Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Donanım Sektörü
Kişisel Koruyucu Donanım Sektörü

Zamanının en düzenleyici odaklı alanlarından biri olan küresel kişisel koruyucu ekipman (KKD) endüstrisi, yalnızca son yıllarda daha fazla önem kazanmaya hizmet etti. Sanayileşmenin artan hızıyla birlikte, kişisel koruyucu ekipman şirketlerin, işçiler için optimum güvenliği sağlamak amacıyla benzersiz koruyucu giysiler tasarlamaya odaklandığı üretim prosedürleri ve protokollerinin sayısı birkaç orantıda artmıştır.

 

Bununla birlikte, son birkaç ay, KKD endüstrisi dinamiklerinde dramatik bir dönüşe tanık oldu; COVID-19. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan bu virüs, ülke çapındaki karantinalar ve sosyal mesafeye uyma zorunluluğu nedeniyle tüm dünyayı durma noktasına getirdi. Ancak bu kritik senaryonun ortasında, ön saflardaki çalışanları ve sağlık personelini korumak için KKD'ye olan talep muazzam bir şekilde arttı. NBR lateks eldivenlere ve benzeri KKD'ye olan talep muazzam bir artış gösterdiğinden, sadece sağlık sektörü değil, polimer endüstrisi de pandemiden yararlandı.

 

Yakın tarihli bir kişisel koruyucu ekipman pazar analizi raporuna göre, KKD bugün olduğu gibi işyerinde meydana gelen ciddi yaralanmalara karşı sağlam bir savunma hattının göstergesidir. Bununla birlikte, güvenlik standartlarını korumak için bu ekipmanın güvenilirlik faktörünün sorgulanmadan kalması önemlidir. Artan teknolojik gelişmelere bağlı olarak, kişisel koruyucu ekipman şirketleri, hafiflik ve maliyet yönlerini dikkate almanın yanı sıra akıllı ve bağlantılı ekipmanların entegrasyonunu da denemektedirler.

 

Kişisel koruyucu ekipman şirketlerinin artan proaktifliğini gösteren bir örneği aktarırken, Beta İş Güvenliği şirketinden bahsetmek ihtiyatlı olur. Güvenlik ürünleri üreticisi ve dağıtıcısı firma, yakın zamanda, kişisel koruyucu ekipman tedarik etmek ve yıllık bazda şirketin KKD pazarı görünümü, çalışanların yalnızca maksimum koruma sağlamakla kalmayıp aynı zamanda şantiyede optimum üretkenlik seviyesini koruyan ürünlere yönelik artan talebi etrafında dönmektedir.

 

Aşağıda, kişisel koruyucu ekipman endüstrisinin büyüme kapsamını körükleyen sayısız uygulamaya yönelik eğilimin derinlemesine analizi yer almaktadır:

 

KKD Pazar trendleri | Petrol ve Gaz endüstrisi

Petrol ve gaz sektöründe önde gelen profesyoneller, uzun zamandan beri çok sayıda ölümcül kimyasal tehlikenin alıcıları olmuştur. Deliciler ve zincir eller, koruma yönergeleri sistemlerinin başlığı altına girer ve koruyucu giyilebilir cihazlardan sorumluyken, alet elleri ve diğer yüklenicilerin de yasal olarak işyeri tehlikelerinden korunması gerekir. Bu faktöre bağlı olarak, petrol ve gaz sektörüne ilişkin kişisel koruyucu ekipman sektör dinamikleri son birkaç yılda oldukça değişim göstermektedir.

 

Kişisel koruyucu ekipman şirketlerinin çoğu yerde, petrol kuyusu konumlarında kullanılmak üzere aleve dayanıklı giysiler, baretler, çelik burunlu çizmeler ve güvenlik gözlükleri ürettiği bilinmektedir. Bununla birlikte, hidrojen sülfür gazı izleme sistemi, açık deniz sondajı KKD güvenlik programında yapılan en son eklemelerden biridir. Bu ekipman, çalışma ortamındaki tehlikeli hidrojen sülfür gazı seviyesini izlemek ve tespit etmek için tüm çalışanlar tarafından giyilir.

 

KKD Pazar trendleri | İnşaat sektörü

Sürekli genişleyen inşaat sektörü, kişisel koruyucu ekipman pazarının tartışmasız en karlı uygulama sektörlerinden biridir. Özellikle gelişmekte olan APAC ekonomilerinde KKD endüstrisi eğilimleri, büyüyen inşaat sektörü nedeniyle tamamen dinamik bir değişim yaşıyor.

 

Kişisel koruyucu ekipman şirketleri artık baretler, güvenlik botları, koruyucu tulumlar, gözlük koruması ve yüz siperleri gibi gelişmiş KKD'leri üretmeye çalışıyor. Çoğu kısım için, yüz siperleri, hava temizleyici solunum cihazları ve koruyucu tulumların aksine yüksek görünürlüklü giysiler, baretler ve güvenlik ayakkabılarının daha fazla talep oluşturduğu gözlemlenmiştir. Gerçekten de, Çin gibi bölgelerdeki sağlam inşaat sektörü büyüme beklentileriyle desteklenen güvenlik ayakkabıları, APAC bölgesinde oldukça kazançlı bir pazar buldu.

 

KKD Pazar trendleri | İlaç endüstrisi

İlaç sektörü, dünya ekonomisine büyük katkı sağlayan, dinamik olarak en gelişmiş sektörlerden biridir. İlaç şirketlerinde çalışanlar, sürekli olarak zararlı kimyasal maddeler ve ilaçlarla uğraşmak zorunda kaldıkları için hayati tehlike arz eden risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu, özellikle hastalıkları tedavi etmede oldukça etkili olan, ancak sağlık uzmanları, eczacılar, hemşireler ve bunlarla uğraşan üreticiler için tehlikeli bir sağlık riski oluşturacak kadar toksik olan sitotoksik ilaçlar söz konusu olduğunda geçerlidir.

 

KKD Pazar trendleri | Üretim endüstrisi

İmalat sektöründeki operasyonların kapsamının tanıtılmasına gerek yoktur, endüstri, kişisel koruyucu ekipmanların yoğun şekilde kullanılmasını gerektiren en kritik iş alanlarından biridir. İmalat sektörünün kaynak ve metal imalatı için birkaç birincil ve yardımcı süreci içerdiği göz önüne alındığında, işçiler genellikle iş profiline göre baretlerden yüz siperlerine ve kaynak kasklarından koruyucu gözlüklere geçmeleri gereken bir ortama maruz kalmaktadır.

 

KKD Pazar trendleri | Sağlık Endüstrisi

Son birkaç ay, sağlık alanından KKD talebinde ani bir artışa tanık oldu. Çok korkulan COVID-19, başlangıcından bu yana, küresel tıp sektörünü büyük ölçüde bozdu. Virüsün yayılma şekli göz önüne alındığında, koruyucu maskeler, eldivenler, önlükler ve daha fazlasına yönelik talep, yalnızca sağlık kuruluşlarında değil, aynı zamanda genel halkta da artan bir talebe tanık oldu. Gerçekten de, bu KKD'lerin gereksinimi, talebin arzdan çok daha fazla olduğu noktaya yükseldi.

 

Buna uygun olarak, genellikle KKD üretimine dahil olmayan büyük şirketler, talep arz açığını ele almayı üstlendiler. Çok sayıda firma, sağlık personeli, bakkal teslimat çalışanları, gıda dağıtım görevlileri ve daha fazlası gibi ön saflardaki çalışanlara yardımcı olmak için düzenli üretim hatlarını çok büyük ölçekte maske ve eldiven üretimine dönüştürdü. Her saat artan pozitif COVID-19 vakalarının sayısıyla, KKD endüstrisinin 2020'de kârının büyük bir yüzdesini yalnızca sağlık sektöründen elde etti.

 

Kendi içinde her şeyi kapsayan bir terminoloji olan kişisel koruyucu ekipman, askerler ve itfaiyeciler tarafından giyilenlerden kimyagerlere ve polis memurlarına kadar hemen hemen her güvenlik ekipmanını kapsar. Değişen çalışma ortamına proaktif yanıt, genel üretkenlik faktörünü artırmaya hizmet eden güvenlik ekipmanlarının ve koruyucu giyilebilir cihazların asimilasyonuna yol açtı ve böylece kişisel koruyucu ekipman pazarına önemli bir ivme kazandırdı.

 

KKD endüstrisinin sayısız son kullanım segmenti arasında inşaat, imalat, gıda, ilaç ve petrol ve gaz sektörleri dahil olmak üzere birincil olanlar küresel ekonominin bel kemiğini oluşturur. Açıkça söylemek gerekirse, ekonomik ilerlemeyi ve istikrarlı istihdamı sağlamak için bu işletmelerin belirlenmiş düzenleyici normlara uyması esastır. Kişisel koruyucu ekipman pazar analizine göre, bu endüstrinin dünya genelinde güçlü bir dayanak oluşturacağı tahmin ediliyor.

 

Şirketinizin ihtiyaçlarını karşılayacak KKD’lara göz atmak için ürünlerimize göz atın.