Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Ekipman Kışın Zorlu Koşullarıyla Başa Çıkmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?
Kişisel Koruyucu Ekipman Kışın Zorlu Koşullarıyla Başa Çıkmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

Kişisel koruyucu ekipman, işçiler, zanaatkarlar ve tüketiciler tarafından belirli çalışma koşullarında kendilerini yaralanma ve zararlardan korumak için kullanılır. Şu anda yüz maskeleriyle ilişkilendirilmesine rağmen, kişisel koruyucu ekipmanlar aslında eldivenlerden baretlere ve yüksek görünürlüklü giysilere kadar güvenlik ekipmanı yelpazesini kapsar. Tedarikçiler ve güvenlik görevlileri genellikle yaz aylarında ısıyla ilgili komplikasyonları önlemek için hava durumuna özel kişisel koruyucu ekipmanın öneminden bahseder, ancak uygun kişisel koruyucu ekipman kullanımı soğuk aylarda da aynı derecede önemlidir.

 

Kış Tehlikeleri

 

Hastalık. Nezle ve grip kış aylarında artış gösterir. Bu, daha fazla işçinin hasta olduğunu söylemesine yol açabilir ve başkalarının üzerindeki yükü artırabilir. Çalışanları kendi sınırlarına dikkat etmeleri konusunda güçlendirmek, mümkün olduğunca sağlıklı kalmalarına yardımcı olabilir.

 

Soğuk algınlığı ve grip dışında, daha düşük sıcaklıklar soğuk algınlığına, soğuk ısırmasına ve hipotermiye yol açabilir. Chilblains, soğuğa (ancak donmayan sıcaklıklara) tekrar tekrar maruz kalma nedeniyle küçük kan damarlarının ağrılı iltihaplanmasıdır. Frostbite, donma sıcaklıklarına maruz kalmaktan kaynaklanır ve uzvun kesilmesi de dahil olmak üzere vücut dokusunda geçici veya kalıcı hasara yol açabilir. Hipotermi, beyin ve organ fonksiyonlarının etkilenmesine yol açan düşük sıcaklıklar nedeniyle vücudun sıcaklığı kendi kendine düzenlemek için mücadele etmesidir.

 

Soğuk havalarda ortaya çıkabilecek bir başka sorun da siper ayağıdır. Bu, ayaklar ıslanıp soğuduğunda meydana gelir. Isı, uzantıları daha hızlı terk eder ve bu, ayaklardaki kan damarlarının dokuyu öldürebilecek şekilde daralmasına neden olabilir. Siper ayağı nedeniyle ayaklar kırmızı ve lekeli veya mavi/griye dönebilir.

 

Dondurulmuş Malzemeler. Kışın sadece vücut soğumaz, aynı zamanda malzemeler de soğur. Soğuk/donmuş metale ve diğer inşaat malzemelerine dokunmak, işçiler kendilerini metalden uzaklaştırmaya çalıştıklarında ciltte donmaya ve yırtıklara/kesiklere neden olabilir. Her zaman uygun önlem alınmalıdır. Soğuk ekipman da tehlikeli olabilir. Soğuk havalarda ağır makinelerle uğraşırken üreticinin talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Elektrik kabloları ve diğer bileşenler kırılgan hale gelebilir. Makinenin uygun şekilde ısıtılması, kırılma ve hasarın önlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca makinelerde kullanılan sıvıların aşırı sıcaklıklarda kullanıma uygun olduğundan emin olmalısınız. Soğuk hava ayrıca lastik basıncının düşmesine neden olabilir ve hava kompresörleriyle çalışmayı daha karmaşık hale getirebilir.

 

Azaltılmış Gün Işığı. Kış aylarında uğraşılması gereken bir diğer önemli konu da hava durumuna özgü değil, yılın zamanına özgüdür. Kuzey yarımkürede kış, daha kısa günler demektir. Gün ışığının azalması işçiler için daha fazla kazaya neden olabilir. Çalışma alanlarında görünür olmak işçi güvenliği için çok önemlidir.

 

Buz. Buzlanma ve kayganlık, çalışanların kış aylarında karşılaştıkları en büyük tehlikelerden biridir. Kayma ve düşmeler morluklara, kemik kırıklarına, kafa travmasına ve daha fazlasına neden olabilir. Merdivenler, çatılar ve diğer yükseltilmiş yüzeyler de dahil olmak üzere, ayağınızı bastığınız yüzeylerin buzlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Zamanında kar ve buz temizleme güvenlik için çok önemlidir.

 

Kişisel koruyucu ekipman ile koruma. Tüm bu riskler ve tehlikeler göz korkutucu görünse de, kişisel koruyucu ekipmanın doğru kullanımı, çalışanların işte güvende olmalarını ve dış etkenlerden korunmalarını sağlamaya yardımcı olabilir.

 

İş kıyafeti. İş kıyafetleri, kış aylarında çalışanlar için tartışmasız en önemli kişisel koruyucu ekipmandır. Esnek giysiler, vücut ısısını düzenlemek ve sıcak tutmak için çok önemlidir. Hi-vis ceketler, sweatshirtler, parkalar ve hatta kışlık önlükler işte burada devreye giriyor. Bu giysiler sıcaklık sağlarken aynı zamanda çalışanların birbirlerine ve sürücülere görünür olmasını sağlar.

 

Siyah iş kıyafeti, yüksek görünürlüklü iş giysisi ile aynı dereceye sahip olmasa da, yüksek görünürlük ve yansıtıcı şeritler sayesinde gelişmiş görünürlük sunar. Karayolu olmayan ortamlarda, koyu renk güneşten gelen ısıyı daha fazla emdiği ve tuttuğu için siyah hi-vis harika bir kış seçeneğidir.

 

Ceketler ve parkaların yanı sıra yüksek görünürlüklü aksesuarlar da genel sıcaklık ve görünürlük sağlayabilir. Daha fazla görünürlük için yüksek görünürlüklü ve yüksek görünürlüksüz dış giyim üzerine yelekler eklenebilir. Örgü veya polar şapkalar ve astarlar, ekstra sıcaklık için tek başına veya başlığın altına giyilebilir.

 

El Koruması. Eldivenler, kışın giyilen bir diğer önemli kişisel koruyucu ekipman kategorisidir. Yalıtımlı eldivenler, çalışanlara dış etkenlerden ekstra koruma sağlar. Her koşulda iyi bir tutuş sağlarken elleri sıcak tutabilirler. Yalıtımlı nitrile batırılmış eldivenler soğuk temas koruması sağlar ve suya dayanıklıdır, bu da onların karlı ve buzlu koşullarda giyilmesine olanak tanır.

 

Göz Koruması. Pandemi sürecinde deneyimlediğimiz gibi, kişi yüzünü ne kadar çok örterse, buğulu göz camlarıyla uğraşma olasılığı o kadar artar. Buğu önleyici kaplamaya sahip gözlükler, çalışanların görüş engeliyle uğraşmak zorunda kalmadan kar maskesi, şapka astarı ve daha fazlasını takmasına olanak tanır. Kapalı gözlük, aşırı soğuk havalarda sıcaklık düzenlemesine de yardımcı olabilir.

 

İş Ayakkabısı. Düşme riskini azaltmak söz konusu olduğunda, başlamak için en iyi yer ayakkabıdır. Yalıtımlı ve suya dayanıklı iş çizmeleri veya yüksek çekiş gücü sunan ayakkabı galoşları, çalışanların kaygan yüzeylerde dengelerini korumalarına yardımcı olur. Suyun çoraba ve ayağa ulaşmasını engelleyen botlar, siper ayağı ve hipotermiyi önlemek için uzun bir yol kat edecektir. Açık havada çalışanlar kaymaz tabanlı ayakkabılara sahip olmalıdır. Bu sadece düşme risklerini azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda ağır makine kullanırken kayma olasılığını da azaltacaktır.

 

İşitme Koruması. Kış havalarında işitme korumasına özellikle ihtiyaç duyulmazken, kulaklıklar çalışanların kulaklarına ekstra sıcaklık sağlayabilir. Elleriniz ve ayaklarınız gibi kulaklar da don ısırmasının meydana gelebileceği en yaygın yerlerden biridir. İşçiler kep veya baret giymiyorsa, muhtemelen bir iş sahasının kişisel koruyucu ekipmanın bir parçası olan kulaklıklar harika bir alternatiftir.

 

Soğuk Havalarda Çalışma İpuçları

 

İşçileri soğuk havanın tehlikelerinden korumak, çalışanların elde tutulması ve şirketin kârlılığı açısından önemlidir. Ekibinizi güvende tutmak için, soğuk havaya bağlı hastalık ve yaralanmaları azaltmak için atabileceğiniz bazı kolay adımlar burada.

 

  • Hava durumunu takip edin.
  • Mevcut koşullar için uygun kişisel koruyucu ekipmanı gerekli kılın.
  • İş sahasını tehlikeler veya kaygan koşullar açısından düzenli olarak inceleyin.
  • Çalışanları susuz kalmamaya ve gerektiğinde mola vermeye teşvik edin.
  • Molalar için sıcak ve kuru bir alan sağlayın.
  •  Donma ve  hipotermi gibi soğuk stresinin belirtilerini bilin.
  • Elinizde acil durum kitleri bulundurun. Ekipmanı üretici yönergelerine göre inceleyin ve ısıtın.
  • İşçilerin karşılaştığı kış koşulları ne olursa olsun, uygun kişisel koruyucu ekipman, hastalık ve yaralanma risklerini azaltmada büyük bir fark yaratabilir. 

 

Yüksek görünürlüklü iş kıyafetlerinden eldivenlere ve gözlüğe kadar, çalışanlara uygun koruma sağlamak onları güvende tutar ve şantiyenizin sorunsuz çalışmasını sağlar. Kış tehlikeleriyle başa çıkmanın anahtarı hazırlıktır ve doğru kişisel koruyucu ekipman bu amaca yönelik çok önemli bir adımdır. Tüm kişisel koruyucu ekipman ihtiyaçlarında olduğu gibi, tedarikçiler hangi ürünlerin çalışanlarınız için en faydalı olacağına karar vermenize yardımcı olabilir.

 

Kış aylarında bulunduğumuz bu günlerde bizimle iletişime geçin, çalışanlarınızı olası tehlikelerden koruyun.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.