Diğer Haberler
Kapalı Alanlarda Gaz İzleme Ekipmanlarının Önemi
Kapalı Alanlarda Gaz İzleme Ekipmanlarının Önemi

Tehlikeli kimyasallarla çalışırken petrol ve gaz şirketlerinin yüzleşmesi gereken benzersiz zorluklar vardır. Hidrojen sülfür gibi gazlar, çıkarma işlemleri sırasında doğal olarak oluşur ve bu da onu sahadaki işçiler için ortak bir risk haline getirir.

 

Hidrojen sülfür içerebilecek kapalı bir ortamda çalışmak, iki iş güvenliği tehlikesini birleştirir: kapalı alanlar ve tehlikeli gaza maruz kalma. Hidrojen sülfür gibi son derece zehirli gazlara maruz kalma riski ile işverenlerin gaz algılama ekipmanı kullanarak işçileri korumaları gerekir.

 

Kapalı alanlarla ilgili uyumu sağlamak için gereken adımların hatırlatıcıları aşağıda verilmiştir:

 

Gaz algılamayı kullanın

 

Şirketler, çalışanların bu alanlara girmesine izin vermeden önce kapalı alanları gaz açısından için izlemelidir. Kapalı alanlar, tanklar, silolar ve çalışanların girip çıkmasının zor olduğu diğer yerleri içerebilir. İşverenler, hava kirleticilerinin seviyesini ölçmek için gaz algılama makineleri kurabilir.

 

Şirketler, petrol ve gaz işçileri bu kapalı alanlara girmeden önce kapalı alanlarda tehlikeli gazların bulunmadığından emin olmak için tek gaz monitörleri veya çoklu gaz monitörleri kullanabilir.

 

Gaza maruz kalma belirtilerinin farkında olun

 

Çalışanlar, örneğin hidrojen sülfür gazıyla karşılaştıklarında olduğu gibi, kimyasallara maruz kalmanın belirtilerini tanımalıdır. Bu belirtiler, düşük konsantrasyonlarda maruz kalma durumunda öksürük ve nefes darlığını içerebilir. Hidrojen sülfürün belirgin bir kokusu olmasına rağmen, işçiler gaz dedektörleri gibi cihazlar olmadan ne kadar maruziyet olduğunu hemen söyleyemeyebilirler. Bu gibi cihazlar, bölgedeki tehlikeli gaz seviyesini doğru bir şekilde ölçmeli ve rapor etmelidir.

 

Bir iletişim hattı kurun

 

İşverenlerin alması gereken bir diğer önlem, kapalı alan dışında bir meslektaşı veya yöneticisi olduğundan emin olmaktır. Dışarıdan birinin bulunması ve sözlü komutlarla, personelin görüş alanı içinde tutulması veya elektronik cihazlar kullanılarak bir iletişim hattının sürdürülmesi, tehlikelerin tespit edilmesi durumunda onları herhangi bir acil durum veya kurtarma hizmetine hazırlayabilir.

 

Solunum koruyucu, ekipmanı/cihazı kullanın

Çalışanların tehlikeli gazlara maruz kalma riski altında olmaları durumunda, işverenler, çalışanlara gazların solunmasını ve sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini önleyecek solunum cihazı gibi kişisel koruyucu donanımlar sağlamalıdır.

 

Solunum cihazlarımıza göz atmak ve solunum koruyucular hakkında daha fazla ürüne gitmak için hemen tıklayın.