Diğer Haberler
Güvenlik: Kişisel Koruyucu Donanımın (KKD) Seçimi, Kullanımı ve Bakımı
Güvenlik: Kişisel Koruyucu Donanımın (KKD) Seçimi, Kullanımı ve Bakımı

Güvenlik: Kişisel Koruyucu Donanımın (KKD) Seçimi, Kullanımı ve Bakımı

Etkili bir KKD programı, doğru ekipmanın seçilmesini ve bakımını, kapsamlı çalışan eğitimini ve programı zaman içinde değerlendirmek ve geliştirmek için bir izleme programını içerir.

 

Green Bay Packers'ın büyük futbol koçu Vince Lombardi, sürekli olarak "temellere" odaklanmanın ve uygulamanın önemini vurguladı. 1961'de Antrenör Lombardi, 36 yetenekli sporcunun önünde sezon öncesi eğitim kampını beş kelimeyle açtı: "Beyler, bu bir futbol." Bu basit beş kelimeyle Koç, ekibinin temel bilgilerle başlayacağı ve tüm temelleri uyguladıklarından emin olacağı konusundaki fikrini iletti. O sezon Packers, 11-3'lük bir rekor, Batı Konferansı'nda birincilik ve NFL Şampiyonası Oyununda 37-0'lık bir zafer elde etti.

 

Temel Bilgilere Geri Dönmek

Temel bilgilere geri dönmek futbol için geçerlidir ve aynı zamanda güvenlik için de geçerlidir. Her güvenlik programının temel bir yönü, ciddi işyeri yaralanma riskini azaltmak için giyilen ekipman olan Kişisel Koruyucu Donanımdır (KKD). Geri dönüşüm ve katı atık işinde riskler çoktur. Keskin nesnelerle temas, trafikte ve ağır vagonların çevresinde çalışma, engebeli zemin ve çöp kutusundaki ev kimyasallarının tümü ciddi yaralanmalara neden olabilir.

 

KKD eldivenler, koruyucu gözlükler, iş ayakkabıları ve yüksek görünürlüklü yelekler, gömlekler veya ceketler gibi öğeleri ve diğer işler için KKD, kulak koruyucular, toz maskeleri, baretler, kafa koruyucuları ve güvenlik kollukları içerebilir.

 

Belirli bir iş için uygun KKD'yi belirlemek için bir yönetici, süpervizör veya güvenlik görevlisi, çalışma ortamı da dahil olmak üzere görevlerin bir "tehlike değerlendirmesi" yapmalıdır. Tehlike değerlendirmesinden, işveren, fiziksel ve sağlık tehlikelerini ortadan kaldırmak ve uygun KKD ihtiyacını belirlemek için çalışmalıdır. Belirli görevleri yerine getirirken KKD'nin doğru kullanımını gerektirecek politikalar ve çalışma kuralları oluşturulmalıdır.

 

Uzmanlarla Çalışın

Güvenlik uzmanları, ekipman üreticileri ve distribütörlerle çalışmak, uygun KKD'nin seçiminde, tedarikinde, eğitiminde ve kullanımında yardımcı olabilir. KKD'yi seçerken ekipmanın iyi tasarlanmış, dayanıklı ve güvenli olduğundan emin olun. Tüm KKD'ler uygun şekilde oturmalı ve rahat giyilmelidir. KKD sıcak veya rahatsızsa, çalışan kendini tehlikeye atarak ekipmanı çıkarabilir. Potansiyel tehditlere aşırı maruz kalmayı önlemek için uygun olmayan KKD'ler derhal değiştirilmelidir.

 

Düzenli Kontrol

KKD'nin ayrıca düzenli denetime ihtiyacı vardır. Eskimiş, yırtılmış veya aşırı kirli olan eşyalar değiştirilmeli ve atılmalıdır. İşverenlerin ayrıca işçileri KKD'nin doğru kullanımı ve bakımı konusunda eğitmeleri gerekmektedir. Çalışanlar, KKD kullanımına ilişkin gereklilikleri, KKD'nin uygun şekilde giyilmesini ve ekipmanın iyi durumda olduğundan emin olmak için KKD'nin nasıl kendi kendine denetleneceğini bilmelidir. Çalışanlar ayrıca KKD'nin onarımını veya değiştirilmesini talep etme prosedürünü de bilmelidir.

 

KKD kullanma

KKD kullanımının kimseyi Süpermen yapmadığını hatırlamak önemlidir. KKD'nin doğru kullanımı, temel düzeyde koruma sağlar ve işyerinde yaralanma riskini azaltmak için kullanılır. Bununla birlikte, çalışanların ve işverenlerin potansiyel tehlikeli durumlara karşı her zaman uyanık olmaları ve mümkün olduğunda işyeri tehlikeleri tehdidini ortadan kaldırmak için çalışmaları gerekir.

 

KKD kullanımı, her güvenlik programının temel bir parçasıdır. Ancak “temel”, kolay olduğu anlamına gelmez. Etkili bir KKD programı, doğru ekipmanın seçilmesini ve bakımını, kapsamlı çalışan eğitimini ve programı zaman içinde değerlendirmek ve geliştirmek için bir izleme programını içerir.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.