Diğer Haberler
Aletler ve Ekipmanlarla Güvenle Çalışmak İçin 10 Profesyonel İpucu
Aletler ve Ekipmanlarla Güvenle Çalışmak İçin 10 Profesyonel İpucu

Elektrikli alet ve ekipmanlarla nasıl güvenli çalışılacağından emin değil misiniz? Araç ve gereçlerle çalışmak, Türkiye işgücündeki birçok kişi için günlük bir rutindir.

 

Her ne kadar basit gibi görünse de, doğru şekilde nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, araç ve gereçlerle güvenli bir şekilde çalışmanın basit olmadığı gerçeği devam etmektedir.

 

İşlerimizi doğru bir şekilde yapmamıza yardımcı olan teçhizatla çalışırken hepimizin aklında tutması gereken çeşitli yöntemler ve ipuçları olduğu ortaya çıktı. Tehlikelerden kaçınmak ve belirli öğeleri kullanarak etkili ve verimli bir şekilde çalışmak için bazı güvenlik ipuçları sıralanmıştır.

 

Aletler ve Ekipmanlarla Çalışmak İçin Temel Güvenlik İpuçları

 

Öncelikle sizi çalışma yöntemleri ve araçları konusunda aydınlatacağız.

 

  • İş için doğru araçları kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Yanlış aletleri kullanmak bir güvenlik riskidir.
  • Çok çeşitli alet ve ekipmanlarla çalışırken gözlerinizi koruduğunuzdan emin olmanız gerekir. Koruyucu gözlük veya göz koruması kullanmamak da bir tehlikedir.
  • Keskin nesneleri çok dikkatli kullanmanız ve saklamanız gerekir. Saklamadan önce onları kılıfladığınızdan emin olun (eğer yapmazsanız veya çok dikkatli olmazsanız, hem kendi güvenliğinizi hem de ekibinizdeki diğer kişilerin güvenliğini riske atacaksınız).
  • Sizin veya bir başkasının maruz kalabileceği yaralanmaları veya kazaları bildirmeniz gerekir. Bu şekilde, tekrar kaza veya yaralanma olasılığı daha az olacaktır.

 

Bu adımları takip etmek, iş yerinizdeki riski azaltmaya yardımcı olacak ve sizin ve ekip arkadaşlarınızın daha güvenli çalışmasına yardımcı olacaktır.

 

Güvenli Çalışmanın Diğer Yolları

 

Sırada, ekipman ve aletlerin güvenli kullanımını sağlamak için bazı genel güvenlik ipuçlarını sizinle paylaşmak istiyoruz.

 

  • Tehlikelerden kaçınmak için aletlerinizin bakımının düzgün yapıldığından ve bunları doğru kullandığınızdan emin olun.
  • Çalışma ortamındaki elektrikli ekipmanlarla ilgili herhangi bir sorun belirtisine karşı gözlerinizi açık tuttuğunuzdan emin olun (hatalı bağlantılar, duman, kıvılcım, gevşek kablolar vb. belirtiler buna dahil olabilir)
  • Onarım gerektirdiğinden şüphelendiğiniz herhangi bir elektrikli ekipmanı kurcalamadığınızdan emin olun (gerekli onarımları yapmak için kalifiye personele danışın)
  • Bilgisayarları, yazıcıları ve diğer elektrikli cihazları prizden çıkarttığınızdan emin olun.
  • Soket çıkışını asla aşırı yüklemediğinizden emin olun.
  • İki pimli fişleri olan ekipman öğeleri için doğru adaptörleri kullandığınızdan emin olun.

 

Bu güvenlik ipuçlarını göz önünde bulundurarak kendinize, iş arkadaşlarınıza ve kuruluşunuza güvenli ve üretken bir işyerini koruma ve geliştirme konusunda yardımcı olmuş olursunuz.

 

Güvenli Bir Çalışma Ortamı Nasıl Korunur

 

Aletleri güvenli ve doğru bir şekilde kullanmak başka şey, güvenli bir çalışma ortamı yaratmak başka bir şey.

 

  • Sıcaklık – İşçilerin konsantrasyonunu engellemeyen veya ekipmanın düzgün çalışma kapasitesini sınırlamayan bir sıcaklığın korunması önemlidir.
  • Gürültü Seviyesi – Ekipman, kullanıcının veya işyerindeki diğer kişilerin dikkatini dağıtmamalıdır. Ekipmanın ses seviyesi ayarlanamıyorsa aletlerinizi ses geçirmez bir alana taşımayı düşünün.
  • Aydınlatma – İstenmeyen parlamayı engellemek için çevredeki pencerelerin panjurları olduğundan emin olun. Benzer şekilde, uygun görünürlüğü sağlamak için işin yapıldığı yerde yeterli aydınlatmanın olması önemlidir.
  • Havalandırma – Elektrikli aletlerle çalışırken, çalışma alanında uygun havalandırmayı sağlamalısınız. Bu, nemi kontrol etmeye ve solunması tehlikeli veya tehlikeli olabilecek ince parçacıkların havalandırılmasına yardımcı olacaktır.

 

Bu güvenlik ipuçlarını göz önünde bulundurarak, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmaya ve sürdürmeye bir adım daha yaklaşacaksınız.

 

Beta İş Güvenliği güvenli kişisel koruyucu ekipmanlarıyla çalışanlarınızın güvenliğini sağlayın. Elektrik çarpmaları sebebiyle ülkemizde ve dünyada her yıl birçok çalışan hayatını kaybetmektedir. Bunların ve çeşitli kazaların önüne geçmek veya en az hasarla atlatmak için iş ayakkabısı, iş kıyafeti, el koruması, eldivenler, göz koruması ve birçok ekipman gereklidir.

 

Beta İş Güvenliği bunları sağlayarak sizi ve çalışanlarınızı kötü sonuçlanacak olaylardan korur.

 

Ürün galerimize bakmak için tıklayın. Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.