertifikalı olmayan giysiler, sertifikalı giysilere zarar verecek renk ve/veya kimyasalları akıtabilir.

 

Hasarlı giysiler

Giysi kimyasallara veya ısıya/aleve maruz kalmışsa, kumaşın hasar görmediğinden emin olmak için dikkatlice incelenmelidir. Onaylı bir giysinin onarılması gerekiyorsa, yalnızca onaylı malzemeler ve kumaşlar kullanmalısınız.

 

İş kıyafetlerimize göz atmak için tıklayın.